Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nils Slakteris aizraujošā cīņā Eiropas čempionātā F4 izcīna 4.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nils Slakteris aizraujošā cīņā Eiropas čempionātā F4 izcīna 4.vietu
Nils Slakteris ar savu komandu

Eiropas čempionāts ātrumlaivām no 4.līdz 5.septembrim pulcēja astoņus labākos Formula 4 pilotus Itālijas pilsētā Viverone. Uz starta izgāja arī 16 gadus vecais Nils Slakteris, kurš ieguva 4.vietu.

Kalnu ieskautajā Viverones ezerā par Latvijas vārdu cīnījās F4 pilots Nils Slakteris. Pieradis pie ekstrēmiem laikapstākļiem, Slakteris bija priecīgs, ka beidzot izdosies sacensties arī mierīgos ūdeņos un 28 grādu karstumā.

Sacensību pirmajos divos braucienos Latvijas pilota ātrumlaivai bija zudusi jauda un radās citas tehniskas problēmas. Abos braucienos bija vērojama sīva sacensība par 4.un 5. vietu, kur lielākā no cīņām izvērtās ar Lielbritānijas pilotu H. Smitu. Otrajā braucienā sportistu spraigajai cīņai uz ūdens pievienojās arī Zviedrijas pilots W.Sjostroms. Pagriezienā konkurents tikai ar puskorpusu apdzina Slakteri, tomēr latvietis nedomāja padoties. Cīņa turpinājās plecu pie pleca, līdz konkurents pagriezienā ieskrēja trases bojā un saņēma soda punktus.

Arī trešajā braucienā Slakteris finišu sasniedza 4.pozīcijā. Noslēdzošais, ceturtais brauciens, bija emocijām un šova elementiem bagāts. Pateicoties lieliskajam startam, Slakterim jau pirmajā aplī izdevās ierindoties pirmajā trijniekā. Sacensību turpinājumā, skatoties atpakaļskata spogulī, pilots ieraudzīja lielas ūdens šļakatas, kas nozīmēja to, ka ir notikusi avārija. Sacensības tika pārtrauktas, kamēr no ūdens tiks izcelta avarējusī Zviedrijas komandas ātrumlaiva un tiks dots atkārtots starts.

Slakteris startu varēja sākt no 3.pozīcijas. Atskanot starta signālam, Slakteris uzņēma lielu ātrumu un pietuvojās līderpozīcijām. Cīņā ar otrās vietas ieguvēju, Lietuvas pilotu Pauliusu Staini, lietuvietim radās tehniskās problēmas un viņa vadītā laiva sāka kult lielus viļņus, kas savukārt traucēja veikt apdzīšanas manevrus latvietim Nilam Slakterim. Vienā no pagriezieniem Nils iecirtās ar ātrumlaivas priekšējo korpusu vilnī, zaudēja ātrumu un trešo pozīciju.

Sacensības bija jāturpina no 4.vietas. Saprotot, ka šis ir pēdējais sacensību brauciens, Slakteris nolēma riskēt un braukt ar pilnu jaudu. Veicot sev neierastas trajektorijas un spiežot “gāzi līdz grīdai”, Slakterim īsi pirms finiša taisnes izdevās apdzīt gan Lielbritānijas, gan Lietuvas pilotus, tādejādi finišu viņš sasniedza augstajā 2.vietā. Šajā brīdī Itālijas televīzijā bija dzirdams tikai Slaktera vārds, jo tik asas un spraigas sacīkstes šajā Eiropas čempionātā nebija redzētas.

Nils Slakteris, kuram šobrīd ir 16 gadi, atzīst, ka ir ieguvis fantastiskas emocijas un pieredzi. ''Esmu priecīgs, ka atbraucām uz Itāliju, piedzīvojām tik aizraujošas sacensības! Tagad mēs lidosim uz mājām, rīt iešu uz skolu un jau šajā nedēļas nogalē došos uz Latvijas ātrumlaivu čempionāta noslēdzošo posmu Jelgavā''.

Eiropas čempionātā Formulā 4 kopvērtējumā pēc četriem braucieniem Nils Slakteris ieguva 4.vietu.