Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas labākais vārtsargs Ikstens pagarina līgumu ar ''Jelgavu'' līdz 2016. gadam

Krišs Upenieks

Virslīgas labākais vārtsargs Ikstens pagarina līgumu ar ''Jelgavu'' līdz 2016. gadam
Kaspars Ikstens un FK ''Jelgava'' prezidents Māris Peilāns panākuši vienošanos
Foto: Krišjānis Grantiņš, JelgavasVēstnesis

Futbola klubs ''Jelgava'' savā mājaslapā raksta, ka ir panācis vienošanos ar 2014. gada Latvijas futbola Virslīgas labāko vārtsargu un Latvijas valstsvienības kandidātu Kasparu Ikstenu. Jaunais līgums paredz, ka Kaspars jelgavnieku krāsas pārstāvēs vēl nākamās divas sezonas, proti, līdz 2016. gadam.

26 gadus vecais un 185 centimetrus garais Kaspars Ikstens komandai pievienojās 2013. gada sezonas otrajā pusē. Ikstens ātri vien kļuva par vienu no komandas līderiem gan laukumā, gan ārpus tā un radīja lielāku pārliecību komandas biedriem aizsardzības darbībās. Kopā ar Kasparu komanda aizvadīja lielisku 2013. gada izskaņu, tādēļ arī iepriekšējā starpsezonā bija mērķis pagarināt līgumu ar vārtsargu.

Tas veiksmīgi izdevās un šogad Ikstens kopā ar komandu sasniedza jaunas virsotnes. Klubs pēc 19 gadu pārtraukuma Latvijas futbola augstākajā līgā izcīnīja medaļas, Kasparam neizlaižot nevienu minūti. Tāpat izcīnīts Latvijas kauss, dalība Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārtā pret spēcīgo norvēģu ''Rosenborg'' un atgriešanās Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā.

Arī pēc veiksmīgās sezonas kluba viens no galvenajiem uzdevumiem ir saglabāt pagājušā gada kodolu un tā līderus. Jau iepriekš klubs ziņoja, ka ir panācis vienošanos uz diviem gadiem ar nigērieti Kenediju Eribu, tāpat nākamajā sezonā komandas krāsas pārstāvēs pussargs no Polijas Dariušs Latka, bet vakar panākta vienošanās arī ar Kasparu Ikstenu. ''Turpinām sarunas ar vēl vairākiem bronzas komandas līderiem, tāpēc tuvākajā laikā noteikti nāksim klajā ar jaunām ziņām,'' tā kluba direktors Jānis Vuguls.

Kaspars Ikstens karjeras laikā pārstāvējis tādas komandas kā ''Olimps/RFS'', Rīgas ''Skonto'', Daugavpils ''Daugavu'', Islandes vienību ''Vikingur Olasvik'', bet pēdējos gadus pavadījis tieši Jelgavā.

Izmantotie resursi:
Futbola Klubs Jelgava

     [+] [-]

, 2015-01-07 16:32, pirms 9 gadiem
Super ! Šogad jātēmē vēl augstāk .

     [+] [-]

, 2015-01-07 17:34, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Super ! Šogad jātēmē vēl augstāk .
Lai mēģina, ja izdosies

     [+] [-]

, 2015-01-07 18:14, pirms 9 gadiem
Iksten = x10