Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Panākta vienošanās par "Chelsea" pārdošanu: 2,9+2 miljardi eiro

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Panākta vienošanās par "Chelsea" pārdošanu: 2,9+2 miljardi eiro
Romāns Abramovičs. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea", kas līdz šim piederēja sankcionētajam miljardiem Romānam Abramovičam, paziņojis par panāktu vienošanos ar jaunajiem īpašniekiem. Kopējā investīciju summa ir tuvu pieciem miljardiem eiro.

Vienošanos par Londonas "Chelsea" iegādi panākusi grupa, kuras priekšgalā atrodas amerikāņu miljardieris Tods Behlijs. Viņam pieder 20% no beisbola komandas Losandželosas "Dodgers", un kopā ar citu investoru viņš pagājušajā vasarā iegādājās 27% no Losandželosas "Lakers" basketbola komandas.

Behlijs jau 2019. gadā mēģināja iegādāties "Chelsea", solot 2,85 miljardus eiro, tomēr no Romāna Abramoviča saņēma atteikumu. Tagad krievu miljardieris spiests pārdot klubu, kas pēc viņa nonākšanas sankciju sarakstā saskāries ar iesaldētiem kontiem.

Grupā ar Behliju ir šveiciešu miljardieris Hansjorgs Viss, britu nekustamo īpašumu investors Džonatans Goldstīns un Clearlake Capital grupa.

Par "Chelsea" iegādi tiks samaksāti 2,5 miljardi mārciņu (2,92 miljardi eiro), kas tiks ieskaitīti iesaldētajā bankas kontā, un Abramovičs paziņojis, ka visu summu ziedos labdarībai. Tāpat jaunie īpašnieki apņēmušies ieguldīt 1,75 miljardus mārciņu (2,04 miljardi eiro) kluba attīstībā. Tas ietver stadiona uzlabošanas darbus, akadēmijas un sieviešu komandas darbu un "Chelsea" fonda finansēšanu.

Tiek vēstīts, ka finansiāli lielāku piedāvājumu pēdējā brīdī galdā licis Džims Retklifs, tomēr viņš ticis noraidīts, tādējādi paverot ceļu Behlija grupai, kas ilgu laiku tika uzskatīta par galveno favorīti uz "Chelsea" iegādi.

Lai darījums tiktu apstiprināts, jāsaņem zaļā gaisma no Lielbritānijas valdības. Ja viss būs kārtībā, "Chelsea" jauno īpašnieku rokās nonāks maija beigās, pavēstījis pats klubs.

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/en/news/2...

     [+] [-]

, 2022-05-07 13:38, pirms 2 gadiem
Un naudu atdod ukraiņiem

     [+] [-]

, 2022-05-07 14:10, pirms 2 gadiem
tad Hamiltons un Serena Wiljamsa ir starp akcionāriem?

     [+] [-]

, 2022-05-07 15:06, pirms 2 gadiem
Bet ja kas normāli - džeks nopirka Chelsea pa 140 m£ neslikta peļņa

     [+] [-]

, 2022-05-07 16:37, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Bet ja kas normāli - džeks nopirka Chelsea pa 140 m£ neslikta peļņa
bet Romka tak ieguldīja no saviem līdzekļiem, kad pirka tās zvaigznes Mourinjo laikā un vēlāk...tik viens Ševčenko ko nemaksāja, bet jēga maza bija

     [+] [-]

, 2022-05-07 18:18, pirms 2 gadiem
gurgucis rakstīja: Un naudu atdod ukraiņiem
Ziedos labdarībai, viņa izvēle.