Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka un Šarapova kvalificējušās sezonas finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka un Šarapova kvalificējušās sezonas finālam
Viktorija Azarenka un Marija Šarapova 2012. gada pavasarī Indianvelsā
Foto: AP/Scanpix

Viktorija Azarenka un Marija Šarapova kļuvušas par pirmajām divām tenisistēm, kuras nodrošinājušas dalību sezonas noslēguma turnīrā "WTA Championships", kas no 23. līdz 28. oktobrim notiks Stambulā.

Turcijā oktobra izskaņā spēlēs sezonas labākās astoņas vienspēļu pārstāvēs, kā arī četri pāru sacensību dueti. Dubultspēļu turnīrā vietu jau garantējušas itālietes Sāra Erani un Roberta Vinči.

"Australian Open" čempione Azarenka sezonu sāka ar fantastisku 26-0 bilanci, kas bija labākais sezonas starts kopš 1997. gada, kad sezonu ar 37 uzvarām pēc kārtas sāka Martina Hingisa. Azarenka šogad uzvarējusi četros turnīros un pirmo reizi karjerā kļuvusi par ranga līderi.

Šarapovas sezonas spilgtākais notikums ir uzvara "French Open", kas ļāvusi Krievijas tenisa līderei savākt pilnu "Grand Slam" komplektu. Kopumā tas izdevies tikai 10 tenisistēm. Šarapova arī uz četrām nedēļām pabija ranga virsotnē, kur nebija atradusies kopš 2008. gada.

Šarapova "WTA Championship" uzvarējusi 2004. gadā, bet finālā zaudējusi 2007. gadā. Savukārt Azarenka finālā spēlējusi vienreiz, pagājušajā gadā piekāpjoties Petrai Kvitovai. Interesanti, ka Šarapova un Azarenka šosezon viena pret otru spēlējušas trīs finālos, bet rīt tiksies "US Open" pusfinālā.

"WTA Championships" no 2011. līdz 2013. gadam notiek Stambulā bāzētajā "Sinam Erdem Dome" arēnā, kur mači notiek telpās uz "hard" seguma. No 2014. līdz 2016. gadam sportistes spēkosies Peru uz māla. Uz šī seguma turnīrs nav noticis kopš pirmajiem diviem gadiem – 1972. un 1973.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...