Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients: "Nemainīšu komandu, lai dzītos pēc sestā gredzena"

Andrejs Siliņš

Braients: "Nemainīšu komandu, lai dzītos pēc sestā gredzena"
Kobe Braients paliks "Lakers" rindās līdz pat karjeras beigām. Pat, ja tas nozīmēs netikšanu pie sestā titula...
Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad Kobe Braients kļuva par visu laiku piekto rezultatīvāko Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlētāju, Losandželosas "Lakers" aizsargs dalījās iespaidos par karjeru, pateicās Šakilam O'Nīlam par atzinību un atklāja, ka karjeru noslēgs tieši "Lakers" vienībā, pat ja ar to nebūs iespēja izcīnīt sesto čempiontitulu.

"Esmu spēlējis daudz basketbola," salīdzināts ar četriem citiem rezultatīvākajiem vīriem NBA vēsturē, smejot teic Braients. "Man ir ļoti veicies karjera slaikā, spēlējot lieliskās komandās, ar lieliskiem paraugiem. Esmu strādājis ļoti smagi un esmu veiksmīgi izvairījies no nopietniem savainojumiem. Jūtos ļoti svētīts."

Žurnālistam Stīvenam A. Smitam, pēc paša teiktā, piecas minūtes pēc tam, kad Kobe sasniedza piekto vietu rezultativitātes rangā, zvanījis centrs Šakils O'Nīls, kuru tieši Braients apsteidza rezultativitātes sarakstā. O'Nīls nosaucis Braientu par visu laiku labāko "Lakers" spēlētāju. "Izjūtas ir lieliskas, ņemot vērā mūsu pagātni," gandarīts par bijušā komandas biedra, ar kuru Braients daudz konfliktēja, atzinību bija Kobe. "Vienmēr domāju par pozitīvajām lietām, kas mūs saista - to, ko mēs esam sasnieguši kā tandēms. Dzirdēt šādus vārdus no viņa nozīmē mazliet vairāk nekā no jebkura cita spēlētāja.

"Mūs vajadzētu atcerēties kā labu tandēmu, otru tādu būtu grūti atrast," teic Braients, tomēr nepiekrīt Šaka teiktajam par to, ka abu tandēms bijis labākais NBA vēsturē. "Domāju, ka [Maiks] Džordans un [Skotijs] Pipens izdarīja ievērojami vairāk nekā mēs, bet viņi abi arī labāk saderēja kopā. Mēs ar Šaku varbūt bijām eksplozīvāks tandēms. Tas būtu tāpat kā Džordanu salikt kopa ar Viltu [Čemberlenu] - arī tas, visticamāk, ilgi nestrādātu. Bet tik un tā mēs [ar Šaku] tikām pie trim čempiontituliem."

Tāpat Kobe atklāja, ka viņam ir zudusi jebkāda vēlme kādreiz spēlēt kādas citas komandas rindās: "Kāpēc lai es to gribētu? Tas kuģis ir nogrimis. Ja es būtu devies kaut kur prom, tas būtu bijis 2007. gadā. Nedošos kaut kur citur tikai, lai dzītos pēc sestā [čempiona] gredzena. Es to vienkārši nedarīšu. Ja tas nenotiks Losandželosā, tad tas nenotiks vispār."

33 gadus vecais Kobe Braients visu karjeru kopš 1996. gada, kad Šarlotes "Hornets" draftēja aizsargu un nekavējoties aizmainīja uz "Lakers", visu karjeru nospēlējis Losandželosas prestižākajā basketbola komandā. Piecas reizes Braientam izdevies tikt pie čempiontituliem (2000.-2002., 2009., 2010.), un tas ir par vienu titulu mazāk nekā par visu laiku labāko basketbolistu uzskatītajam Maiklam Džordanam.

Izmantotie resursi:
ESPN

Vai Kobe Braients atlikušajā karjeras daļā tiks pie sestā čempiontitula?

  • 199

  • 140


  +9 [+] [-]

, 2012-02-07 12:03, pirms 12 gadiem
novēlu ar Lakers izcīnīt titulu !
Slēpts komentārs: pistol

 +23 [+] [-]

, 2012-02-07 12:20, pirms 12 gadiem
pistol rakstīja: Kobe ir iesprūdis Losandželosā, viņš ar savu mega līgumu nemaz nekur citur nenonāks.
Viņš arī negrib prom

 +20 [+] [-]

, 2012-02-07 12:24, pirms 12 gadiem
Nu malacis, maisiet cementu lai celtu pieminekli.
Slēpts komentārs: Stīvens Sigals

 +21 [+] [-]

, 2012-02-07 12:27, pirms 12 gadiem
pistol rakstīja: Kobe ir iesprūdis Losandželosā, viņš ar savu mega līgumu nemaz nekur citur nenonāks.
tici man...ja viņš gribētu citur spēlēt, būtu pilns ar komandām, kuras būtu gatavas viņu ņemt....arī ar viņa mega līgumu!

 +10 [+] [-]

, 2012-02-07 12:48, pirms 12 gadiem
Lakers tagad ir jaadara viss iespeejamais un jaasagaadaa paliidziiba Kobem, lai var dabuut veel vismaz 1 titulu. Ar tagadeejo sastaavu nekur taalu netiks

 +13 [+] [-]

, 2012-02-07 12:48, pirms 12 gadiem
Ja Bynums nemocītos ar tiem savainojumiem, tad Lakers būtu pa spēkam vēl kaut ko iespēt..
Slēpts komentārs: Pizonis
Slēpts komentārs: pistol

  +4 [+] [-]

, 2012-02-07 13:50, pirms 12 gadiem
Cilvēks_no_meža rakstīja: Ja Bynums nemocītos ar tiem savainojumiem, tad Lakers būtu pa spēkam vēl kaut ko iespēt..
Bainams ir veselīgs tagad. Po, Mamba un Gazols ir vienīgie , kas tur spēlē, tāpēc arī nav stabilitātes. Jāpiemin, ka LAL ir sliktākais soliņš līgā

  +4 [+] [-]

, 2012-02-07 14:05, pirms 12 gadiem
saspēlnieku labu vajag dabuut

  +4 [+] [-]

, 2012-02-07 14:36, pirms 12 gadiem
ja arī neizcīnīs vēl vienu gredzenu, tad vismaz viena roka jau ir smuki apgredzenota....
Slēpts komentārs: garmatis

  -3 [+] [-]

, 2012-02-07 15:07, pirms 12 gadiem
vins dabuus, bet ne sinii sezonaa un ne nakamajaa, bet dabuus ;d

     [+] [-]

, 2012-02-07 15:27, pirms 12 gadiem
Labākais Lakers laikos? Labākais vispār, Labākais 90, 2000 gados? Baigi staipāms jēdziens... Man kā visu laiku labākais tandēms šķiet vienmēr būs Melons un Stoktons, šitādi double-double karaļi vēl ir ar uguni jāmeklē... Bet viņus bieži aizmirst, jo viņiem nav tituli..
Neesmu tik vecs, lai spilgti atcerētos Maģisko LA kreklā, bet no tā, kas ir redzēts, viņš ir vislabākasi spēlētājs, ko esmu redzējis(atceros) LA kreklā spēlējam turklāt beidzis TIK jauns.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-07 15:56, pirms 12 gadiem
Tranquillo rakstīja: Bainams ir veselīgs tagad. Po, Mamba un Gazols ir vienīgie , kas tur spēlē, tāpēc arī nav stabilitātes. Jāpiemin, ka LAL ir sliktākais soliņš līgā
po un gazols ir viens cilvēks ģēnij pilnīgi piekrītu tam ka leikeri ar šo sastāvu neko vairāk nepaņems. ir jāmaina gazols un metta pret kādu eksplozīvu un labu punktus gūstošu 3 nummuru un kādu kautcik ātru pg jo pret gazolu un mettu var pilnīgi mierīgi iegūt arī kādu normālu pg, parcik vecais fišers kājās vairs galīgi netur līdzi pat otrā plāna jaunajiem pg, tas katrā spēlē parādās arvien vairāk

  -1 [+] [-]

, 2012-02-07 16:43, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Labākais Lakers laikos? Labākais vispār, Labākais 90, 2000 gados? Baigi staipāms jēdziens... Man kā visu laiku labākais tandēms šķiet vienmēr būs Melons un Stoktons, šitādi double-double karaļi vēl ir ar uguni jāmeklē... Bet viņus bieži aizmirst, jo viņiem nav tituli..
Neesmu tik vecs, lai spilgti atcerētos Maģisko LA kreklā, bet no tā, kas ir redzēts, viņš ir vislabākasi spēlētājs, ko esmu redzējis(atceros) LA kreklā spēlējam turklāt beidzis TIK jauns.
Nu spēlētājus jau vairāk vērtē pēc to ieguldījumiem komandā... Manuprāt, Maģiskais ir vairāk sasniedzis kā Kobe, mazākā laikā vairāk tituli, punktu gūšana bieži vien tiek pārvērtēta un piespēļu dalīšana nenovērtēta. Maģiskais ir iespējams labākais komandas spēlētājs.

Ja iet runa pa labāko duo, tad tam ir divi kritēriji(manās acīs):
1. Cik labi abi spēlētāji bija;
2. Cik labi viņi saderēja kopā.

Malons un Stoktons ir iespējams vissaskanīgākie spēlētāji, taču labākais duo noteikti ir jāatdod tam pašam iepriekš pieminētajam Maģiskajam ar Karīmu.

     [+] [-]

, 2012-02-07 18:06, pirms 12 gadiem
Kobem vajag labakus ierocu pienesejus!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-07 20:53, pirms 12 gadiem
Respect čalim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja