Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Visām spēlētājām bija viens mērķis – uzvara"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Visām spēlētājām bija viens mērķis – uzvara"
Aigars Nerips un Latvijas U20 basketbolistes 2023. gada 5. augustā. Foto: FIBA

"Panākumu veido meiteņu un treneru kopīgais darbs. Uzvaras nav atsevišķa cilvēka nopelns, bet kolektīvs darbs ar visdziļākajām saknēm," pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta finālā teica Latvijas U20 sieviešu izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Ādažu un “Rīga/Centrs” treneris ar palīgiem Mārtiņu Zībartu, Gunti Endzelu un Anitu Mikāli sestdien Klaipēdā paveica darbu, kāds nebija izdevies viņu priekšgājējiem. Latvijas sieviešu basketbols svētdien būs pārstāvēts pirmajā izlašu līmeņa finālā A divīzijā.

Latvijas jaunietes “Švyturio arena” Klaipēdā atspēlēja 13 punktu starpību, ceturtajā ceturtdaļā ielaida tikai sešus punktus un galotnē pārspēja divkārtējo Eiropas U20 čempionāta finālisti Serbiju ar rezultātu 56:53.

“Vakar pret Portugāli bijām vadībā ar 15 punktu pārsvaru – un portugāļi nāca atpakaļ. Šodien otrādi,” Nerips atzīmēja, ka basketbols ir izrāvienu spēle. “Zinājām, ka Serbija prot bumbu iespēlēt zem groza. Ar centru palīdzību aiztaisījām ciet līnijas, kuras gribējām.”

Pirmajās trīs ceturtdaļās serbietes izcīnīja 15 atlēkušās bumbas uzbrukumā, savukārt latvietes sakrāja piecas bumbas. “Daudzas reizes nepaņēmām atlēkušās bumbas aizsardzībā. Bija daudzi uzbrukumi, kuros serbietes izcīnīja pa diviem trijiem rībaundiem. Sākās raksturu cīņa.”

Latvietes salauza spēli, pateicoties mazo un garo spēlētāju mijiedarbībai. Centri varēja iemest no distances, aizsardzes saasināja un izprovocēja daudz piezīmju. Nekas nenāca vienkārši – Vanesa Jasa pusstundas beigās saņēma trešo un ceturto piezīmi.

“Nācās malā raut Vanesu ar četrām piezīmēm, lai galotnē viņa varētu spēlēt uzbrukumā. Līderei bija bumba un viņa izdarīja, ko prot. Katra meitene sevi parādījusi atsevišķā spēlē. Šodien bija Vanesas diena – viņa bija labākā un produktīvākā,” treneris slavēja komandas kapteini.

Katrīna Ozola, Marta Leimane, Enija Vīksne, Nikola Priede, Enija Ķīvīte, Luīze Sila – katra daudz paveica uzvaras labā. “Pārējās spēlētājās daudz radīja. Lai parādītu, ka bīstamas ir visas spēlētājas, (tādēļ) Vanesai šis tas arī pavērās. Galotnē iemests trīspunktnieks – aukstasinīgi!”

Latvijas rezervistes ceturtdaļfinālā pret Portugāli savu mikromaču uzvarēja ar 19-4. Sestdien pret Serbiju viņas bija pārākas ar 15-9. Galvenais treneris pastāstīja, kāpēc turnīra pirmajā pusē daļa meiteņu netika pie spēles laika.

“Čempionāta sākumā vairākas spēlētājas noķēra vīrusu – saaukstējās. Kādai saaukstēšanās turpinājās ilgāk un laukumā nav joprojām. Dažas izveseļojās ātrāk – nāca laukumā un palīdzēja. Pēc saaukstēšanās paskriet nav viegli. Šaura rotācija – katra spēle mums bija kā pēdējā.”

Fināls pret Franciju notiks svētdien, 6. augustā, plkst. 20:30 Klaipēdas “Švyturio arena”.