Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Hokeja eksperti: Somi parādīja savu līmeni, bet šī nebija svarīgākā spēle

Ints Megnis
Ints Megnis

Hokeja eksperti: Somi parādīja savu līmeni, bet šī nebija svarīgākā spēle
Viesturs Koziols, Jānis Sprukts un Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Somijas hokeja izlase parādījusi, ka tai šobrīd ir ļoti laba jaunā paaudze, tomēr Latvijai šī spēle nebija tik svarīga, uzskata hokeja eksperti Jānis Sprukts un Ronalds Cinks.

Pasaules čempionātu Latvija sāka sestdien, kad ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, tomēr svētdienas vakarā nācās ar 1:8 kapitulēt Somijai.

"Somi nospēlēja savā līmenī. Jau no paša sākuma varēja redzēt, ka mūsēji laukumā iznāca lēnāki, lēmumi tika pieņemti grūtāk, kamēr somi no pirmās minūtes darbojās savā stilā - viņi ir jauna komanda, kurā visi cenšas parādīt labu hokeju. Rezultāts bija likumsakarīgs spēlei - visas spēles garumā viņi bija ātrāki, ātrāk tika pie ripas," Sportacentrs.com teica Sprukts. "Ja būtu paveicies un kāds gols neiekristu, bet mēs izmantotu kādu vairākumu, varbūt rezultāts būtu nedaudz mazāk, bet kopumā viņi spēlēja labu hokeju. Es pirms mača paredzēju rezultātu aptuveni 1:6. Mums bija otrā spēle pēc kārtas, kas allaž ir grūti, ja jāspēlē pret valsti, kurā hokejs ir sakārtots. Šoreiz rezultāts atspoguļoja spēles raksturu - bijām drusku lēnāki."

Latvijai bija vēlā spēle un līdz ar to jautājām 12 pasaules čempionātu dalībniekam Spruktam pēc kādas spēles grūtāk aizmigt. "Laikam pēc šādas aiziet gulēt pat ir nedaudz vieglāk, jo zini, ka, lai ko darīji, tev vienkārši negāja. Savukārt, ja esi pret kādu no vadošajām komandām cīnījies līdzīgi, bet beigās viņiem nedaudz noveicās, tad gan ir grūti."

Sprukts nebija daudz informēts par Latvijas nākamo pretinieci Dienvidkoreju, bet bija optimistiski noskaņots. "Viņiem ir daudzi kanādiešu, cik saprotu. Pēc sajūtām un līmeņa šķiet, ka viņi ir līdzīgā līmenī kā mēs. Spēle būs vienlīdzīga, bet vajadzētu uzvarēt, jo mums šī spēle būs ļoti svarīga. Ja izdosies izmest no prāta Somijas spēli, bet domāju, ka izdosies, jo šis zaudējums nebija nekas tāds. Spēle būs līdzīga, bet domāju, ka Latvija izmantos savas iespējas un uzvarēs."

Zīmīgi, ka turnīra ievadā Somija ar identisku rezultātu 8:1 sagrāva arī Dienvidkoreju. Pēc tam otrajā mačā augstākās divīzijas debitanti korejieši ar 0:10 kapitulēja Kanādai.

"Puiši izskatījās ļoti centīgi," Latvijas izlases sniegumu pret Somiju raksturoja Cinks. "Savā aizsardzības zonā spēlējām ļoti pasīvi, cieši ap vārtiem. Jebkurš varēja redzēt, ka somi ir daudz labāki slidotāji un šī spiešanās ļāva viņiem brīvi slidot. Daži neuzmanības brīži un viņi tos izmantoja. Somi ir ļoti meistarīgi. Tomēr kopumā prieks, ka puiši cīnījās līdz galam. Mums bija dažas retas izdevības, kuras neizmantojām, kaut, protams, otrajā pusē somi spēlēja vieglprātīgi. Ja gribam punktus pret somiem, jārealizē katra radītā iespēja un jānostāv aizsardzībā, bet vakar neizdevās ne viens, ne otrs."

"Šī spēle mums nebija tik svarīga, vienalga ar kādu rezultātu zaudējam, ilgtermiņā tas neko nemaina, galvenais uzvarēt tiešos konkurentus," pauda Cinks, secinot, ka būtu bijis loģiskāk, ja tiktu veikta vārtsarga Kristera Gudļevska nomaiņa. "Varēja mainīt vārtsargus, lai neviens pārāk nepiekūst un abi ir iekšā spēlē."

"Dienvidkoreja pret somiem nospēlēja tieši tāpat kā mēs. Tā reģiona komandas izceļas nevis ar individuālo meistarību, bet komandas spēli, disciplinētību un cīņassparu. Arī mūsējiem jāsaglabā disciplīna, bet meistarības būs vairāk. Galvenais nenovērtēt pretiniekus par zemu, jo viņi cīnīsies līdz galam. Saglabājot spēles zīmējumu un disciplīnu, mums vajadzētu būt pārākiem," saka Cinks, kurš uzskata, ka pēc Somijas spēles nekas traģisks nav noticis. "Citreiz ir gadījies aizķert punktus pret spēcīgām komandām un visi līdzjutēji ir priecīgi, bet tad zaudēts mūsu līmeņa komandām. Divi punkti pret norvēģiem ir gana labi, bet pret somiem galvenais bija psiholoģiski nesalūzt. Galvenais uzvarēt visus, kas jāuzvar."

Līdz ar to automātiski radās jautājums - Latvija turnīrā cīnās par ceturtdaļfinālu vai vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā? "Vairāk par saglabāšanu, bet ceturtdaļfināls būtu patīkams pārsteigums. Jācīnās par ceturtdaļfinālu, bet nevar aizmirst, ka jāsaglabā vieta. Minimums ir palikt elitē, bet, lai tiktu ceturtdaļfinālā, jābūt arī veiksmei," saka Cinks.

Latvijas izlase pirmdien atpūšas, bet otrdien spēle ar Dienvidkoreju sāksies plkst. 17:15.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-07 11:47, pirms 6 gadiem
Kāpēc tika izdzēsts mans komentārs??
Norādu tikai uz Jūsu kārtējo neuzmanību un paviršību.

Nekas - varu uzrakstīt vēlreiz.

Iepriekšējais citāts no teksta - "Zīmīgi, ka turnīra ievadā Latvija ar identisku rezultātu 8:1 sagrāva arī Dienvidkoreju. Pēc tam otrajā mačā augstākās divīzijas debitanti korejieši ar 0:10 kapitulēja Kanādai."

Latvija vēl nav spēlējusi pret Dienvidkoreju. Sporta portālam jau tas būtu jāzin

  +4 [+] [-]

, 2018-05-07 11:47, pirms 6 gadiem
Piekrītu domai, ka kā otro vārtsargu vajadzēja pieteikt Kivlenieku. Gudļevskim šī noteikti nebija labākā spēle, pēc 0:4 būtu bijis prātīgi viņu nomainīt, Kivlenieks būtu taisni laikā..

     [+] [-]

, 2018-05-07 11:59, pirms 6 gadiem
Latvijas hokeja kapraci gandriiz pilnaa sastaavaa, truukst tik Aigara Kalviisa un Boba. 10 zadeejumi 11 speelees - katastrofa.Speeli pret Norge izvilka Balcers.Ko izlasee dara Cibulskis, taads Toms Hartmanis vina vietaa buutu labaaks, izlasee bardaks.Aizsardziibas nav vispaar.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-07 13:11, pirms 6 gadiem
Lai vinnētu top6 komadas ir jābūt: 1) veiksmei (attiecīgi neveiksmei pretiniekiem); 2) varotčikam, un priotams, visiem pārējiem, jāgrauž ledus; 3) pretniekiem jānovērtē mūs par zemu (jādomā, ka apspēlēs mūs uz vienas slitas). Tad, kad sakrīt visi šie nosacījumi, tad ir izredzes. Vakar nebija ne viena no tiem. Pat vēl vairāk - pie vismaz 3 somu goliem ne tikai meistarība, bet arī veiksme stāvēja viņu pusē. Jāatzīmē gan, ka arī mūsu vienīgais "mēslinš" iekrita ne bez veiksmes palīdzības.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 14:16, pirms 6 gadiem
Blin, ir Latvijá kaut viens "eksperts" kurs pateiktu taisníbu. Iet runa par attieksmi, par apzinu, ka párstávi savas valsts godu. Tas, kas notika laukumá, bija kauns

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 14:28, pirms 6 gadiem
Tikās divu, dazādu līmeņu izlases,īsti nesaprotu kam vajadzīgs A divīzijā tik liels komandu skaits , no šām spēlēm labuma nav nevienam ,ne tie kas ņirgājas,ne tiem ,par kuriem ņirgājas. Tribīnes tukšas (izņemot mājnieku spēles),sportiskā iztriga tuvu 0 .... Manuprāt 10 komandas būtu optimāli un arī B divīzija būtu sportiskā ziņā interesantāka.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 14:36, pirms 6 gadiem
gauja90 rakstīja: Tikās divu, dazādu līmeņu izlases,īsti nesaprotu kam vajadzīgs A divīzijā tik liels komandu skaits , no šām spēlēm labuma nav nevienam ,ne tie kas ņirgājas,ne tiem ,par kuriem ņirgājas. Tribīnes tukšas (izņemot mājnieku spēles),sportiskā iztriga tuvu 0 .... Manuprāt 10 komandas būtu optimāli un arī B divīzija būtu sportiskā ziņā interesantāka.
haha un iespēja dabūt pirmo vietu un čempis Rīgā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 15:14, pirms 6 gadiem
gauja90 rakstīja: Tikās divu, dazādu līmeņu izlases,īsti nesaprotu kam vajadzīgs A divīzijā tik liels komandu skaits , no šām spēlēm labuma nav nevienam ,ne tie kas ņirgājas,ne tiem ,par kuriem ņirgājas. Tribīnes tukšas (izņemot mājnieku spēles),sportiskā iztriga tuvu 0 .... Manuprāt 10 komandas būtu optimāli un arī B divīzija būtu sportiskā ziņā interesantāka.
Domājams, ka mazāk komandu būtu finansiāli neizdevīgāk IIHF.

     [+] [-]

, 2018-05-07 15:16, pirms 6 gadiem
>>>gauja 90
Tas ir tas ,par ko jau es sen rakstu.Pārāk liela ir atšķirība meistarībā starp Top 6 hokeja lielvalstīm un pārējām komandām.Nekas īpašs jau nebūtu jāizdomā.Augstāko divīziju sadalīt tāpat kā 1.divīziju divās grupās.A spēlē pirmais astotnieks B grupā otrais astotnieks,kur cīnās par iekļūšanu A grupā.Mainās ar divām komandām.No B grupas uz pirmo divīziju arī izkrīt divas komandas.Sportiskā intrese un spraigi mači būtu praktiski katrā spēlē gan A grupā ,gan B grupā.A grupā čempionu noskaidrotu finālspēlēs starp pirmās un otrās vietas ieguvēju,teiksim līdz divām uzvarām.No sportiskā viedokļa tas būtu super,bet diemžēl IIHF laikam krietni šajā variantā zaudētu finansiāli un tāpēc varam tikai pasapņot.Ir tā kā ir.Un mums šis variants ir tieši laikā,lai pagarinātu savu eksistenci augstākajā divīzijā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 15:22, pirms 6 gadiem
gauja90 rakstīja: Tikās divu, dazādu līmeņu izlases,īsti nesaprotu kam vajadzīgs A divīzijā tik liels komandu skaits , no šām spēlēm labuma nav nevienam ,ne tie kas ņirgājas,ne tiem ,par kuriem ņirgājas. Tribīnes tukšas (izņemot mājnieku spēles),sportiskā iztriga tuvu 0 .... Manuprāt 10 komandas būtu optimāli un arī B divīzija būtu sportiskā ziņā interesantāka.
Esam uzvarējuši gan zviedrus, gan krievus, gan somus. Amerikāņi vispār klienti pa dzīvei. tā kā savu īdēšanu vari paturēt pie sevis.

     [+] [-]

, 2018-05-07 17:44, pirms 6 gadiem
superdomu par 16 komandu sadali stiprajos un vajajos atbalstitu visas komandas ....

     [+] [-]

, 2018-05-08 09:46, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Esam uzvarējuši gan zviedrus, gan krievus, gan somus. Amerikāņi vispār klienti pa dzīvei. tā kā savu īdēšanu vari paturēt pie sevis.
Var jau labpatikā atcerēties 20gadu vecus notikumus, bet uzvaras vajag šodien.