Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs un Federers tiksies ar pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā iekļuvušiem spēlētājiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs un Federers tiksies ar pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā iekļuvušiem spēlētājiem
Novaks Džokovičs. Foto: EPA/Scanpix

Vimbldonā attiecīgi piecus un astoņus titulus izcīnījušie Novaks Džokovičs un Rodžers Federers šodien ceturtdaļfinālos spēkosies ar spēlētājiem, kuri "Grand Slam" sacensībās tik tālu tikuši pirmoreiz. Šodien kopumā trim spēlētājiem būs pirmais ceturtdaļfināls, bet vismaz vienā duelī noteikti būs jauns "Grand Slam" pusfinālists

Serbijas un pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs tiksies ar Ungārijas līderi Mārtonu Fučoviču, kuru ar nelielām grūtībām pieveicis abos dueļos – 2018. gadā "US Open" ar 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 un 2019. gadā Dohā ar 4:6, 6:4, 6:1. Reti kurš atļautos veikt tādus apgalvojumus, taču Fučovičs pirms cīņas ar Džokoviču atzina, ka viņam patīk spēlēt pret pašreizējo ranga līderi, jo abi jūtas komfortabli garo izspēļu tenisā. Fučoviča teiktajā ir daļa patiesības, jo viņam abās iepriekšējās cīņās izdevās paņemt vienu setu no Džokoviča, taču uzvara visā mačā ir daudz sarežģītāka misija.

Rodžeram Federeram izdevās izvairīties no pasaules otrā numura Daniila Medvedeva, tā vietā tiekoties ar 18. vietā esošo Hubertu Hurkaču, kurš šveicietim var kļūt pat par grūtāku pretinieku – spriežot pēc vakardienas mača. Tiesa, Federers ar Hurkaču samērā viegli tika galā abu vienīgajā iepriekšējā cīņā pirms diviem gadiem Indianvelsā ar 6:4, 6:4, atspēlējot abas breikbumbas. Hurkačs revanša gadījumā kļūtu par tikai otro Polijas tenisistu, kurš sasniedzis "Grand Slam" pusfinālu. Pirms astoņiem gadiem Vimbldonā to paveica Ježijs Janovičs.

Deviņu uzvaru sēriju šobrīd sasniedzis Itālijas tenisa līderis Mateo Berretīni, kurš pirms Vimbldonas uzvarēja ATP 500 turnīrā Londonā. Jaudīgi servējošais Berretīni šodien centīsies sasniegt otro "Grand Slam" pusfinālu pēc 2019. gada "US Open". Savukārt viņa pretinieks Fēlikss Ožē-Aliasims pirmoreiz spēlēs ceturtdaļfinālā. Arī abu vienīgais iepriekšējais duelis notika uz zālāja seguma, kad Mateo pirms diviem gadiem ar 6:4, 7:6(11) uzvarēja Štutgartes ATP 250 turnīra finālā. Ožē-Aliasimam breika iespēju nebija, toties 2. setā taibreikā bija piecas setbumbas.

Kanāda ir vienīgā valsts, kas ceturtdaļfinālos pārstāvēta ar diviem tenisistiem. Bijušais junioru turnīra čempions Deniss Šapovalovs tiksies ar Karenu Hačanovu, uzvarētājam pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" pusfinālā. Abiem tas būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls un otrā sadursme. Pirms diviem gadiem Deivisa kausā ar 6:4, 4:6, 6:4 uzvarēja Šapovalovs, kurš šodien būs favorīta statusā. Hačanovs ceļā uz ceturtdaļfinālu iztērējis par trim stundām vairāk un aizvakar nospēlēja piecu setu maču.

     [+] [-]

, 2021-07-07 10:43, pirms 3 gadiem
Džokoviča Fedrreru finàlu gaidam.