Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Bērziņš: "Lietuva ir spēlējusi olimpiādē un PČ, bet mēs ne. Tas bija manāms"

Bērziņš: "Lietuva ir spēlējusi olimpiādē un PČ, bet mēs ne. Tas bija manāms"
Kaspars Bērziņš nepamierināts ar tiesnešu lēmumu.
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš pēc Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā spēlē piedzīvotā zaudējuma pret Lietuvu (49:68) sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka lietuvieši jau no mača sākuma labi apzinājušies - Latvijas izlases garajiem spēlētājiem agri vai vēlu radīsies problēmas ar piezīmēm un to varēs izmantot.

Latvijas valstsvienība maču pret Lietuvu iesāka teicami noskaņojusies un jau pirmajā uzbrukumā Kristapa Janičenoka piespēli ar alley-oop danku noslēdza Rolands Freimanis, dodot emocionālu dunku pretiniekiem un pieceļot kājās Latvijas līdzjutējus. Vaicāts par to, vai šāda pirmā uzbrukuma izspēle bija apzināta, Kaspars Bērziņš atbild pārliecinoši: "Jā, protams."

"Beigās mīnusi sanāca lielāki nekā pieklātos, tas ir sāpīgi. Ko lai saka? Lietuva ir augstākā līmeņa komanda. Ne velti viņi ir spēlējuši olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos, bet mēs tur neesam bijuši. Šoreiz tas bija manāms. Ir no kā mācīties," secina Kaspars.

Pirmajā puslaikā Latvijas komandai gana labi izdevās ierobežot lietuviešu centru Jonu Valančūnu, kurš guva tikai piecus punktus un aizmeta garām vairākus metienus no tuvas distances. "Viņam bija "jāaiztaisa ciet" labā roka un jācer, ka viņš kļūdīsies. Valančūns ir smagāks un garāks nekā mēs. Tas it kā atmaksājās, bet beigās piezīmju nasta liedza turpināt tādu pašu aizsardzību. Bija jāspēlē citādāka aizsardzība, jo pretējā gadījumā ātri būtu savākuši piecas piezīmes, un lietuvieši to ļoti labi izmantoja."

"Uzskatu, ka cēlonis lūzumam trešajā ceturtdaļā bija garo spēlētāju piezīmes. Garajiem otrajā puslaikā bija sasietas rokas, mazie nāca palīgā groza apakšā un tas ļāva Lietuvas spēlētājiem tikt pie brīviem tālajiem metieniem. Nemaz nešaubos, ka jau no mača sākuma lietuvieši uz to mērķtiecīgi gāja, apzinoties, ka 40 minūšu laikā agri vai vēlu problēmas ar piezīmēm mums sāksies. Viņi bija gana pacietīgi un turpināja spēlēt savu basketbolu. Kad pamainījām aizsardzību, viņi neapjuka un iemeta no tālienes."

"Kad nonācām iedzinējos ar desmit un vairāk punktiem, laika vēl bija daudz. Mēs nekad necenšamies atspēlēties ātri. Būtiskas izmaiņas netika izdarītas. Pamainījās kombinācijas, taču tik un tā centāmies spiest uz groza apakšu un tikt pie brīviem metieniem no tālās distances," saka Bērziņš. "Droši vien izskatījās, ka it kā nedaudz apjukām un sākām spēlēt nedroši. Ja reiz tā izskatījās no malas, tad acīmredzot tā arī bija, lai gan negribas atzīt, ka sākām uztraukties un zaudēt pārliecību. Centīsimies to neatkārtot."

Interesanti, ka pirmajās desmit minūtēs Latvijas izlase uzvarēja cīņu zem groziem (12 pret 6), taču visā spēle zaudēja ar 33 pret 45. No tālās distances latvieši pirmajā ceturtdaļā realizēja četrus no septiņiem metieniem, bet visā mačā - sešus no 30.

Pēdējā minūtē, neskatoties uz lielajiem mīnusiem, "Arēnas Rīga" tribīnēs lietuviešu gaviles par uzvaru nomāca mājinieku līdzjutēju skandētais "Latvija! Latvija!". Taču Bērziņš atzīst, ka zaudējuma rūgtumu tas saldāka nepadara. "Godīgi sakot, tā ir pat grūtāk. Taču tas dod lielu cerību, ka tev joprojām tic, lai gan esi zaudējis. Zaudēt jebkurā gadījumā ir grūti, bet, ja pieņem zaudējumu un redzi, ka arī līdzjutēji to ir pieņēmuši, tomēr nezaudē ticību komandai, tas tikai vairo vēlmi uzvarēt nākamajā mačā."

1 2 44 komentāri

     [+] [-]

, 2015-09-07 11:23, pirms 9 gadiem
Vai tad komplektejot sastavu nebija nojausams,ka garajiem var but piezimju problemas...joprojam nesaprotu Bagatska lemumu neieklaut sastava Selakovu..ok ok vins protams nevar iemest triniti...

  +9 [+] [-]

, 2015-09-07 11:30, pirms 9 gadiem
Neņemot Šeļakovu Bagatskis tak paskaidroja, ka tikai Lietuvai ir šādi centri. Ņemt viņu tikai uz vienu spēli? Šī lēmuma pareizību varēsim novērtēt pēc visām spēlēm.

  +6 [+] [-]

, 2015-09-07 11:33, pirms 9 gadiem
Agrilson rakstīja: Vai tad komplektejot sastavu nebija nojausams,ka garajiem var but piezimju problemas...joprojam nesaprotu Bagatska lemumu neieklaut sastava Selakovu..ok ok vins protams nevar iemest triniti...
Kas tur ko nesaprast? Čempionātā ir vismaz 5 spēles, un tikai leišiem ir galvas tiesu pārāks garais gals. Jā, Šeļakovs noderētu šajā spēlē, bet ko ar viņu darīt tālāk? Šeit varēja glābt tikai mākslinieks Biedriņš, bet tā jau ir cita opera...
Būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-09-07 11:39, pirms 9 gadiem
Un hoholiem nav garais gals? Un 1/8finālā nebūs? 3/6 spēlēm! Atceramies, ka leišiem vakar vēl 2 gariem nemaz laukumā neiznāca! Nedrīkstēja abus garos atstāt mājās Neticu, ka Rozītis vai Šelis sliktāk dvieļus padotu par Kārli.

  +8 [+] [-]

, 2015-09-07 11:40, pirms 9 gadiem
Nav jāgaida viss turnīrs, lai pateiktu, ka Bagatska lēmums bija kļūdains. Spēle ar Lietuvu jau tika zaudēta, jo tieši pietrūka resursu garajā galā. Šis zaudējums jau ir piedzīvots, un es vēl joprojām nesaprotu, kāda loma izlasē ir paredzēta Vecvagaram un Kārlim. Ja tie ir dziļākas rezerves spēlētāji, tad kur loģika neiekļaut rezervē garo. Šaubos, ka minētajiem diviem spēlētājiem ir kāds īpašs uzdevums spēlēm ar Čehiju, Igauniju vai Ukrainu. Pret Beļģiju abi faktiski netika izmantoti. Kārļa uznācienu pret Lietuvu labāk nekomentēšu...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-07 11:41, pirms 9 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Kas tur ko nesaprast? Čempionātā ir vismaz 5 spēles, un tikai leišiem ir galvas tiesu pārāks garais gals. Jā, Šeļakovs noderētu šajā spēlē, bet ko ar viņu darīt tālāk? Šeit varēja glābt tikai mākslinieks Biedriņš, bet tā jau ir cita opera...
Būs labi!
Nu jā, no vienas puses, bet no otras - Kārļa vietā toč kādu garo varēja paķert - Bērzs ātri piezīmēs vāc un nevar izpausties aizsardzībā + pa plānu ar bišk ir (masās).. Nu neuzskatu ka Ukraiņiem Fesenko nospēlēja sliktāk par Jonas, pret to arī būs grūti

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 11:42, pirms 9 gadiem
jā, ne velti jūs trāpijāt garām 20 trīspunktu metienus pēc kārtas, nav, ko bolīt acis tagad

  -3 [+] [-]

, 2015-09-07 11:42, pirms 9 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Kas tur ko nesaprast? Čempionātā ir vismaz 5 spēles, un tikai leišiem ir galvas tiesu pārāks garais gals. Jā, Šeļakovs noderētu šajā spēlē, bet ko ar viņu darīt tālāk? Šeit varēja glābt tikai mākslinieks Biedriņš, bet tā jau ir cita opera...
Būs labi!
nu un kāda nozīme, kurš sēz uz beņķa - Šeļakovs vai Kārlis??

  +3 [+] [-]

, 2015-09-07 11:42, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Un hoholiem nav garais gals? Un 1/8finālā nebūs? 3/6 spēlēm! Atceramies, ka leišiem vakar vēl 2 gariem nemaz laukumā neiznāca! Nedrīkstēja abus garos atstāt mājās Neticu, ka Rozītis vai Šelis sliktāk dvieļus padotu par Kārli.
Var saprast arī Bagatski, bet no otras puses- garais vismaz var aizsegu uzlikt, ko nevar izdarīt SG/SF...

  +6 [+] [-]

, 2015-09-07 11:43, pirms 9 gadiem
Būtu krituši trīnīši, būtu pavisam citas sarunas, bet nav reāli kāpāties zem groziem un vēl trāpīt ar augstu procentu no perimetra.Aizmirstam zāģi, kapājam tālāk!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-07 11:45, pirms 9 gadiem
POKE rakstīja: žēl Bērziņu, liekas, ka tiesneši speciāli grib iegāzt viņu lai mums vispār garo nav.
Ja kas arī bija augstākā klase spēlē ar Lietuvu, tad tā bija tiesāšana. Vispār tiesneši čempionātā strādā lieliski. Nu un katrā ziņā par zaudējumu Lietuvai vainu uz tiesnešiem novelt galīgi nav par ko!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 11:47, pirms 9 gadiem
norcha 172 rakstīja: Būtu krituši trīnīši, būtu pavisam citas sarunas, bet nav reāli kāpāties zem groziem un vēl trāpīt ar augstu procentu no perimetra.Aizmirstam zāģi, kapājam tālāk!
Vispār jau mūsējie bija reāli izslēgti no spēles(2/2) un pat netika pie normāla metiena, kur nu vēl, lai kas kristu...

  +6 [+] [-]

, 2015-09-07 11:47, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: nu un kāda nozīme, kurš sēz uz beņķa - Šeļakovs vai Kārlis??
Liela nozīme. Šeļakovu pret Valančūnu varētu izlaist un varētu arī vajadzības gadījumā pret Fesenko (Ukraina). Kārli - nevar!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-07 11:56, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Liela nozīme. Šeļakovu pret Valančūnu varētu izlaist un varētu arī vajadzības gadījumā pret Fesenko (Ukraina). Kārli - nevar!
Nu vispār jau var, tikai jēgas nekādas

  +5 [+] [-]

, 2015-09-07 11:59, pirms 9 gadiem
Pag pag...pretiniekiem neesot centru...klau mums merkis ir Belgus un igaunus grupa piezmiegt,jeb cinities par celazimi uz Rio..manuprat tuvredzigakais Bagatska izteikums par pretiniekiem ar kuriem bus jacinas tiekot ara no grupas..un tiesi ta Selakovs Karla vieta dod iespejas manevret garaja gala,jo mazie jau mums netrukst..

     [+] [-]

, 2015-09-07 12:04, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: nu un kāda nozīme, kurš sēz uz beņķa - Šeļakovs vai Kārlis??
Šeļakovs jau pirmajā ceturtdaļā savāktu 5 piezīmes pret Vali... Un ar Šelīti uzbrukums vairs nebūtu tik kustīgs, bet tieši tas ir mūsu galvenais trumpis-ātra bumbas kustība un spēle, kas dod iespējas plivināt gan truļus, gan nospēlēt uz groza apakšu.
Tici man, ne jau Bagijs vienatnē pieņēma šādu lēmumu, un gan jau LV izlases korpuss ir mazliet kompetentāki par mums visiem kopā ņemot

  +8 [+] [-]

, 2015-09-07 12:12, pirms 9 gadiem
Ja Selakovam pirmaja ceturdala butu 5 piezimes...tad tas nozimetu,ka tas nebutu Berzinam ..turklat Kasparam butu vairak speka,kuru tas bija paterejis cinoties ar lielako un fiziski stiprako leiti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:31, pirms 9 gadiem
chankers rakstīja: Neņemot Šeļakovu Bagatskis tak paskaidroja, ka tikai Lietuvai ir šādi centri. Ņemt viņu tikai uz vienu spēli? Šī lēmuma pareizību varēsim novērtēt pēc visām spēlēm.
Veselijs un Fesenko būs Meiere līmeņa ha haaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:38, pirms 9 gadiem
kaut kā neviens nav pieminējis manuprāt vislielāko Latvijas basketbolistu trūkumu - domāšana laukumā. Mūsu čaliem meistarība nav tik slikta, cik viņu domāšana laukumā, lēmumu pieņemšana saspringtā brīdī. Kā piemēru var ņemt Blūmu, kas tikai lidina zilos trīnīšus no nez cik metriem aiz vairākiem sedzējiem. Pat NBA superstāri tādus nelidina. Ar to klibo ne tikai basketbols, bet kopumā mūsu sportisti.

     [+] [-]

, 2015-09-07 12:50, pirms 9 gadiem
Mazais "jaunups" ardas..ir ir ta inovativa un perfekta taktika,jo mazak centru komandai jo labak...to tak var noverot ari vefina si sezonas komplektacija

  -1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:50, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Liela nozīme. Šeļakovu pret Valančūnu varētu izlaist un varētu arī vajadzības gadījumā pret Fesenko (Ukraina). Kārli - nevar!
Nu par to jau ir stāsts. apskaties, ko rakstīja tas klauns, ko es citēju

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:53, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: kaut kā neviens nav pieminējis manuprāt vislielāko Latvijas basketbolistu trūkumu - domāšana laukumā. Mūsu čaliem meistarība nav tik slikta, cik viņu domāšana laukumā, lēmumu pieņemšana saspringtā brīdī. Kā piemēru var ņemt Blūmu, kas tikai lidina zilos trīnīšus no nez cik metriem aiz vairākiem sedzējiem. Pat NBA superstāri tādus nelidina. Ar to klibo ne tikai basketbols, bet kopumā mūsu sportisti.
Vai, vai, vai. Tā meistarība jau ir tā domāšana. Ja nav domāšanas, tad nav arī meistarības.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:55, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: Nu par to jau ir stāsts. apskaties, ko rakstīja tas klauns, ko es citēju
Nu, ko Kārlis tur dara absolūti nav skaidrs. Tas runā sliktu par treneru kompetenci.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-07 13:33, pirms 9 gadiem
"Jaunup"...pirms saki otram par bezjedzibu....paskaties uz saviem komenariem citas sadalas,dubultstandarti viens pec otra..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-07 13:37, pirms 9 gadiem
Pag pag...man atgadinat cik berniskiga ir Tava riciba hokeja sadala...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 44 komentāri