Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Pēc Londonas olimpisko spēļu dopinga analīžu atkārotām pārbaudēm 46 medaļas mainīs īpašnieku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pēc Londonas olimpisko spēļu dopinga analīžu atkārotām pārbaudēm 46 medaļas mainīs īpašnieku
Foto: imago images/Sven Simon/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskā testēšanas aģentūra (ITA) pēc atkārtotas 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dopinga analīžu pārbaudes konstatējusi 73 pārkāpumus, 46 gadījumos ietekmējot medaļnieku sadali, pirmdien paziņoja ITA.

ITA ziņo, ka atkārtoti ar uzlabotām metodēm tika analizēti 2727 paraugi gadījumos, kad bija aizdomas, ka sportisti ir krāpušies.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) sāka atkārtotu testēšanu programmu pēc Atēnu 2004. gada spēlēm, ITA pārņemot šos pienākumus pēc tās dibināšanas 2018. gadā.

"Pēc atkārtotas analīžu pārbaudes rezultātiem SOK pēc pierādītiem antidopinga noteikumu pārkāpumiem ir atsaukusi pasniegto medaļu 31 sportistam, un 46 medaļas ir piešķirtas to likumīgajiem ieguvējiem," ziņo ITA. Svarcelšanā īpašniekus mainīs 22 medaļas, vieglatlētikā - 18, cīņā - četras un kanoe airēšanā - divas.

2018. gadā pēc dopinga konstatēšanas tika anulēta arī Latvijas tāllēcējas Inetas Radevičas Londonas spēlēs izcīnītā ceturtā vieta. Radeviča Londonā tikai par centimetru atpalika no bronzas medaļas ieguvējas amerikānietes Dženejas Deloučas, taču atkārtotās analīžu pārbaudes atklāja anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-06 18:11, pirms gada
Šis ir grandiozi - ja visus tos pārkāpumus konstatētu spēļu laikā, tad mēs runtātu par ļoti "netīrām" OS. Pēc 10 gadiem tā būs taisnīga, bet formalitāte. Diemžēl dopinga apkarotāji vienmēr atpaliks par kādu soli no parkāpējiem.

     [+] [-]

, 2022-12-06 21:54, pirms gada
Atkal rodas jautājums par svarcelšanas iekļaušanu OS. 22 medaļnieki ir netīri, bet vai pārējie ir tīri?

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:01, pirms gada
Arčiņš rakstīja: Atkal rodas jautājums par svarcelšanas iekļaušanu OS. 22 medaļnieki ir netīri, bet vai pārējie ir tīri?
Kā jau Ārmstrongs teica:"I've never been tested positive". Tikai tas nenozīmē, ka nav lietojis AV. Nevainīguma prezumpcija, protams, ir spēkā, bet šis viss iezīmē ļoti tumšu kopbildi.