Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem līderu cīņā uzvar "Vecumnieki"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem līderu cīņā  uzvar "Vecumnieki"
VK "Vecumnieki" komandas spēlētāji. Foto: VK "Vecumnieki".

Svētdien “Optibet” Latvijas čempionātā vīriešiem (Nacionālās līgas sacensības) līderu cīņā “Vecumnieki” pieveica līderi “Augšdaugavu”.

“Optibet” Latvijas čempionātā vīriešiem pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās divas spēles. Vispirms sestdien Pārventas Sporta hallē VK “Ventspils” volejbolisti izcīnīja uzvaru pār RTU četros setos ar 3:1. Katra komanda pārliecinoši uzvarēja pa setam, bet divi seti bija ļoti līdzīgi, virsroku tajos ņemot ventspilniekiem. Pirmos divus setus ar 25:15 un 25:22 uzvarēja VK “Ventspils”, trešajā pārāki bija RTU, bet ceturtajā noslēdzošajā līdzīgajā cīņā virsroku ņēma mājinieki.

Pārliecinoši rezultatīvākais ar 28 gūtiem punktiem, četrus no tiem sakrājot blokā, bija ventspilnieks Gatis Garklāvs, bet viesu rindās ar līdzvērtīgu veikumu – 16 un 13 punkti – izcēlās Maksims Paršins un Valters Kāpiņš.

Svētdien norisinājās līderu cīņa, kurā mājinieki “Vecumnieki” Misas vidusskolas sporta zālē trijos setos pieveica “Augšdaugavu”. Pirmo divus setus pārlecinoši uzvarēja vecumnieki – 25:19 un 25:13, kaut arī pirmajā setā vēl ar 9:6 vadībā bija “Augšdaugava”. Trešais sets sanāca līdzīgs, pārākiem ar 25:23 arī esot mājiniekiem.

Uzvarētāju labā Aivis Āboliņš guva 18 punktus, bet Dāvja Alkšbirzes kontā 16 punkti. Savukārt viesiem rezultatīvākais ar 10 punktiem bija Daņila Mironovs.

Turnīra tabulas virsotnē deviņu komandu konkurencē ar 10 punktiem 5 mačos atrodas “Augšdaugava”. “Vecumniekiem” ir deviņi punkti trīs mačos. Tikpat punktu, bet sešās spēlēs, ir VK “Ventspils”, bet pa sešiem punktiem četrās spēlēs ir sakrājusi, RTU un “Jēkabpils juniori”/JSS.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols