Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Mogo” ceļa rullis pārbrauc pāri “Zemgale/LLU”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Mogo” ceļa rullis pārbrauc pāri “Zemgale/LLU”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 06. janvārī “Optibet sporta bārs” 2016. gada Latvijas Kausa izcīņā pirmo pusfināla spēli Jelgavas ledus hallē aizvadīja HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”. Rīdzinieki no pirmām minūtēm pārņēma spēles vadību savās rokās un pārvērta to par pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 7:1.

Spēle sākusies ar masīvu HK “Mogo” uzbrūkošo spēli, kamēr HK “Zemgale/LLU” spēlētāji meklēja iespējas spēlēt savā maniere. Jau pirms spēles bija skaidrs, ka svarīgākie faktori būs - spēle savās pozīcijās, ātrums un precizitāte. Jelgavnieki diezgan teicami pildīja visus, izņemot ātrumu un tas lēnām sāka ietekmēt pārējos faktorus. Kad komandas bija apmainījušās ar vairākiem metieniem uz vārtiem, HK “Zemgale/LLU” ātruma trūkumu “kompensēja” ar noraidījumu. Lai gan cik arī centīgu puiši nebūtu, pretinieki izmantoja savu pārspēku un ieraidīja pirmo ripu – 0:1. Otru ripu jelgavnieki zaudēja atdodot neprecīzu piespēli savā aizsardzības zonā un to momentāni izmantoja nemitīgu spiedienu darošie HK “Mogo” uzbrucēji – 0:2. Trešdaļas izskaņā jelgavnieki bija precīzi sadalījuši savus spēlētājus, bet HK “Mogo” aizsargs Jānis Brakšs izrādījās par soli ātrāks un izrādot personīgo meistarību iemeta trešo ripu – 0:3. Bet tas nenozīmē, ka HK “Zemgale/LLU” nebija iespējas mainīt spēles gaitu. Uzbrucējam Tomam Tauriņam pat bija divas tādas iespējas. Vienā no tām ripa trāpīja augšējā vārtu pārliktnī un atlecot tikai pavisam nedaudz no vārtu līnija. Otrā reizē viņa metienu vārtsargs Herijs Ančs apturēja ar kājsargu, bet nepiespieda līdz galam un neredzēja to. Tomam Tauriņam vai viņa partnerim Kristapam Namiķim pietrūka pussolis, lai dabūtu to vārtos, bet raženie HK “Mogo” paspēja apturēt puišus. Tieši HK “Zemgale/LLU” veidotie pretuzbrukumi lika cerēt, ka otrā trešdaļā pieliks ātrumos un spēs lauz spēles negatīvo gaitu.

 

Otrā trešdaļā jelgavnieki tiešām pielika spēkus, bet to joprojām nepietika, lai lauztu HK “Mogo” pilnā sparā ritošo ceļarulli. Iespējas gūt vārtus bija, bet ripa cītīgi nevarēja atrast spraudziņu Henrija Anča sargātos vārtos. Trešdaļas septītā minūtē notika spēles lūzums no kura HK “Zemgale/LLU” vairs netika izķepuroties. Par klupināšu tiek noraidīts Mārtiņš Mežulis. Mazākumu puiši noturēja gandrīz labi. Septiņas sekundes līdz Mārtiņa atgriešanās uz laukumu HK “Mogo” gūst ceturtos vārtus – 0:4. HK “Mogo” turpina uzspiest savu spēli un jau pēc minūtes un septiņpadsmit sekundēm gūst nākamos vārtus – 0:5. Četras sekundes pēc ripas iemetiena noraidījuma nopelna Artūrs Batraks un HK “Mogo” piecpadsmit sekundēs iemet sesto ripu – 0:6. Divās minūtēs trīs ielaistās ripas iedzen naglu cerībās un HK “Zemgale/LLU” nomaina vārtsargu Nikolaju Žurkovu pret Tomu Nuku. Atlikušajās trešdaļas desmit minūtes spēles rezultāts nemainās, kaut gan abas komandas neatmeta cerības uz to.

 

Trešā trešdaļā HK “Mogo” sajūta savu uzvaru un samazināja savu ātrumu uz pusi un pārgāja uz aizsardzības spēli maksimāli vilcinot laiku. HK “Zemgale/LLU” saņēma iespēju revanšēties, bet ripa atrada savu ceļu uz vārtiem tikai vienu reizi, kad pēc Sanda Zolmaņa piespēles to vārtos ieraidīja Raivis Kurnigins – 1:6. HK “Mogo” pietika ar vienu reizi, lai palielinātu savu ātrumu un panākt kārtējos vārtos – 1:7. Tiešām smags zaudējums priekš HK “Zemgale/LLU”, īpaši ņemot, ka regulārajā čempionāta no trim savstarpējām spēlē jelgavnieki izcīnīja uzvaru divas reizes.

 

Ruslans Antropovs