Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Roma" izaicinās pieckārtējo čempioni "Sevilla"

Andrejs Siliņš

Eiropas līga: "Roma" izaicinās pieckārtējo čempioni "Sevilla"
"Sevilla" gatavojas mačam Dīsburgā. Foto: AFP / Scanpix

Šovakar UEFA Eiropas līgā tiks noskaidrotas visas ceturtdaļfinālistes. Lai tajā iekļūtu, tikai viena spēle dota pieckārtējai trofejas ieguvējai "Sevilla", kas Vācijas pilsētā Dīsburgā tiksies ar A sērijas piekto labāko aizvadītās sezonas komandu "Roma".

Koronavīrusa pandēmijas dēļ vairāki astotdaļfināla pāri nepaspēja izspēlēt pirmo maču astotdaļfinālā, bet jūnijā pieņemtais UEFA lēmums noteica, ka, sezonai atsākoties, šajos pāros jāaizvada tikai viena spēle. No šovakar spēlējošajām komandām šāda situācija ir tikai vienā duelī - "Sevilla" pret "Roma".

Tā būs Spānijas ceturtās un Itālijas piektās labākās nule kā aizvadītās sezonas komandu tikšanās. Seviljiešiem "La Liga" ceturtā vieta jaunajā sezonā garantēs dalību Čempionu līgā, bet "Roma" tikmēr A sērijā ar piekto vietu garantējusi dalību Eiropas līgas grupu turnīrā jaunajā sezonā. Tiesa, atgriešanās Čempionu līgā joprojām nav izslēgta - atliek "vien" uzvarēt Eiropas līgā.

Šī būs abu komandu pirmā savstarpējā oficiālā spēle vēsturē (divreiz spēlēts pārbaudes mačos pirms vairākiem gadiem), bet Romas komandai līdz šim nav klājies pārāk labi cīņās pret spāņu vienībām - tikai vienā no pēdējām septiņām spēlēm izdevies uzvarēt komandu no Spānijas. "Zinām, ka šī būs sarežģīta spēle pret lielisku komandu. Visas spēles man ir svarīgas, vienmēr gribu uzvarēt," Romas treneris Paulo Fonseka mēģina mazināt spiedienu uz savu komandu.

Kopš sezonas atsākšanās vietējos čempionātos abas komandas demonstrējušas labu sniegumu - "Sevilla" tā bija 11 nezaudētu spēļu sērija, bet "Roma" pēc trīs neveiksmju sērijas nezaudēja astoņus mačus pēc kārtas. Seviljai pēdējais mačs līdz šim aizvadīts senāk - 19. jūlijā (1:0 pret "Valencia"), kamēr Romai 1. augustā izdevās sarūpēt sev lieliskas emocijas, apspēlējot Itālijas čempionus Turīnas "Juventus" (3:1 izbraukumā).

Citos mačos šodien Leverkūzenes "Bayer" mājās mēģinās noturēt divu vārtu pārsvaru pret Glāzgovas "Rangers" (3:1). Vāciešiem noturēt spēļu režīma fizisko kondīciju vasaras laikā varētu būt bijis grūtāk, jo pēdējo maču Bundeslīgas aizvadītās sezonas piektā labākā komanda aizvadīja 4. jūlijā, kad Vācijas kausa finālā piekāpās Minhenes "Bayern". Tikmēr Skotijā nupat sākusies jaunā sezona, un sestdien "Rangers" to atklāja ar minimālu uzvaru pār "Aberdeen" (1:0).

Eiropas līgas labākais bombardieris Djogo Jota (seši vārti) mēģinās papildināt savu vārtu ražu un ļaut Vulverhemptonas "Wanderers" uzveikt Pirejas "Olympiacos", ar ko pirmajā mačā viesos cīnījās neizšķirti (1:1). Šī ir "Wolves" pirmā sezona uz starptautiskās skatuves 40 gadu laikā (ja neskaita Anglo-Itālijas kausu deviņdesmito gadu vidū). Anglijas komandai sastāvā iztrūkumu nav, bet Grieķijas čempioniem nebūs savainojumu ārstējošā pamatvārtsarga Žuzē Sā, kā arī diskvalifikāciju saņēmušā aizsarga Rubena Semedo.

Šveices pērnā gada vicečempioni un šī gada bronzas ieguvēji "Basel" savā laukumā centīsies nezaudēt pirmajā mačā iegūto trīs vārtu pārsvaru pret Frankfurtes "Eintracht" (3:0). Vācijas komanda pašmāju čempionātu noslēdza vien devītajā vietā, līdz ar to nākamajā sezonā Eiropā nespēlēs, bet sezonu izdevās pabeigt uz pozitīvas nots, nezaudējot pēdējās četrās Bundeslīgas spēlēs pēc kārtas, turklāt trijās no tām arī uzvarot. Tiesa, pēdējais mačs aizvadīts jau teju pirms pusotra mēneša - 27. jūnijā.

Eiropas līgas ceturtdaļfināli

Nr.KomandaKomanda
1.Shakhtar DonetskBasel / Frankfurt (3:0)
2.Man. UnitedCopenhagen
3.InternazionaleLeverkusen / Rangers (3:1)
4.Wolves / Olympiacos(1:1)Roma / Sevilla

Eiropas līgas pusfināli

KomandaKomanda
Q1 uzvarētājaQ3 uzvarētāja
Q2 uzvarētājaQ4 uzvarētāja

     [+] [-]

, 2020-08-06 10:55, pirms 4 gadiem
Jā, Roma nav zaudējusi pēdējās 8 spēlēs, bet nav taisnība, ka nav zaudējusi pēc sezonas atsākšanās, bija pat 3 zaudējumu sērija - tieši pirms šīs nezaudēto spēļu sērijas. Protams, šobrīd tā izskatās kā neiespējamā misija, bet vēl nevar teikt, ka Eintracht nākošo sezonu Eirokausos izlaidīs, jo vēl pastāv iespēja uzvarēt šajā turnīrā un kvalificēties ČL grupu turnīram. Tas pats ir ar Vulverhemptonu. Rennes turēs īkšķus par to, lai EL uzvar MU, Inter, Shakhtar vai Sevilla, jo tad šis Francijas klubs nodrošinās dalību ČL grupu turnīrā. Ja uzvarēs kāds cits klubs, tad Rennes būs jāspēlē ČL kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2020-08-06 11:46, pirms 4 gadiem
Starp citu, šodien Roma par 591 miljonu pārdevās amerikāņu miljardierim Danam Friedkinam.

     [+] [-]

, 2020-08-06 11:47, pirms 4 gadiem
Es šodien iesaku ievērtēt 21 gadus jauno "Sevilla" aizsargu Kundē -
https://us.soccerway.com/players/ju...
manā skatījumā tik jauns, bet labi lasa spēli, galva strādā....Seviļja labi nopelnīs pārdodot kādam grandam