Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: "kāpēc man neļauj sist pendeli?" un izvairīšanās no Mesi

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: "kāpēc man neļauj sist pendeli?" un izvairīšanās no Mesi
Foto: Sanita Ieva Sparāne/ LFF

Jūnija pirmā puse sportā tiek pavadīta futbola zīmē, kas Latvijas sportam nozīmē straujas pārmaiņas, jo tikko vēl bija visaptverošais hokeja pavasaris. Futbola izlase guvusi divas uzvaras savā laukumā un tagad pošas divās spēlēs izbraukumā, un kas tas būtu par Dīvāna ekspertu, ja viņam nebūtu sava viedokļa, ko noturēt pie sevis ir pilnībā neiespējami un pat netaisnīgi.

Latvijas futbola izlase nav zaudējusi sešās spēlēs pēc kārtas. Šis fakts izskatītos daudz iespaidīgāk, ja Dīvāna eksperts pēdējo piecu pretinieču sastāvos varētu atpazīt kaut vienu spēlētāju, bet nu laikam nevajag izlikties, ka kaut kur Centrāleiropā futbola līdzjutēji brīvajā laikā citē Latvijas izlases sākumsastāva izmaiņas.

Priekš kam gan mums Centrāleiropu, ja varam ierādīt vietu 80 tūkstošus iedzīvotāju lielajai Andorai un 40 tūkstošus iedzīvotāju lielajai Lihtenšteinai? Bet nu tāda ir pašu piemēslotā bedre jeb Nāciju līgas zemākā grupa, kurā Latvija nonākusi pati savu neveiksmīgo rezultātu dēļ. Lai tiktu no tās ārā, būs jāierāda vieta arī Moldovai, pret ko nākamā spēle jāaizvada piektdien viesos.

Tā sakot, pretiniekus neizvēlamies, un jāuzvar tas, kas stājas pretim, un šis uzdevums tika paveikts statistiski perfekti. Seši punkti divās spēlēs un vārtu statistika 4:0. Rokas var berzēt futbolisti, treneri, LFF bosi un pārmaiņas pēc arī futbola līdzjutēji, bet nu neliegsimies, ka lielākais atvieglojums droši ir vien ir "Viaplay" birojos. Nāciju līga ir jauns posms Latvijas futbolā, jo līdz ar jūnija sākuma izlases spēļu tiešraides pārcēlās uz "Viaplay" platformu, un visnotaļ droši, ka pirmais puslaiks pret Andoru jaunus futbola fanus izlasei nepiesaistīja. Par laimi, sekoja vēl trīs puslaiki, un uzvaras beigu beigās patīk visiem.

Te var norādīt arī uz alternatīvu dimensiju, kurā Latvija tiek ielozēta D2 grupā Igaunijas vietā. Mūsu realitātē situācija ir tāda, ka igauņu grupā ir mazāk komandu, attiecīgi radās iespēja nedēļas nogalē draugos uzaicināt Argentīnas izlasi. Iespējams, pašiem igauņiem bija pārsteigums, ka Lionels Mesi pēc lielā mača "Wembley" stadionā pret Itālijas izlasi aizbrauca uz treniņmaču Spānijā, nospļāvās un pateica, ka vispār varētu uzspēlēt vēlreiz. Mesi iesita piecus vārtus un izslaucīja grīdu ar Igaunijas aizsardzību. Citā realitātē Latvija varēja šomēnes būt Igaunijas vietā un spēlēt pret Mesi, kuram interesentā kārtā "hat-trick" sanāktu arī bez pendeles.

Taču tādā gadījumā diez vai "hat-trick" pārdomas būtu bijušas Robertam Uldriķim. Viņš pret Andoru iesita divus vārtus un, kad tika nozīmēta pendele uz Andoras vārtiem, droši devās pēc bumbas, taču šokēts atklāja, ka ar sarauktu pieri jau gaida Jānis Ikaunieks. Tas aizsāka pāris dienas ilgu diskusiju Latvijas futbola sabiedrības augstākajos slāņos, sak, vai Jānim vajadzēja atstāt bumbu partnerim, lai viņš varētu nokārtot sev "hat-trick", vai arī bija pareizi pieturēties pie trenera uzstādījuma par pendeļu sitējiem?

Principā ilgstoši konflikti sportā var sākties arī vēl sīkāku iemeslu dēļ, un Uldriķa un Ikaunieka pēcspēles intervijas arī ielika tālākus pamatus tam. Ikaunieks intervijā paraustīja plecus un teica, ka pats gribējis iesist, bet Uldriķis, spēles galvenais varonis, vispār atteicās kaut ko teikt vietējiem medijiem, kuri acīmredzot traucē viņu pārāk bieži. Treneris Kazakevičs pēc tam medijus gan mierināja, sakot, ka viss izrunāts komandas iekšienē, bet nu, ja būtu citādi, neietu jau treneris tagad stāstīt, ka viņi viens otram ģērbtuvēs pirms spēles noslēpj bučus.

Dīvāna eksperts savos skumjākajos brīžos gan ir arī argumentējis, ka pret Andoru un Lihtenšteinu "hat-trick" drīkst sist arī bez pendelēm un bučiem, un tas, ka pendeli pret Andoru izpildīja kāds cits, ne tuvu nenozīmē, ka gūt vārtus izlasē tagad ir aizliegts. Gluži pretēji – kā zināms, gūti vārti un uzvaras ir labākais veids, kā visiem būt draugiem un iegūt jaunus līdzjutējus, kuriem tagad jāpārorientējas uz spēļu atrašanu "Viaplay" platformā, kur Latvijas izlases spēles ir pieejamas par brīvu.

Savukārt kļūda uzskatos – nu tas vispār ir sīkums un piemeklējis katru. Kā nekā, pirms nedēļas Dīvāna eksperts pārliecināti argumentēja, ka Latvijas izlases spēles būs noorganizētas daudz labāk par Čempionu līgas finālu, taču fani ar prasīgākiem vēderiem ātri atrada lielu problēmu, proti, Daugavas stadionā alus kausi līdzjutējiem tika sapildīti pārāk lēnu un pārāk mazos daudzumos. Tas laiks, kad Latvijas izlases spēles skaidrā vērot bija sāpīgi, gan ir pagājis, taču LFF prezidents Vadims Ļašenko nolēma neriskēt un pats aiziet saliet faniem atsvaidzinošos dzērienus, un par to arī Dīvāna eksperts piekasīties nevar.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-07 15:38, pirms 2 gadiem
Latvijā. Beidzot divās spēlēs mums divas uzvaras.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-07 15:41, pirms 2 gadiem
DainisJesus rakstīja: Latvijā. Beidzot divās spēlēs mums divas uzvaras.
Ir ar ko lepoties. Vareno Andoru un Lihtenšteinu vinnēja!!

  +1 [+] [-]

, 2022-06-07 16:05, pirms 2 gadiem
Ja paveiksies būs 3 uzvaras viena ciklā pēc kārtas

     [+] [-]

, 2022-06-07 16:08, pirms 2 gadiem
zexx rakstīja: Ja paveiksies būs 3 uzvaras viena ciklā pēc kārtas
sleperatslēgas vārdi - ja paveiksies

     [+] [-]

, 2022-06-07 16:29, pirms 2 gadiem
Domāju, ka pret moldāviem būs saturīgāks sniegums (kas gan atomātiski negarantēs punktus). Pret Andoru un Lihtenšteinu baigi traucēja pofigiskā attieksme pret pastniekum un banku klerkiem - tas arī galvenais iemesls zemajai spēles kvalitātei.