Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Gobēra trīs minūtes 1/4 finālā: pie vainas savainojums un kanādieši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gobēra trīs minūtes 1/4 finālā: pie vainas savainojums un kanādieši
Rudī Gobērs. Foto: FIBA

Otrdienas vakarā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīra pusfinālu sasniedza mājiniece Francija, kas ar deviņu punktu pārsvaru pieveica kanādiešus. Tikai trīs minūtes laukumā pavadīja Rudī Gobērs, kurš piedāvāja skaidrojumu notikušajam.

Grupu turnīrā Rudī Gobērs devās Francijas izlases starta pieciniekā. Pret Brazīliju un Vāciju viņš aizvadīja 18 minūtes, bet noslēdzošajā grupas spēlē pret Japānu centrs sakrāja 27 minūtes. Taču ceturtdaļfinālā pret kanādiešiem Gobēra vietu starta sastāvā ieņēma Viktors Vembanjama, un Gobērs laukumā pavadīja tikai 3:41 minūti, neizdarot nevienu metienu.

"Ir vairāki iemesli," pēc uzvaras teica Gobērs, kurš četras reizes atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju, ieskaitot 2023./24. gada sezonu. "Uzticos saviem komandas biedriem un treneriem. Ņemot vērā, kā sākās spēle, plāns nostrādāja. Bija vairāki iemesli, kāpēc nespēlēju. Gan neparocīgās divcīņas pret kanādiešiem, gan savainojums, kas treniņos mēdz gadīties."

Gobēram savainots kreisās rokas zeltnesis. "Esmu priecīgs, ka šodien atrodos šeit. Vakar atrados uz operāciju galda. Spēlēt olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā – tas ir neticami," pauda Gobērs. Pēc tiešākiem jautājumiem viņš uzsvēra, ka ar pirkstu nav atgadījies nekas nopietns.

Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē norādīja, ka Gobēram veikts rentgens, pēc kura ārsti devuši zaļo gaismu un atļāvuši centram piedalīties spēlē pret Kanādu. Kolē norādīja – ja centra pozīcijā spēlē Vembanjama, viņš vēlas izmantot īsāku sastāvu, un tas ierobežojis Gobēra minūtes.

Francija ceturtdien pulksten 18:30 pusfinālā spēkosies pret pasaules čempioni Vāciju. Gobērs sacīja, ka būs gatavs un dosies laukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!