Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un "Celtnieks" turpinās cīņas Baltijā; Virslīgā - TV spēle Vaiņodē

Jānis Pārums

"Tenax" un "Celtnieks" turpinās cīņas Baltijā; Virslīgā - TV spēle Vaiņodē
"Tenax" un "Celtnieks/LSPA" handbolisti
Foto: handbols-dobele.lv

Šajā nedēļā Latvijas handbola klubi aizvadīs spēles gan Latvijas čempionātā, gan Baltijas līgā – notiks trīs sieviešu un viena vīriešu Virslīgas spēle, bet Dobeles "Tenax" un "Celtnieks/LSPA" centīsies iepriecināt savus līdzjutējus Baltijas Izaicinājuma kausā.

Sestdien plkst. 14:00 notiks sieviešu Virslīgas centrālā spēle – Latvijas čempiones "Stopiņu NHK" savā laukumā uzņems pērnās sezonas bronzas medaļnieces LSPA. Šobrīd labāk veicas LSPA handbolistēm, kuras ar 13 punktiem atrodas turnīra tabulas galvgalī (tikpat punktu ir arī Dobeles "SS/REIR", kas aizvadījusi vienu spēli mazāk un labākas vārtu attiecības dēļ ir pirmās). "Stopiņu NHK" komandai šobrīd astoņi punkti un ceturtā pozīcija, taču nospēlēts par divām spēlēm mazāk nekā LSPA. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar 21:18 pārākas bija stopiņietes.

Divas spēles šajā nedēļas nogalē paredzētas LAT98 handbolistēm, kas nesen piedzīvoja triju uzvaru sēriju, pārspējot gan pastarītes ("Skrīveri"), gan čempiones ("Stopiņu NHK") un vicečempiones ("Latgols"). Iepriekšējā spēļu kārtā Latvijas U-16 izlases uzvaru sēriju apturēja LSPA, bet šajā nedēļas nogalē ir visas iespējas atgriezties uz uzvaru takas. Sestdien gan nopietns pārbaudījums – turnīra līderes Dobeles "SS/REIR", kam pirmajā savstarpējā spēlē izbraukumā tika zaudēts itin pārliecinoši – 33:43. Taču šoreiz spēle savā laukumā un tieši savā laukumā LAT98 apspēlēja pērnās sezonas divas labākās komandas - "Stopiņu NHK un Latgols. Svētdien LAT98 mačs pret Skrīveriem, pret ko savulaik tieši sākās uzvaru sērija...

Vīriešu Virslīgā tikai viena spēle (svētdien plkst. 13:00), taču kāda – principiāla cīņa par labāko četrinieku (jāatgādina, ka regulārā čempionāta četras labākās komandas jau pēc Latvijas čempionāta beigās cīnīsies LHF kausa izcīņā) starp "Vaiņodi" un "Jūrmalas Sportu". Turnīra tabulā komandas atrodas tieši blakus – ceturtajā un piektajā vietā. Abu komandu pirmajā spēlē Spuņciemā pārliecinošu uzvaru ar 35:20 izcīnīja mājinieki, taču var droši teikt, ka Vaiņodē jūrmalniekiem tik viegli neklāsies. Tieši savā laukumā vaiņodnieki izcīnījuši četras no piecām uzvarām, pārspējot arī medaļu tīkotājus "Celtnieks/LSPA", "Ogre/Miandum" un "Latgols"! Turklāt jāpiebilst, ka "Vaiņodes" un "Jūrmalas Sporta" spēli tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās TV 411.kanāls Sportacentrs.com TV. Nepalaid garām!

Savukārt Baltijas līgas Izaicinājuma kausa turnīrā cīņas turpinās Dobeles "Tenax" un "Celtnieks/LSPA". Dobelniekiem pagaidām klājies veiksmīgāk – pirmajos divos mačos, kas tika aizvadīti izbraukumā, tika izcīnīta viena uzvara, kamēr "Celtnieks/LSPA" mājup devās ar diviem zaudējumiem (tiesa, uz Lietuvu komanda devās ne tuvu ne optimālajā sastāvā, pirmajā spēlē laukumā nācās doties pat galvenajam trenerim Arnim Butanam).

Bez zaudējumiem Baltijā pagaidām cīnās Kauņas "Granitas" (Lietuva) un "Viljandi" (Igaunija), kas tikušas, attiecīgi, pie četrām un divām uzvarām. Tieši pret "Viljandi" šajā nedēļas nogalē būs jāspēlē mūsu klubiem, bet vēl viens no pretiniekiem būs bez uzvarām spēlējošais Baltkrievijas klubs "Vitjaz". Interesanti, ka abas uzvaras igauņi izcīnīja tieši pret "Vitjaz". Jebkurā gadījumā dobelniekiem ir visas iespējas papildināt uzvaru krājumu, bet "Celtniekam" tikt pie pirmajiem panākumiem.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

BHL Izaicinājuma kauss

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-12-06 12:31, pirms 9 gadiem
Vispār jau Klaipēdas "Dragunas"cīnās bez zaudējumiem, tieši Granitas vienību Dobeles "Tenax"uzvarēja