Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Pirmajā pārbaudē pret Dāniju ar Muštukovu vārtos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmajā pārbaudē pret Dāniju ar Muštukovu vārtos
Ervīns Muštukovs
Foto: AP/Scanpix

Līdz pasaules čempionātam hokejā atlikušas 29 dienas, un šovakar pirmo pārbaudes spēli aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 20:30 izbraukumā spēkosies ar dāņiem. Sestdien izlases tiksies atkārtoti.

Latvijas izlases sastāvs

Ervīns Muštukovs (Jānis Kalniņš); Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs - Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs - Maksims Širokovs, Ričards Birziņš; Miks Indrašis - Gints Meija - Juris Upītis, Rodrigo Ābols - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Kaspars Saulietis - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs, Toms Andersons - Māris Bičevskis - Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs.

Latvijas izlase hokejā galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadībā gatavošanos pasaules čempionātam sāka 21. martā, regulāri aizvadot vienu treniņu dienā. Pēdējās nedēļas laikā notika dalīšanās divās grupās - kamēr vieni bija uz ledus, otri strādāja trenažieru zālē. Treneris Ģirts Ankipāns norādīja, ka laukumā uzsvars tiek likts uz spēli aizsardzības zonā, kas būs galvenā pārbaude dueļos pret Dāniju. Izbraukumā nedevās pieci spēlētāji: vārtsargs Edgars Masaļskis, jaunie aizsargi Kristiāns Rubīns un Kristaps Zīle, pieredzējušie uzbrucēji Kaspars Daugaviņš, kurš otrdien netrenējās ģimenes apstākļu dēļ, un Miķelis Rēdlihs.

Uz Dāniju devušies divi vārtsargi, un paredzēts, ka Ervīns Muštukovs, kurš sezonu pavadīja Francijā, un Jānis Kalniņš, kurš spēlēja MOL līgā, laiku dalīs uz pusēm. Šovakar spēli uzsāks Muštukovs. Tāpat sastāvā iekļauti astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji, un Latvijas izlases treneru korpuss cer pārbaudīt visus līdzi paņemtos. Ja tas izdosies, debiju valstsvienībā piedzīvos 19 gadus vecais uzbrucējs Frenks Razgals, kurš aizvadītās sezonas laikā debitēja Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", U20 izlases rindās pasaules čempionātā savāca piecus punktus piecās spēlēs, bet Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga" 40 punkti 40 mačos, kā arī 26 gadus vecais aizsargs Ričards Birziņš, kurš pēdējo sezonu laikā spēlējis Ziemeļamerikā, Anglijā, Norvēģijā, Itālijā.

No sastāvā iekļautajiem pagājušā gada pasaules čempionātā piedalījās abi vārtsargi, pieci aizsargi (Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš un Maksims Širokovs) un seši uzbrucēji (Kaspars Saulietis, Rodrigo Ābols, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Roberts Bukarts un Gunārs Skvorcovs). Tikai pieci no viņiem nepārstāv Rīgas "Dinamo" - abi vārtsargi, Širokovs, kurš spēlēja Itālijā, Bukarts, kurš sezonas gaitā pārcēlās uz Čehiju, un Ābols, kurš izmēģināja spēkus Ziemeļamerikā.

Latvija pret Dānijas izlasi cīnīsies arī pasaules čempionātā, laukumā dodoties 13. maijā. Pirms divām dienām komandas galvenais treneris Janne Kārlsons saņēma kurvīti no septiņos pasaules čempionātos spēlējušā Niklasa Hardta, kurš lēmumu pamatoja ar otrā bērna piedzimšanu. 27 gadus vecais malējais uzbrucējs sezonu pavadīja Zviedrijas spēcīgākās līgas klubā "Linkoping", 30 mačos sakrājot 19 punktus. Nākamgad viņš pārcelies uz Malmes "Redhawks".

Personisku iemeslu dēļ pasaules čempionātā nebūs arī centra uzbrucēja Juliāna Jākobsena no Vācijas spēcīgākās līgas kluba Hamburgas "Freezers", kamēr Peters Regīns nebūs savainojuma dēļ. Viņš Kontinentālās hokeja līgas klubā Helsinku "Jokerit" 60 mačos sakrāja 48 rezultativitātes punktus.

Dānijai ir spēcīga vārtsargu līnija - Patriks Galbraits piedalījies deviņos, bet Sebastjans Dāms piedalījies četros pasaules čempionātos. Uzbrukumā jāizceļ 18 gadus vecais Matiass Froms, kurš debitēja Zviedrijas spēcīgākajā līgā, 16 spēlēs sakrājot četrus punktus, un Frederiks Storms, kurš Zviedrijā sezonu pabeidza ar 24 punktiem. Ārzemēs sezonu pavadīja 15 no 22 sastāvā atrodamajiem spēlētājiem.

Komanda aizvadījusi fiziskos treniņus, slīpējusi taktiku, ieskaitot presingu un forčeku, kā arī pieskārusies vairākuma un mazākuma kombinācijām. Galvenais treneris Kārlsons atzina, ka par Latvijas izlases spēku šobrīd nav lietas kursā, taču ir pārliecināts, ka līdzjutējus gaida aizraujošas spēles.

Pirmais iemetiens pulksten 20:30. Sestdien komandas tiksies vēlreiz, spēles sākums 16:00. Savukārt nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijas izlase uzņems baltkrievus. Ceļā uz pasaules čempionātu dāņi vēl spēkosies ar Norvēģiju, Franciju un Slovākiju.

Dānijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Sebastjans Dāms ("Graz 99ers", Austrija) un Patriks Galbraits ("Krefeld Pinguine", Vācija).
Aizsargi: Filips Brugisē ("Rødovre Mighty Bulls", Dānija), Nikolajs Veihels ("Rungsted Seier Capital", Dānija), Martins Lārsens ("Odense Bulldogs", Dānija), Emīls Kristensens ("Rögle/Oskarshamn", Zviedrija), Jespers Jensens ("Helsinki Jokerit", KHL), Matiass Lāsens ("Leksand", Zviedrija) un Rasmuss Ljē ("Odense Bulldogs", Dānija).
Uzbrucēji: Frederiks Storms ("Malmo Redhawks", Zviedrija), Mortens Medsens ("Hamburg Freezers", Vācija), Kirils Starkovs ("Red Ice", Šveice), Nikolajs Mejers ("Aalborg Pirates", Dānija), Fēlikss Šēls ("Bjorkloven", Zviedrija), Janniks Karvinens ("Rødovre Mighty Bulls", Dānija), Mortens Grēns ("Rungsted Seier Capital", Dānija), Anderss Poulsens ("Oskarshamn", Zviedrija), Mortens Poulsens ("Graz 99’ers", Austrija), Patriks Rusels ("St. Cloud State University", ASV), Patriks Bjorkstrands ("Zagreb Medveščak", KHL), Mikels Āgārds ("Sudbury Wolves", OHL) un Matiass Froms ("Rögle", Zviedrija).

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēleVieta
07.04.2016.20:30Dānija – Latvija(Dānija/ Olborga)
09.04.2016.16:00Dānija – Latvija(Dānija/ Odense)
14.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēnā Rīga)
15.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēna Rīga)
22.04.2016.19:30Latvija – Vācija(Arēna Rīga)
23.04.2016.17:00Latvija – Vācija(Arēna Rīga)
29.04.2016.20:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Ženēva)
30.04.2016.18:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Neišatele)
1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri
Slēpts komentārs: hokejists77

  +3 [+] [-]

, 2016-04-07 11:19, pirms 8 gadiem
Dāņi tiks sarauti gabalos!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-07 11:20, pirms 8 gadiem
spēli it kā neviens nefilmē un tāpēc pie mums nerādīs, taču gan livetv, gan onhockey strīmi ir paredzēti. vakarā tad jau redzēs, tie ir aktīvi vai nē.

 +15 [+] [-]

, 2016-04-07 11:21, pirms 8 gadiem
"Pirms divām dienām komandas galvenais treneris Janne Kārlsons saņēma kurvīti no septiņos pasaules čempionātos spēlējušā Niklasa Hardta, kurš lēmumu pamatoja otrā bērna piedzimšanu.
Personisku iemeslu dēļ pasaules čempionātā nebūs arī centra uzbrucēja Juliāna Jākobsena no Vācijas spēcīgākās līgas kluba Hamburgas "Freezers", kamēr Peters Regīns nebūs savainojuma dēļ."

Nu redz – troļļi stāstīja ka TIKAI Latvijas izlases spēlētāji "nav patrioti" un atsaka izlasei, bet redz citu valstu spēlētāji jau tā nedarot

  -1 [+] [-]

, 2016-04-07 11:23, pirms 8 gadiem
cerams kad sis dienas sniegums/rezultats liks nolaisties zvaigznem un gatavoties vel nopietnak PC! ka zinams parbaudes speles uzvaras nekad nav bijis nekas labs prieks musejiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-07 11:29, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: spēli it kā neviens nefilmē un tāpēc pie mums nerādīs, taču gan livetv, gan onhockey strīmi ir paredzēti. vakarā tad jau redzēs, tie ir aktīvi vai nē.
Otrā spēle gan būšot pa LTV7.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 11:34, pirms 8 gadiem
prieksnieksmk2 rakstīja: cerams kad sis dienas sniegums/rezultats liks nolaisties zvaigznem un gatavoties vel nopietnak PC! ka zinams parbaudes speles uzvaras nekad nav bijis nekas labs prieks musejiem.
Tu stulbs? Nolaisties no kādām zvaizgnēm???? Treniņnometne nesen sākusies un šī ir pirmā pārbaudes spēle, par kādu "nolaišanos no zvaigznēm" tu runā
Slēpts komentārs: Rietumu vilceins

     [+] [-]

, 2016-04-07 11:53, pirms 8 gadiem
prieksnieksmk2 rakstīja: ... un gatavoties vel nopietnak PC!...
Vai viņi tagad gatavojas nenopietni?
Izmēģinās 2 spēlēs, kas ko var un liekos palaidīs brīvākā režīmā.
Gan jau, ka visi spēlētāji pūlās vaiga sviedros, lai būtu labākajā formā.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-07 11:59, pirms 8 gadiem
Sheit jau tikai kkaadus jaunos paarbaudiis. Istaas paarbaudes speeles saaksies , tad kad beigsies latvijas chempionaats un briivi tiks visi izlases liideri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-04-07 12:04, pirms 8 gadiem
Dāņu maisi šovakar tiks klapēti!

     [+] [-]

, 2016-04-07 12:12, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: es arī ta domāju, bet diez vai tā domā Beresņevs un brigāde
Tur visi dzīvo ilūzijās un tagad tik sak skatīties kas ir kas. Pārbaudes spēles novembrī nav bijušas, izsvītrojam šo posmu.
Jā,noteikti kāds no Latvijas čempionāta būtu baigais palīgs šobrīd...Labs ,piemērs,tas pats Zabis..Latvijā karalis-uzspēlēja KHl ,2 labi mači un pēc tam klusums..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-04-07 12:12, pirms 8 gadiem
hokejists77 rakstīja: Bomži bez žuļikiem sāks cīņu
vot cirvjiem tik pasaki kautkadu vardu, saks malt visu laiku

  +6 [+] [-]

, 2016-04-07 12:19, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: vot cirvjiem tik pasaki kautkadu vardu, saks malt visu laiku
Tas ir ta pat ka Spruktu sauc par pastnieku kaut gan 99% reali pat nezin kapec vinu ta sauc! Tik dzied lidzi un doma ka tadejadi bus krutaki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 12:24, pirms 8 gadiem
Visur raksta, ka debitēs Razgals, aizmirstot par Birziņu!

  -2 [+] [-]

, 2016-04-07 12:26, pirms 8 gadiem
Zaudēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-07 12:29, pirms 8 gadiem
dueto rakstīja: Jā,noteikti kāds no Latvijas čempionāta būtu baigais palīgs šobrīd...Labs ,piemērs,tas pats Zabis..Latvijā karalis-uzspēlēja KHl ,2 labi mači un pēc tam klusums..
Volks ir Volks, ar to ielaisties kādās diskusijās īpaši nav jēgas. Bet.. to vai kāds no LHV būtu palīgs izlasei šobrīd vai nē būtībā varētu pateikt tikai viņu izmēģinot, nevis vnk norakstot tikai tāpēc, ka viņš ir no LHV.
Saistībā gan ar LHV ir būtiski atcerēties, ka tas tomēr ir amatieru čempionāts, kas nozīmē, ka spēlētājiem esot amatieru statusā tomēr nevar būt tikpat pilnvērtīga fiziskā sagatavotība (cilvēkam bez treniņiem ir arī jāstrādā un nauda jāpelna), kā profesionālim, kas arī varētu būt LHV spēlētāju lielākais mīnuss.
Tajā pašā laikā, Tevis pieminētais Zabis no amatieru čempionāta uzspēlēja pasaules otrajā labākajā līgā un nebūt šausmīgi nekrita no sastāva āra, pat pamanījās uzspēlēt 2 labas spēles, kā pats saki.. no tā tikai izdaru secinājumus, ka, lai kādu, kurš kopumā labi aizvadījis sezonu, norakstītu, viņš vispirms būtu jāpārbauda. Ja tam nepietiek laiks vai resursi, tad tas jau ir cits jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-07 12:34, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: Skaitļi rāda pretējo.
Ančam vislabakais atvairīto metienu % starp LV izlases vartsargiem novembra izlases spēlēs. Mickēvičs, kurs vislaik tika izsaukts uz izlasi, šobrīd nearko īpasu neizceļas uz LAČ līderu fona. Tas pats, ja ņemam pag. gada rezultatīvāko aizsargu - Gipteru, neizskatās, ka izlases aizsargs Andersons ar kko būtu labāks Slovākijā.
A Zabis ir tas pats Bukarta gadījums, jo viņs tak nav čekeris, bet skoreris un nevar spēlēt 4.maiņā.
Tak paņem acis roka un apskaties dāņu rūsteri.
Dinamo spēlēja arī 2. maiņā. Nu neteiktu ka parādīja ko izcilu. PČ pretī ies spēcīgāki spēlētaji par krievu vidējiem vaņķām. Andresonam ir PČ pieredze,ar to vien jau ir labāks -nebūs "lampu drudža" Par Anču- ir jābūt vārtsargam,kas var labi nosargāt pret jebkuru komandu,nevis tikai sava līmeņā un zemākiem pretiniekiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-07 12:37, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Tu stulbs? Nolaisties no kādām zvaizgnēm???? Treniņnometne nesen sākusies un šī ir pirmā pārbaudes spēle, par kādu "nolaišanos no zvaigznēm" tu runā
Nu kā, tak nesen sasita u-18 lupatu lēveros!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-07 12:41, pirms 8 gadiem
neputns rakstīja: Volks ir Volks, ar to ielaisties kādās diskusijās īpaši nav jēgas. Bet.. to vai kāds no LHV būtu palīgs izlasei šobrīd vai nē būtībā varētu pateikt tikai viņu izmēģinot, nevis vnk norakstot tikai tāpēc, ka viņš ir no LHV.
Saistībā gan ar LHV ir būtiski atcerēties, ka tas tomēr ir amatieru čempionāts, kas nozīmē, ka spēlētājiem esot amatieru statusā tomēr nevar būt tikpat pilnvērtīga fiziskā sagatavotība (cilvēkam bez treniņiem ir arī jāstrādā un nauda jāpelna), kā profesionālim, kas arī varētu būt LHV spēlētāju lielākais mīnuss.
Tajā pašā laikā, Tevis pieminētais Zabis no amatieru čempionāta uzspēlēja pasaules otrajā labākajā līgā un nebūt šausmīgi nekrita no sastāva āra, pat pamanījās uzspēlēt 2 labas spēles, kā pats saki.. no tā tikai izdaru secinājumus, ka, lai kādu, kurš kopumā labi aizvadījis sezonu, norakstītu, viņš vispirms būtu jāpārbauda. Ja tam nepietiek laiks vai resursi, tad tas jau ir cits jautājums.
Es lieliski zinu par Volx.Jau kārtējo pavasari skatos kā viņs nespēj saprast,ka šobrīd no LHV nevar būēt izlasi.Ja tas būtu atkarīgs no viņa man šķiet pus izlase sastāvētu no jaunajiem liepājniekiem un Jelgavniekiem,kā arī veterāniem no Kurbada un Mogo. Pareizi tu saki -amatieri. Visi izņēmot Liepāju trnējās kā amatieri /pusamatieri. Liepāja ir vienīgais profesionālais klubs. Tātad nav fizuhas. UN kāpēc minēju pie Zabja tās 2 labās spēles- jo uz emocionālā pacēluma var sanākt kāds labs mačs, jo īpaši paši pirmie. Bet ilgtermiņā ,spēlētājs,kas ikdienā spēlē ar jauniešiem,veterāniem un pusamatieriem,kur labakie leģionāri ir serbs un baltkrievs,kas malies pa Ķīnas līgu nebūs dižs palīgs. No LHV komandam varēja ņēmt un dikti testēt tad,kad vēl spēlēja BAČ-lielāka spēļu,treniņu prakse ,arī pretinieki meistarīģāki. Es ticu,ka tas pats Macijevskis no Kurbada meistarīas ziņā joprojām ir priekša lielai daļai izlases, bet krietni zaudētu fiziskajā un ātrumā,savukārt tādi LHV talanti kā M.Lipsbergs,Zabis,Diļevka,Aņčs ir bez pieredzes, vai bez lielas pieredzes pret augstas raudzes pretiniekiem...1 ,varbūt 2 mačus izturēs un kas būs tad? Turklāt,jāņem vērā,ka pirmās spēles uzreiz pret top komandām..Sabojāt tāpat kā pagajušogad Muštukovu,kuram sanāca smaga debija pret Kanādu vai lai stāv un blisinās,kā Ābols juniors par sevi teica?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-07 12:54, pirms 8 gadiem
Ne tik sen Matulim bija raksts - tika aptaujāti LHV 5 vadošo komandu treneri, ar jautājumu: "Kurus savas komandas spēlētājus rekomendētu Latvijas izlasei"
Viņu (treneru) atbildēs arī ir atbilde
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-07 12:58, pirms 8 gadiem
smilshstreet rakstīja: Sheit jau tikai kkaadus jaunos paarbaudiis. Istaas paarbaudes speeles saaksies , tad kad beigsies latvijas chempionaats un briivi tiks visi izlases liideri.
1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri