Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija parāda raksturu un "nolauž" Argentīnu

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija parāda raksturu un "nolauž" Argentīnu
Foto:AFP/Scanpix

Otrajā 2022. gada Regbija čempionāta spēlē Austrālijas izlase, spēles sākumā nonākusi iedzinējos, tomēr, spēja atspēlēties un tikt pie bonusa punkta uzvaras, ar 41:26 pārspējot Argentīnu.

Vakar vakarā tika aizvadīta otrā 2022. gada Regbija čempionāta cīna, kurā Argentīna savā laukumā uzņēma Austrāliju. Jāsaka gan, ka vēl pirms šī mača austrālieši nonāca mediju uzmanības centrā, jo dienu pirms spēles uz mājām devās komandas kapteinis Maikls Hūpers, kurš atzinās, ka šobrīd nejūt to mentālo iesaisti un motivāciju, lai spētu palīdzēt komandai. Viņa vietu sastāvā ieņēma Džeimss Slipers.

Spēles ievads, jāteic, bija Argentīnas regbijam raksturīgs, proti, ar ātru mājnieku komandas piezemējumu, kad izcelties paspēja Pablo Matera, noslēdzot dinamisko uzbrukumu, kas "Los Pumas" padevās pēc koridora izspēles. Arī spēles turpinājums kādu laiku bija par labu mājiniekiem, jo Emilianu Bofelli guva astoņus punktus pēc kārtas uz ko viesi atbildēja vien ar Kveida Kūpera bumbas raidījumu vārtos.

Ilgi gan šāda vienpusēja spēle neturpinājās, jo jau 18. minūtē Džordans Petaija, arī pēc koridora izspēles un ātras bumbas pārvirzīšanas uz pretējo laukuma malu, noslēdza Austrālijas uzbrukumu, apturot argentīniešu rezultativitātes skrējienu.

Lai arī puslaikā komandas devās pie rezultāta 19:10 par labu Argentīnai, nevarēja teikt, ka austrālieši bija bezspēcīgi, jo lielāko daļu punktu mājinieki guva pēc Bofelli sitieniem pa vārtiem un arī nospiedoša pārsvara "pumām" nebija.

Otrā puslaika sākumā austrālieši, Freizers Makraits, pēc kārtējās koridora izspēles, nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču drīz vien Argentīna, pilnīgi neloģiski, taču izrāvās ātrajā uzbrukumā triju vīru sastāvā pret vienu pašu Niku Vaitu un, lai arī bez lielas izdomas, taču tika ar viņu galā, kas deva iespēju bumbu ieskaites zonā nogādāt Huanam Martinam Gonzalesam.

Spēles noslēgums, tāpat kā starts, arī bija no jau kaut kad labi redzētiem plauktiem, proti, argenītniešu nepacietība viņus pašus arī iegāza – soda piezemējums un tam sekojošais mazākums pavēra iespēju Austrālijai atspēlēties un viņi to arī lieliski izdarīja. Folau Fainga izcēlās ar piezemējumu, kas jau ļāva pārņemt vadību, bet mača beigās mājinieki tika "nolauzti" līdz galam, kas "Wallabies" deva piecu punktu panākumu.

2022. gada Regbija čempionāts, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
DĀRJaunzēlande26:10
ArgentīnaAustrālija26:41
#KomandaSUNZP
1.DĀR11004
2.Argentīna00000
3.Austrālija00000
4.Jaunzēlande10010