Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Cīņa par Teksasu: Lenards un "Spurs" sakauj Hārdenu

Emils Ozerinskis

Cīņa par Teksasu: Lenards un "Spurs" sakauj Hārdenu
Kavai Lenards un Džeimss Hārdens
Foto: AP/Scanpix

Aizraujošā cīņā starp divām Teksasas komandām Sanantonio "Spurs" nosargāja savu laukumu cīņā pret Hjūstonas "Rockets", saspringtā mača galotnē ar 112:110 izcīnot panākumu. Abu komandu līderi Kavai Lenards un Džeimss Hārdens guva 39 punktus.

Dāvis Bertāns pēc spēles aizvadīšanas Ostinas "Spurs" sastāvā bija atpakaļ galvenās komandas rindās. Tomēr tāpat kā citi Grega Popoviča komandas gados jaunie spēlētāji, Bertāns palika uz rezervistu soliņa un cīņā neiesaistījās.

Jau pirms mača bija sagaidāma saspringta cīņa, jo Rietumu konferencē abas komandas atrodas otrajā un trešajā pozīcijā un šī bija komandu pēdējā tikšanās reize regulārajā sezonā. Iepriekšējos trīs mačos divas reizes uzvaru bija izcīnījuši Sanantonio basketbolisti, bet lai izlīdzinātu rezultātu savstarpējās cīņās uzvara bija nepieciešama Hjūstonai.

Spēles pirmās minūtes abas komandas aizvadīja rezultatīvi, gūstot punktus gandrīz katrā uzbrukumā. Pēc nepilnām trīs nospēlētām minūtē Trevors Ariza ar metienu no groza apakšas panāca rezultātu 8:7. Turpmākajās minūtēs "Spurs" uzbrukums apstājās un līdz ceturkšņa vidum Hjūstona palielināja pārsvaru līdz desmit punktiem pēc Džeimsa Hārdena trīs punktu metiena - 17:7. Ceturtdaļas otrajā pusē Sanantonio sāka krāt punktus, bet Hjūstonas uzbrukums jau bija ieskrējies un līdz ceturkšņu pārtraukumam vairs nebija apturams. Tādējādi pēc nospēlētām divpadsmit minūtēm raķetes atradās vadībā ar 39:23.

Spēles otro ceturtdaļu "Spurs" uzsāka ar Pau Gazola precīzu metienu aiz trīs punktu līnijas. Spānis turpināja darboties rezultatīvi, ar vienu roku triecot bumbu grozā no augšas pēc dribla - 28:39. Ceturtdaļas vidū "Spurs" uzsāka izrāvienu, gūstot desmit punktus pēc kārtas un četras minūtes pirms puslaika beigām pietuvojoties līdz 42:47. "Rockets" grozam uzbruka tikai no tuvās distances vai no trīs punktu zonas, tomēr "Spurs" spēja turēt līdzi. Pirmo spēles daļu ar precīzu metienu caurgājienā noslēdza Manu Džinobili, ļaujot komandām pārtraukumā doties pie rezultāta 47:54.

Otrajā puslaikā Hārdena individuālā meistarība ļāva "Rockets" regulāri gūt punktus caurgājienos un no tālās distances. Tomēr vieglums uzbrukumā un iekrātais 16 punktu pārsvars padarīja Hjūstonas spēlētājus vieglprātīgus. "Spurs" piespieda pretiniekus kļūdīties un Denija Grīna tālmetiens uzsāka mājinieku atspēlēšanos. Divus trejačus grozā pēc kārtas raidīja Tonijs Pārkers. Nepilnas četras minūtes pirms ceturtdaļas izskaņas francūzis no groza apakšas izlīdzināja spēles rezultātu 71:71. Trešās ceturtdaļas izskaņā risinājās šūpoles, abām komandām vairākkārt apmainoties ar vadību. Pirms izšķirošās spēles daļas minimāls pārsvars bija "Rockets" pusē - 82:81.

Noslēdzošā ceturkšņa pirmajā minūtē Džinobili izvirzīja vadībā mājiniekus, bet Petija Milza trejacis panāca +4 Sanantonio. "Rockets" izdevās atgūt pārsvaru ar Ērika Gordona caurgājienu un Sema Dekera pielaboto metienu (89:86). "Rockets" izdevās sasniegt pat septiņu punktu pārsvaru. Lai cīnītos ar Hjūstonu, "Spurs" nācās izmantot pretinieku ieročus. Ceturtdaļas vidū Lamarkuss Oldridžs un Tonijs Pārkers aizskrēja ātrajā uzbrukumā pret Patriku Beverliju un francūzis pabeidz uzbrukumu ar diviem punktiem - 93:98. Piecas minūtes pirms mača beigām Kavai Lenards no tālmetiena līnijas samazināja mājinieku deficītu līdz diviem punktiem. Pārkeram ar soda metieniem izdevās izlīdzināt rezultātu, bet ar diviem trejačiem atbildēja Ēriks Gordons un Džeimss Hārdens. Tomēr ar Lenardu Hjūstonas aizsardzība netika galā. Līdzjutējiem saucot "MVP!" Sanantonio komandas līderis pārņēma spēles vadību (105:104). Astoņdesmit sekundes pirms mača izskaņas "Spurs" uz tālmetiena līnijas pazaudēja Gordonu, kurš izlīdzināja spēles rezultātu. Četrdesmit sekundes pirms mača noslēguma Hārdens aizmeta garām vienu no diviem soda metieniem. Lenards atbildēja ar precīzu tālmetienu, panākot +2 "Spurs". Hārdens centās izlīdzināt rezultātu caurgājienā, bet Lenards augstā lēcienā piespieda bumbu pie groza vairoga. Nenes mēģinājumu uz atkārtotu metienu bloķēja Oldridžs un "Rockets" neatlika citu iespēju kā pārkāpt noteikumus. Desmit sekundes pirms mača beigām pie mīnuss divi "Rockets" neuzsita sodu, ļaujot Lenardam iztērēt spēles laiku un liekot uzsprāgt "Rockets" trenerim Maikam D'Antoni. Tādējādi ar spēles beigu rezultātu 112:110 uzvaru svinēja Sanantonio "Spurs".

Cīņu izšķīra abu komandu līderu sniegums. Kavai Lenards guva 39 punktus, izcīnīja sešas bumbas un atdeva piecas piespēles, kā arī vienu no saviem diviem blokiem veica spēles izšķirošajā brīdī. Savukārt Džeimss Hārdens savu komandu no zaudējuma neglāba pat ar 39 punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm.

Pateicoties šim panākumam Sanantono "Spurs" ir nonākusi vienas uzvaras attālumā, lai 18. sezonu pēc kārtas regulārajā sezonā pārsniegtu 50 uzvaru robežu.

"Spurs" - "Rockets" 112:110 (23:39, 24:15, 34:28, 31:28)
Spurs: Lenards 39, Pārkers 19, Oldridžs 15, Džinobili 9, Gazols 8, Lī 6, Simonss 6, Grīns 5, Milzs 5, Dedmons
Rockets: Hārdens 39 (12 rez, pies., 7 kļ.), Ariza 13, Gordons 12, Kapela 12, Beverlijs 11 (10 atl. bum.), Nene 9, Andersons 7, Viljams 5, Dekers 2

Statistika

KomandaMet. %Tālm. %Soda m.Atl.b.Rez.p.Kļūdas
Spurs40/87 (46%)11/27 (41%)21/23 (91%)45249
Rockets41/88 (47%)14/39 (36%)14/17 (82%)431911

     [+] [-]

, 2017-03-07 06:41, pirms 7 gadiem
Rockets tiešām lohi, desmit sekunžu laikā neuzsist sodu. ..

  +1 [+] [-]

, 2017-03-07 06:46, pirms 7 gadiem
Wow hārdenam 399 punkti 😂 P.s izlabojiet savādāk atkal tauta rāsies.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-07 09:06, pirms 7 gadiem
Šitādas bārdas sportā ir apkaunojums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-07 10:16, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Rockets tiešām lohi, desmit sekunžu laikā neuzsist sodu. ..
https://www.youtube.com/watch?v=M-1...
Nu D'Antoni bja pārliecināts, ka sods bjia, tāpēc arī beigās trakoja

     [+] [-]

, 2017-03-07 10:19, pirms 7 gadiem
Autor, kā 40/84 (46%) var būt mazāks metienu procents kā 41/88 (47%)? Ja spurs iemestu no nākamajiem 4 vēl 1 metienu (25%), tad procents palielinātos???

     [+] [-]

, 2017-03-07 10:25, pirms 7 gadiem
HMB-SASHLIKS+KARTUPELI rakstīja: Lenards kartejo reizi pierada ka ir pargajis Kosmosa limeni - 39 achi jau ikdiena, BET pedeja minutee iemet clutch truli + pedeja uzbrukuma aizsuta Baardu peec piena vinu noblokejot

Bet nu Nene ari Nono un izker bloku
pati pēdējā piespēle par Kosmosa līmeni neliecināja. Tikai veiksme, ka rockets nepārķēra..

     [+] [-]

, 2017-03-07 11:22, pirms 7 gadiem
Kawai ir izcils spēlētājs. Te dažiem puļītājiem ir ko pamācīties. Lai būtu izcils tev tādam ir jābūt abos laukuma galos. Vienīgi joprojām nesaprotu, kur tas "o" burts pazūd no viņa uzvārda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-07 12:08, pirms 7 gadiem
Nejeega rakstīja: Kawai ir izcils spēlētājs. Te dažiem puļītājiem ir ko pamācīties. Lai būtu izcils tev tādam ir jābūt abos laukuma galos. Vienīgi joprojām nesaprotu, kur tas "o" burts pazūd no viņa uzvārda?
Pirms sezonas Stephen A. Smith negribēja apgalvot, ka Lenards ir labāks par Melo, labs joks, ne?

"O" pazūd, jo to amerikāņi neizrunā, un latviešu valoda cenšas vadīties pēc izrunas principa (''cenšas'', jo ir daudz izņēmumu).

     [+] [-]

, 2017-03-07 15:19, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Pirms sezonas Stephen A. Smith negribēja apgalvot, ka Lenards ir labāks par Melo, labs joks, ne?

"O" pazūd, jo to amerikāņi neizrunā, un latviešu valoda cenšas vadīties pēc izrunas principa (''cenšas'', jo ir daudz izņēmumu).
Par Melo Lenards labāks jau ir kādus divus gadus (es nedomāju rezultativitātē, bet gan kopējā lietderībā), šosezon pat nav vērts sākt salīdzināt. Melo būtu laiks savu ego nolikt malā un saprast, ka viņš nav tāda zvaigzne, lai nopietnā komandā (NY tāda nav) būtu galvenais spēlētājs. Nu nevelk viņš vairs kā pirmā vijole, bet kā side kicks noderētu jebkurā komandā (protams ne pār tādu ciparu kā šobrīd). Pie Lebrona (vai jebkura cita špīlera, kas var savilkt uz sevi pretiniekus un atdot laicīgu piespēli) sāniem Melo vispār būtu super, jo brīvos metienus joprojām realizē labi.

     [+] [-]

, 2017-03-08 17:01, pirms 7 gadiem
Lenards DPOY again...