Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko izlozē neuzzina pirmo pretinieci un īslaicīgi pietuvojas Švjontekai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko izlozē neuzzina pirmo pretinieci un īslaicīgi pietuvojas Švjontekai
Aļona Ostapenko. Foto: @jessica4stein / WTA

Austrālijas dienvidu pilsētā Adelaidā šonakt notika vēl viena "WTA 500" pamatturnīra izloze. Savā sezonas otrajā turnīrā Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko vispirms spēkosies ar kādu kvalifikācijas veiksminieci.

Atgādinām, ka šonedēļ risinās pirmais Adelaidas "WTA 500" - mūsu tenisiste vienspēļu astotdaļfinālā piekāpās 11 geimos pēc kārtas, savukārt Latvijas-Ukrainas tandēms izlaida pārsvaru dubultspēļu pusfināla izšķirošajā taibreikā.

Austrālijā paralēli notiek turnīrs spēcīgākajām izlasēm "United Cup", līdz ar to Adelaidas pirmajā turnīrā sastāvs nebija iespējami labākais. 9.-14. janvārī Adelaidā ieplānots vēl viens "WTA 500 turnīrs, kur sastāvs jau būs spēcīgāks - pēc ranga Ostapenko sākotnēji tur kotējas 14. pozīcijā.

Aizvadītajā naktī noskaidrojās, ka Adelaidas otrajā turnīrā Aļona Ostapenko (WTA 18.) sāks pret kādu kvalifikācijas veiksminieci. Latvijas tenisiste sākotnēji nokļuva Igas Švjontekas zarā un bija divu spēļu attālumā no ilgi gaidītās spēkošanās ar pasaules ranga līderi (3. janvārī Ostapenko pauda vēlmi drīzumā aizvadīt šādu maču). Stundu pēc izlozes tika vēstīts par amerikānietes Džesikas Pegulas (WTA 3.) nepiedalīšanos plānu maiņas dēļ. Trīs stundas pēc izlozes organizatori paziņoja, ka poliete Iga Švjonteka (WTA 1.) tomēr nestartēs pleca savainojuma dēļ.

Adelaidas otrā turnīra vienspēlēs mūsu tenisistei starta laiks vēl nav nozīmēts (būs jāspēlē nākamās nedēļas sākumā). Dubultspēļu turnīrā piedalīsies arī Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka.

Gada karstākie mēneši tur ir janvāris un februāris. Pirmajā mēnesī Ostapenko spēlē Austrālijā kopš 2016. gada.



Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  -2 [+] [-]

, 2023-01-07 10:34, pirms gada
Eh, mums te tie autori vienmēr bijuši traki piekasīgi uz latviskošanu, jo īpaši uz uzvārdiem. Bet kā izrādās, Austrālijā nav tādas Adelaidas, pareizi ir Adelaide! Vakardien "Latvieši Pasaulē" raidījumu ne dzirdējāt?

     [+] [-]

, 2023-01-07 13:06, pirms gada
Keys arī atteicās, un Jabeur droši vien atteiksies.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-07 14:31, pirms gada
Pirtniex rakstīja: Eh, mums te tie autori vienmēr bijuši traki piekasīgi uz latviskošanu, jo īpaši uz uzvārdiem. Bet kā izrādās, Austrālijā nav tādas Adelaidas, pareizi ir Adelaide! Vakardien "Latvieši Pasaulē" raidījumu ne dzirdējāt?
40-jos gados mans vecvectēvs un vectēva māsa emigrēja uz Austrāliju un dzīvoja tieši Adelaidā nevis Adelaidē. Šis ir normāls latviskojums, kuru izvēlējās trimdas latvieši nevis tie, kuri piedzima jau Austrālijā un izrunā pilsētas nosaukumu atbilstoši angliskajai izrunai, tādēļ tieši šajā gadījumā SC autoriem ir taisnība. Tad jau vajag teikt arī Landon, Glazgou, Nju Jook, Los Eindželes, Venkuver utt.

     [+] [-]

, 2023-01-07 16:46, pirms gada
ilgi gaiditās spēkošanās??

     [+] [-]

, 2023-01-07 18:55, pirms gada
Virsraksts tāds itkā Penko ranga 3. numurs, vēl pāris uzvaras un būs blakus. Īstenībā abas šķir 9000, pietuvošanās tiešām notiks uz Kontaveitas dzīvā ranga rēķina. Kā būs nedēļas beigās ...?

United cup izrādījies pārāk mokošs 4 labākajām komandām. Adelaidas sastāvs aizvien pietiekami stiprs.