Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Vācijas kapteinis: "Esam ļoti sarūgtināti, domāju, ka bijām pelnījuši medaļas"

Rolands Eliņš

Vācijas kapteinis: "Esam ļoti sarūgtināti, domāju, ka bijām pelnījuši medaļas"
Morics Millers. Foto: imago images/ActionPictures/Scanpix

Vācijas hokeja izlases kapteinis Morics Millers pēc neveiksmes pasaules čempionāta bronzas spēlē pret ASV IIHF mājaslapā citēts, norādot, cik ļoti sarūgtināti ir viņa komandas biedri par neizmantoto iespēju iegūt medaļas. Savukārt ASV izlases pārstāvji uzsvēra parādīto raksturu, ar veiksmīgu sniegumu atgūstoties pēc zaudējuma pusfinālā.

"Šī uzvara apliecina, cik ļoti spēcīgs raksturs ir mūsu spēlētājiem," sacīja ASV izlases galvenais treneris Džeks Kapuano. "Mums bija liela vilšanās, pusfinālā zaudējot Kanādai, taču šodien atkal parādījām lielisku komandas spēli. Jūs redzējāt mūsu spēli mazākumā, tas arī parāda, kas mēs esam. Mūsu attieksme bija, ka ejam pretim uzvarai par spīti visiem šķēršļiem."

ASV izlases kapteinis Braiens Boils spēlēšanu PČ Rīgā nosauca par vienu no labākajiem notikumiem savā karjerā. "Tas bija grūti, taču tas bija tā vērts," sacīja 36 gadus vecais Boils. "Iespēja būt daļai no šīs komandas būs viena no manām patīkamākajām atmiņām hokejā. Esmu tiešām pateicīgs, ka saņēmu šādu iespēju."

Vācijai savukārt jau iekļūšana pusfinālā bija vērtējams kā liels sasniegums, taču izlases kapteinis Morics Millers apgalvoja, ka komandai ir ļoti žēl par neiegūtajām medaļām: "Esam ļoti sarūgtināti. Ģērbtuvēs nebija sausu acu. Mēs būtu pelnījuši medaļas. Uzskatījām, ka mūsu komanda ir patiešām īpaša, domāju, ka to sajuta arī mūsu līdzjutēji pie TV ekrāniem. Esam priecīgi, ka varējām piedzīvot šādu čempionātu, taču bēdīgi, ka netikām par to atalgoti ar medaļām."

Līdzīgi izteicās arī Vācijas izlases treneris Toni Sēderholms, kurš uzteica savas izlases noskaņošanos sarežģītos apstākļos aizvadītajam turnīram: "Jau kopš brīža, kad savācāmies kopā uz treniņnometni un ielidojām Rīgā, jutām, ka esam spējīgi uz kaut ko lielu."

Vācijas izlasei pasaules čempionātā medaļas nav izdevies izcīnīt vairāk nekā 60 gadus, taču tuvu tam Vācija bija arī 2010. gadā, kad pati uzņēma turnīru un arī ieguva ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...

     [+] [-]

, 2021-06-06 21:20, pirms 3 gadiem
Kanāda: Jā, puiši, žēl, ka jums nav medaļu!