Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

„Mogo” pārliecinoši uzvar „Liepāju”, minimālas uzvaras „Zemgalei” un „Prizmai”

„Mogo” pārliecinoši uzvar „Liepāju”, minimālas uzvaras „Zemgalei” un „Prizmai”
“Mogo” izdevās revanšēties par novembra zaudējumu Liepājā
Foto: HK Mogo

Sestdien, 6. decembrī Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs spēles. HK „Mogo” Piņķos ar rezultātu 6:2 apspēlēja "Liepājas" komandu, HK „Zemgale/LLU” viesos ar 2:0 uzveica „Ogre/Sāga97” hokejistus un HS „Rīga/Prizma” ar 2:1 izcīnīja minimālu uzvaru pār „HASC” Jūrmala.

„Inbox.lv” ledus hallē spēlē starp HK „Mogo” un HK „Liepāja” pirmajā trešdaļā rezultatīvi metieni izdevās “Mogo” hokejistiem Ronaldam Cinkam un Dmitrijam Šancovojam, kas Rīgas klubu izvirzīja vadībā 2:0. Perioda vidū liepājniekiem izdevās izmantot skaitlisko vairākumu – “Mogo” vārtsargu Henriju Anču pārspēja Arturs Ozols. Arī otrajā trešdaļā mājinieki guva divus, viesi vienu vārtus. Rīdzinieku rindās izcēlās Miks Lipsbergs un Valerijs Fiļimonovs, liepājniekiem rezultatīvs bija Bruno Zabis. Trešā perioda 4.minūtē Miks Lipsbergs vēlreiz pārspēja Liepājas vārtsargu Reini Petkusu, un viņa vietā stājās Nauris Mažis. Taču jau pēc minūtes viņam nācās izņemt ripu no vārtiem pēc Jāņa Brakša metiena, un “Mogo” izdevās revanšēties par novembra zaudējumu Liepājā, pārspējot čempionāta vicelīderus ar rezultātu 6:2 (2;1, 2:1, 2:0)

Otrajā dienas spēlē „Ogre/Sāga97” jaunie hokejistu uzņēma HK „Zemgale/LLU” hokejistus. Atšķirībā no abu komandu iepriekšējās tikšanās Jelgavā, kad mājinieki «izsēja» iegūto pārsvaru un uzvarēja tikai pēcspēles metienos, šoreiz Nikolaja Žurkova sargātie jelgavnieku vārti palika neieņemti. Tādējādi HK „Zemgale/LLU” komanda ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) aizvadījusi pirmo „sauso” spēli regulārajā turnīrā. Jelgavniekiem vārtus ceturtajā minūtē guva Kristaps Millers un 30. minūtē Didzis Jansons, bet abās epizodēs asistēja Miķelis Freimanis.

Pēdējā sestdienas mačā Latvijas čempione HS "Rīga/Prizma" izbraukumā ne bez grūtībām ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) pārspēja vienu no turnīra pastarītēm Jūrmalas „HASC”. Rīdzinieki pirmajā periodā spēja panākt divu vārtu pārsvaru, kad izcēlās Viktors Lobačovs un Edgars Kurmis. Tiesa, mača vidū Jūrmalas vienība vienus vārtus atguva, ripu pretinieku būrī raidot Edgaram Lipsbergam.

Nākamās Virslīgas spēles ir plānotas trešdien, 10. decembrī, kad HK „Mogo” uzņems „Ogre/Sāga97” un HK „Kurbads” Ogrē sacentīsies ar HK „Zemgale/LLU”.