Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vaičule: "Kad ieraudzīju rezultātu uz tablo, vienkārši biju laimīga"

Rolands Eliņš

Vaičule: "Kad ieraudzīju rezultātu uz tablo, vienkārši biju laimīga"
Gunta Vaičule. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas sprintere Gunta Vaičule otro dienu pēc kārtas uzrādīja augstvērtīgu rezultātu 400m distancē, taču līdz pusfināla sasniegšanai Parīzes olimpiskajās spēlēs tomēr nedaudz pietrūka. Sarunā ar Latvijas medijiem viņa pauda prieku par sasniegto un aprakstīja savas laimīgās emocijas, redzot rezultātu uz tablo, taču arī izteicās, ka šis sacensību formāts ar pārskrējieniem nav labākais, jo vairākas konkurentes vakardienas, visticamāk, esot speciāli pietaupījušās šodienas skrējieniem.

"Tāds nu ir tas sprints, katra simtdaļa ir svarīga un prasa daudz," Gunta Vaičule teica par palikšanu tieši aiz pusfināla robežas. "Kā ir, tā ir. Bet es katrā ziņā esmu ļoti lepna. Ja man iepriekš teiktu, ka, lai tiktu pusfinālā, vajadzēs skriet ātrāk par 51 sekundi, tad es droši vien neticētu. Bet tā notika, un es izdarīju labāko, ko varēju."

Uzreiz pēc finiša Vaičule izplūda platā smaidā, kad ieraudzīja savu rezultātu uz tablo. Viņa gan teica, ka tobrīd nav domājusi par to, vai ar to pietiek pusfinālam: "Es vienkārši biju laimīga. Nedomāju par to, kā sanāk tālāk un vai ar šo pietiek. Neko tobrīd nezīlēju, jo tajā brīdī jau ir arī liels nogurums, reizē arī prieks, visas emocijas kopā."

Vaičule jau vakar aizvadīja ļoti ātru skrējienu, uzstādot savas karjeras otro labāko rezultātu (51.13 sekundes), taču šodien bija vēl ātrāka, tikai otro reizi karjerā izskrienot 51 sekundes (50.93).

"Protams, cerēju uz kaut ko tādu," Vaičule atbildēja par to, ka divu dienu laikā noskrējusi divus no "Top 3" savas karjeras skrējieniem, turklāt tieši olimpiskajās spēlēs. "Priekšskrējienā biju uzlikusi sev pamatīgu slodzi, sapratu, ka, lai skrietu personīgā rekorda un Latvijas rekorda robežās, man ir jāskrien pusfinālā. Taču, lai skrietu labi pusfinālā, nepieciešams ilgāks atjaunošanās periods. Vakardien pirms skrējiena mana vienīgā doma bija tikt pusfinālā. Es ar šo uzdevumu netiku galā, tāpēc bija jāskrien šodien. Un šodien es izdarīju visu, ko varēju. Nevaru sev neko pārmest."

400m sprinta formāts paredzēja, ka priekšskrējienos katra skrējiena trīs labākās tiks pusfinālā, bet visas pārējās cīnīsies pārskrējienos. Vaičule par šādu turnīra formātu milzīgā sajūsmā nebija un uz jautājumu, vai dažas konkurentes izvēlējušās priekšskrējienos pietaupīties, atbildēja, ka tā patiešām izskatījies: "Negribu apgalvot, ka to darīja ļoti daudzas, bet jā, domāju, ka šī jaunā formāta dēļ nevis visas vakar skrēja uz 100%. Daudzas droši vien saprata, ka uzreiz netiks pusfinālā un pietaupījās šodienai. Nu, es to nedarīju. Nezinu, vai šis formāts ilgi dzīvos. Neliekas tomēr objektīvs. Varētu atlasīties jau pirmajā kārtā, nevis kaut ko vēl nākamajā dienā un kaut ko vēl tur taktiski darīt. Tas taču ir sprints!"

Ar rezultātu 50.93 sekundes Vaičule būtu 19. vietā pirmdienas priekšskrējienos. Ar savu vakardienas rezultātu viņa bija 22. vietā, kas, ja nebūtu pārskrējienu, arī būtu starp "Top 24", kas kvalificējās pusfinālam.

Šīs 0.13 sekundes, kuru Vaičulei pietrūka līdz pusfinālam, kas tas vispār ir trasē? "Grūti teikt. Tā varbūt ir neliela fokusa noraustīšanās no distances," sacīja Vaičule. "Tas ir ļoti maz. Es ļoti gāju uz finišu, zinu, ka pa distanci varētu to 0.1 sekundi kaut kur salasīt. Es labi noskrēju finišu - ja tā paskatās, tad vakar es gatavojos, lai ļoti labi noskrietu pirmos 300m, kas izdevās, skatoties pēc rezultātiem kontrolpunktos, tad šodien zināju, ka jā, man jāstrādā visa distance, bet gribēju, lai man ir jauda arī finišā. Tā ka kopumā - jūtos, ka savus uzdevumus trasē izpildīju."

Šosezon Vaičule vairs nestartēs, viņa pastāstīja: "Tagad braukšu mājās pie bērna un ģimenes, kopā pavadīsim vasaras pēdējās dienas, izbaudīsim tās ar pilnu atdevi. Šosezon vairs neko. Līdz nākamsezonai!"

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-06 15:11, pirms mēneša
Vaičulei buča !
Cīnījās

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 18:05, pirms mēneša
j888 rakstīja: Vaičulei buča !
Cīnījās
...vai tad kāds tur necīnās?...pat cakss saka ,ka cīnijies..

     [+] [-]

, 2024-08-06 22:18, pirms mēneša
cesinieks777 rakstīja: ...vai tad kāds tur necīnās?...pat cakss saka ,ka cīnijies..
Starp Vaičuli un Čakšu parādītajā cīņā Parīzē ir bezdibenis!

     [+] [-]

, 2024-08-07 01:31, pirms mēneša
Izskatījās, ka pēdējos 5 metros pazaudēja 0,13 sek, kas dotu vietu uz pusfinālu....