Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbolisti Pasaules tūres finālposmu sāks pret Nīderlandes komandām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

3x3 basketbolisti Pasaules tūres finālposmu sāks pret Nīderlandes komandām
Nauris Miezis. Foto: FIBA

2022. gada Pasaules tūres 3x3 basketbolā fināls tiks aizvadīts 10. un 11. decembrī Abū Dabī. Latvijas olimpiskie čempioni D apakšgrupā spēkosies pret Nīderlandes komandām – Amsterdamu un Utrehtu.

FIBA apskatā par komandu sadalījumu D apakšgrupa atzīta par nāves grupu. Favorīte ir "Riga" komanda, kas Pasaules tūrē izcīnīja 27 uzvaras pēc kārtas, bet pirms nedēļas Honkongā izstājās ceturtdaļfinālā.

Pret Amsterdamas basketbolistiem spēlēs oktobra ievadā, Sebu "Masters" turnīra pusfinālā, olimpiskajiem čempioniem saspringtā cīņā ņemot virsroku ar 21:18. Savukārt novembra vidū Rijādas turnīra apakšgrupā Utrehta tika sasista ar 21:6.

Finālturnīram kvalificējušās 12 labākās komandas. "Riga" ir ceturtais numurs, "Amsterdam", kas trīs turnīros ierindojusies trešajā vietā – sestais numurs, bet "Utrecht" – 11.

Utrehta spēlēja Parīzes turnīra finālā, zaudējot "Vienna" komandai, bet latvieši toreiz nebija uz strīpas. "Riga" uzvarējusi trijos sezonas posmos, un vairāk uzvaru ir tikai serbu "Ub", kam ir ranga pirmais numurs.

Pērn sezonas finālposmā "Riga" palika piektajā vietā, bet 2020. gadā izcīnīja čempionu titulu, par MVP tiekot atzītam Naurim Miezim.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...