Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Gortats apsola samaksāt saviem līdzjutējiem par sabeigtajiem nerviem spēlē pret Krieviju

Rolands Eliņš

Gortats apsola samaksāt saviem līdzjutējiem par sabeigtajiem nerviem spēlē pret Krieviju
Marcins Gortats
Foto: AFP/Scanpix

Polijas basketbola izlases līderis Marcins Gortats pēc šodienas spēles pret Krieviju (82:79) savas valsts medijiem izteica nožēlu par savu kļūdu spēles izskaņā un apsolīja pats personīgi apmaksāt Polijas līdzjutējiem sanatoriju un nervu zāles tiem, kam tās bija nepieciešamas.

Polijas un Krievijas izlašu spēles vēsturisku iemeslu dēļ vienmēr ir spriedzes un emociju pilnas, jo īpaši principiālas, un izņēmums nebija arī šodienas tikšanās Eiropas čempionātā basketbolā. Polija bija vadībā mača lielāko daļu un arī desmit sekundes pirms beigām vēl bija droši priekšā ar +7, kas nekādu intrigu galotnei nesolīja. Taču krievi iemeta tālmetienu, turklāt metiena brīdī pretinieku pieturēja Marcins Gortats, kas Krievijai deva vēl divus soda metienus un vairs tikai -2.

Polija ar lielām pūlēm uzvaru gan noturēja, satraukuma pilnu elpu noskatoties, kā Krievijas spēlētājs Antonovs pēdējā sekundē netrāpa izšķirošo tālmetienu bet NBA kluba Vašingtonas "Wizards" centrs Gortats, kurš šodien guva 18 punktus un palīdzēja izlasei spert plašu soli astotdaļfināla virzienā, pēcspēles intervijā nespēja paslēpt nedaudz nokaunējušos smaidu.

"Tas bija viens kārtīgs piedzīvojums visiem Polijas izlases līdzjutējiem," sacīja Gortats. "Es pats personīgi esmu gatavs samaksāt par sanatoriju tiem, kam tagad sabeigti nervi. Tā droši vien bija mana vismuļķīgākā kļūda karjerā. Protams, netīšām, bet tā nu sanāca."

"Esmu priecīgs, ka viss nebeidzās pretējā virzienā, proti, ar Krievijas uzvaru," turpināja Gortats. "Esmu dzimis laimes krekliņā. Patiešām labi, ka uzvarējām, citādi es droši vien nedēļu nevarētu aizmigt."

Lai arī Gortata iespaidīgais augums (2,11m) un bargā seja par to varbūt vienmēr neliecina, viņa personība mudina domāt, ka viņa solījums saviem līdzjutējiem nav tikai tukši vārdi. Gortats regulāri iesaistās dažādās basketbolu popularizējošās aktivitātēs savā dzimtenē, kur šim sporta veidam tomēr ir pabērna loma, kā arī izceļas saviem labdarības pasākumiem. Piemēram, jūlijā viņš uz tikšanos ar jaunajiem līdzjutējiem Krakovas bērnu slimnīcā bija ataicinājis vairākus "Wizards" basketbolistus no Ziemeļamerikas.

Gadījumā, ja poļu līdzjutēji Gortata solījumu uztver nopietni un piesūta sanatoriju rēķinus, diez vai viņam arī problēmas sagādās to nosegšana - kā nekā, Gortats pirms gada noslēdza līgumu uz piecām sezonām par apmēram 60 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
EuroBasket 2015. Marcin Gortat: Zap³acź za...

 +10 [+] [-]

, 2015-09-06 23:16, pirms 9 gadiem
Labsirdīgais gaļas cirtējs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-06 23:50, pirms 9 gadiem
Tiko biju Polijā - tur Marcins uz visiem stūriem izlīmēts, galīgi neizskatījās, ka bbols pabērna lomā atstāts Teiksim, nevienu futbola reklāmu neredzēju, vienu spīdveja plakātu kkur redzēju. Par bīču vispār nerunāsim - nevienas norādes pat 2km rādiusā ap Grand Slam pludmali

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 00:39, pirms 9 gadiem
Ieteiktu uzcelt sanatoriju. Būs piekrišana visā Baltijas reģionā- estiņiem pēc pirmajām divām spēlēm visi fani ir potenciālie klienti, letiņiem pēc šodienas arī nav viegli, bet leišu bataljons tika nokomplektēts vakardienas spēlē ar Ukrainu.
Cerams, ka jaunajā sanatorijā vietas pietiks visiem...

     [+] [-]

, 2015-09-07 06:39, pirms 9 gadiem
Būtu priecājušies ka vispār vinnēja, vēl maksās par nerviem...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 12:03, pirms 9 gadiem
show must go on

     [+] [-]

, 2015-09-07 12:21, pirms 9 gadiem
Autor - Pie izmantotajiem resursiem raksts poļu valodā. Tulkojāt ar googles translatoru vai pārzināt poļu valodu?

     [+] [-]

, 2015-09-07 12:34, pirms 9 gadiem
Sotnieku pēdējā PČ hokejā pret frančiem viņam nepārspēt.

     [+] [-]

, 2015-09-07 13:38, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tiko biju Polijā - tur Marcins uz visiem stūriem izlīmēts, galīgi neizskatījās, ka bbols pabērna lomā atstāts Teiksim, nevienu futbola reklāmu neredzēju, vienu spīdveja plakātu kkur redzēju. Par bīču vispār nerunāsim - nevienas norādes pat 2km rādiusā ap Grand Slam pludmali
Ir ,ir Polijā viņa plakāti,pat pierobežā.