Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Matetā kļūst par Francijas olimpisko varoni un nokārto futbola grandu finālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Matetā kļūst par Francijas olimpisko varoni un nokārto futbola grandu finālu
Francijas futbolisti Žans-Filips Matetā (Nr. 14) un Aleksandrs Lakazets (Nr. 10) pēc vārtu guvuma olimpiskā pusfināla papildlaikā.
Foto: PanoramiC/SIPA/Scanpix

Londonas "Crystal Palace" kluba snaiperis Žans-Filips Matetā pamatlaika beigu daļā panāca neizšķirtu, bet papildlaikā guva uzvaras vārtus, kaldinot Francijas futbolistu uzvaru (3:1) pusfināla spēlē pret Ēģipti.

Pirmajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija franči, tomēr rezultāts palika 0:0. Tāds tas bija līdz pat 62. minūtei, kad Mahmuds Sabers izlauzās cauri mājinieku aizsardzībai un bumbu ietrieca vārtu augšējā stūrī, Ēģiptei sniedzot vadību.

Pamatlaika pēdējā pusstundā Francijas komanda pretiniekus spieda. Ēģiptiešus vienubrīd paglāba pārliktnis, taču 83. minūtē pēc Maikla Olisa piespēles Matetā panāca 1:1, ļaujot vaļu gavilēm Lionas stadiona tribīnēs. Oliss ir iepriekšējā sezonā Anglijas Premjerlīgā 16 vārtus guvušā Matetā bijušais kluba biedrs, kurš starpsezonā pārcēlies uz Minhenes "Bayern".

Ēģiptieši pamatīgu triecienu saņēma papildlaika ievadā, kad otro dzelteno kartīti izpelnījās Stambulas "Fenerbahçe" jauniegūtais aizsargs Omārs Fajeds. Pirmo brīdinājumu viņš saņēma neilgi pirms tam – kompensācijas laika septītajā minūtē, kad Ēģipte par mata tiesu izspruka no pendeles uz saviem vārtiem.

99. minūtē Matetā bija precīzs vēlreiz, kļūstot par cīņas galveno varoni, bet 108. minūtē Oliss nostiprināja mājinieku pārsvaru.

Francijas un Spānijas komandu fināls piektdien pulksten 19.00 sāksies "Parc des Princes" stadionā Parīzē. Cīņā par bronzu Ēģipte un Maroka metīsies ceturtdien pulksten 18.00 Nantē.

Parīzes olimpiskās spēles, futbola turnīra vīriešiem pusfināls

LaiksPilsētaSpēleRezultāts
18.00MarseļaMaroka – Spānija1:2 (1:0)
22.00LionaFrancija – Ēģipte3:1 pag. (0:0; 1:1)

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 10:20, pirms mēneša
Piektdien būs aizraujošs fināls

  -2 [+] [-]

, 2024-08-06 10:24, pirms mēneša
ceru, ka spāņi uzvarēs tos krievu un transvestītu atbalstītājus

     [+] [-]

, 2024-08-06 15:11, pirms mēneša
tur no grandiem nav ne smakas , tikai daži laba līmeņa futboljēri