Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Nebijām plānojuši fanus. Katra pārdotā biļete – tas mums ir ieguvums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fāzels: "Nebijām plānojuši fanus. Katra pārdotā biļete – tas mums ir ieguvums"
Renē Fāzels kopā ar sievu vēro Šveices izlases spēli. Foto: EPA/Scanpix

Šodien Rīgā noslēgsies 2021. gada pasaules čempionāts hokejā, finālā tiekoties Somijas un Kanādas izlasēm. Izšķirošās cīņas rītā tika rīkota preses konference, kurā piedalījās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis un Starptautiskās ledus hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels.

"Noorganizēt pasaules čempionātu tik īsā laikā – tas mums bija liels izaicinājums. Saskārāmies ar vairākām problēmām – bija jāuzbūvē otra spēļu hallē, bija jāizstrādā protokols, lai Covid-19 nesasniegtu nevienu no cilvēkiem. Abus punktus izdevās izpildīt. Esam priecīgi, ka pēdējās dienās pirms čempionāta sākuma izdevās nodot ekspluatācijā "Daugavas" halli, jo 16 komandu turnīram tā bija vitāli svarīga. Paldies IIHF par sadarbību, strādājām roku rokā. Paldies valdībai par sniegto atbalstu. Paldies visiem, kuri atbalstīja," pauda Aigars Kalvītis.

"Man kā IIHF prezidentam šī bijusi izaicinoša pēdējā sezona. Nācās atcelt 28 turnīrus, un tas nebija viegli. Atgriešanos sākām ar U20 pasaules čempionātu Kanādā, kam sekoja U18 Teksasā, ASV, kur turnīru varēja apmeklēt neliels skaits līdzjutēju un nebija neviena pozitīva gadījuma burbulī. Šajos turnīros gūto pieredzi izmantojām Rīgas čempionāta organizēšanā. Aizvadītas 62 spēles, un viss ir bijis kārtībā – nevienas pozitīvas analīzes burbulī. Tas pierāda, ka cilvēki respektē noteikumus. Svētdiena, saule un divas lieliskas komandas finālā. Somija un Kanāda, kas jau ar vienu kāju atradās lidostā. Esmu priecīgs par turnīru," sacīja Renē Fāzels.

Abiem prezidentiem tika vaicāts par augstajām biļešu cenām, kuru dēļ izšķirošās spēles jāaizvada pie tukšām tribīnēm, kaut "Arēnu Rīga" atļauts apmeklēt vairāk nekā 2,6 tūkstošiem līdzjutēju. Kalvītis gan vainu meklēja valdības lēmumos, ne augstajās cenās. "Kad situācija sāka uzlaboties, runājām par iespējamību, ka varēsim ielaist līdzjutējus. Žēl, ka lēmums nenāca laikus. Domājām, ka būs 11. maijā, bet viss aizkavējās. Arī 18. maijā tika novilcināts lēmums. Tas beidzot tika pieņemts jau turnīra gaitā. Noteikumi paredzēja, ka mačus varēs apmeklēt tikai Latvijas iedzīvotāji, jo sistēma, kas tiek izmantota, Eiropas Savienībā sāks darboties tikai no 1. jūlija. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc tribīnes ir tukšas. Kaut ko mainīt cenās tagad būtu grūti. Kad gatavojāmies turnīram, tad domājām, ka vispār nebūs fanu," teica Kalvītis.

Uz Latvijas un Vācijas izšķirošo apakšgrupas spēli vienas biļetes cena bija 110 eiro, un tika pārdots mazāk par tūkstoš biļetēm. Uz tālakajiem mačiem cenas kļuva augstākas. Piemēram, lai šodien noskatītos Somijas un Kanādas finālspēli, jāšķiras no 340 eiro. Savukārt bronzas maču starp ASV un Vācijas izlasēm iespējams apmeklēt par 260 eiro. Pusfinālos tribīnēs bija redzams uz vienas rokas pirkstiem saskaitāms fanu skaits. Arī Fāzels īpaši nepārdzīvoja par niecīgo pieprasījumu pēc biļetēm: "Kad organizējām turnīru, fani tribīnēs nemaz nebija plānoti. Katra biļete, ko esam pārdevuši – tas mums ir finansiālais ieguvums."

Jāatzīmē, ka starp IIHF un Nacionālo hokeja līgu turpinās dialogs, lai pasaulē labākie hokejisti varētu doties uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. "Pēdējās sešas nedēļas esam pavadījuši tuvās sarunās ar NHL, Spēlētāju asociāciju, Pekinas orgkomiteju, Starptautisko olimpisko komiteju. Nav nosprausts beigu termiņš, taču saprotam, ka lēmumam ir jāpienāk tuvākajā laikā, jo visas līgas grib sastādīt savu kalendāru nākamajai sezonai. Domāju, ka lēmums būs tuvāko dienu, tuvākās nedēļas laikā. Varu teikt, ka mūsu domas sakrīt, bet palikušas detaļas, par kurām vienoties. Olimpiskās spēles – tur jāpiedalās labākajiem no labākajiem. Nesaku, ka Dienvidkorejā bija slikts turnīrs, bet olimpiskās spēles ir pelnījušas pašu labāko sastāvu," sacīja Fāzels.

Nule notikušajā IIHF kongresā pieteikušies pirmie divi kandidāti uz Fāzela amatu – vācietis Francs Reindls un čehs Petrs Bržiza, kurš kā vārtsargs izcīnīja bronzu 1992. gada olimpiskajās spēlēs. Lai pieteiktos uz kādu no vakantajiem IIHF amatiem, iesnieguma beigu termiņš ir 30. jūnijs.

 +10 [+] [-]

, 2021-06-06 12:11, pirms 3 gadiem
Ja biļetes būtu bijušas 2x lētākas, fanu būtu bijis 2-3 reizes vairāk. Kuram bija prāts noteikt ne tajā bagātākajā valstī un vēl pandēmijas un ekonomikas krīzes laikā tādas nenormālas cenas, kādas nav bijušas nekad agrāk nevienā citā valstī.

  +6 [+] [-]

, 2021-06-06 12:13, pirms 3 gadiem
. Lai pieteiktos uz kādu no vakantajiem IIHF amatiem, iesnieguma beigu termiņš ir 30. jūnijs.

KIRA, Nenoguli mauc iekšā

  +6 [+] [-]

, 2021-06-06 12:36, pirms 3 gadiem
Aizgāju pa 110 EUR uz Latvijas spēli, manuprāt adekvāta cena, ņemot vērā to, ka skatītāju skaits ierobežots un spēle tiešām bija svarīga, izšķiroša.
Bet maksāt 340 EUR, lai redzētu, kā slidinās studenti pret somiem - tas gan ir par traku. Uz Finālu biļetes varētu būt 34 EUR, tad VARBŪT izdotos piepildīt tās 2600 vietas. Ar to hokeja popularitātes vērtēšanu - pārspīlēts, pēc Latvijas izlases izstāšanās, iedzīvotājiem minimāla interese, kas tur vinnēs.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 12:49, pirms 3 gadiem
Tātad pēc Fāzera(ar zemenēm un mandeli)teiktā,nebija paredzēts,ka būs skatītāju.Viņš ieguva tādu info no kura deguna?Un tad Saeima uzmeta visus neocovidniekus un atļāva iet skatītājiem uz hoķi.Tomēr,lai to nepieļautu,abi "profesori"hokeja federācijās izdomāja uzkrāmēt normālu summu biļetei un piekodināt to pirkt tikai Latvijā dzīvojošajiem(varbūt prasīja arī pierakstu)🤔Jautāj7ms:kādēļ tādi nosacījumi,ja LVtagad atļauts iebraukt arī izslimojušajiem,sapotētiem ārzemniekiem bez pašizolācijas?Vai tā ir kāda "sazvērestības teorija"(pēc Spriņģes leksikas)par valdības un Škodas nevēlēšanos sadarboties ar BLR?Par to visu lūdzu SC"žurnālistikas profesorus"griezties pēc PČ noslēguma pie Aigara un René.Un,lai nestostās,atbildot uz jautājumiem.

     [+] [-]

, 2021-06-06 14:03, pirms 3 gadiem
Ko zinātāji var teikt par pirmajiem 2 kandidātiem uz prezidenta amatu? Nevienu no abiem nezinu, grūti pat teikt, ko Vācija un Čehija kā hokeja saimniecības varētu mēģināt mainīt vai vairāk lobēt.

     [+] [-]

, 2021-06-06 14:07, pirms 3 gadiem
Žņaugas un otkatu meistari beigās paliek tukšā, jo alkatīgums > vienkāršas ekonomiskās likumsakarības, sociālais fons un interese kā tāda par hokeju vas'ras sākumā kad degungalā auditorijai vīd nevis saistošs fāzelis, bet reāls Eirokājbumbas deserts ar skatītājiem un bez krievu atsaldēt., sorry, līdzjūtējiem Dānijā. Kas var būt vēl jaukāks par šo, tikai Perņaka utopiskās prognozes

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 14:18, pirms 3 gadiem
Ne vienmér piekrîtu Kalvîtim, bet śoreiz viñam 100% taisnîba, ka valdîba darîja visu, lai skatîtãji nebûtu arénã, novilcinãja , sareźģîja biłeśu iegãdi. Kad Latvija netika tãlãk, skaidrs, ka pa tik dãrgãm biłetém pircéju nebûs, turklãt nobremzéjot somu, vãcieśu un citu ãrzemnieku vélmi ierasties!?
Sporta funkcionãriem, visiem sporta draugiem savlaicîgi vajadzéja rosinãt sarunas, lai ćempionãts bûtu ar skatîtãjiem! Jau maija vidû bija skaidrs, ka covid iet mazumã un ne jau sporta aréna ir infekcijas epicentrs

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 14:21, pirms 3 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Ko zinātāji var teikt par pirmajiem 2 kandidātiem uz prezidenta amatu? Nevienu no abiem nezinu, grūti pat teikt, ko Vācija un Čehija kā hokeja saimniecības varētu mēģināt mainīt vai vairāk lobēt.
vācietis ir tāds pats vatespauris un čurbans , kā Fazeļs.
par čehu nemāku teikt, maz publiski uzstājies. nezināms kadrs. bet nu nevajag lolot lielas cerības, ka būs kas savādāks jo atrodas tur pat IIHF padomē. tajā IIHF padomē tikai viens bija, kas publiski kritizē IIHF un uzreiz bija pret čempi belaros pēc augusta nemieriem. soms Kummola, bet viņš nav pieteicies uz preža amatu.
man nez kāpēc liekas , ka nekas tajā IIHF nemainīsies , tiks čurbanots krustojumā tik tālāk un varēs bučoties ar visādiem tarakāniem un huiļikiem!

     [+] [-]

, 2021-06-06 14:22, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ne vienmér piekrîtu Kalvîtim, bet śoreiz viñam 100% taisnîba, ka valdîba darîja visu, lai skatîtãji nebûtu arénã, novilcinãja , sareźģîja biłeśu iegãdi. Kad Latvija netika tãlãk, skaidrs, ka pa tik dãrgãm biłetém pircéju nebûs, turklãt nobremzéjot somu, vãcieśu un citu ãrzemnieku vélmi ierasties!?
Sporta funkcionãriem, visiem sporta draugiem savlaicîgi vajadzéja rosinãt sarunas, lai ćempionãts bûtu ar skatîtãjiem! Jau maija vidû bija skaidrs, ka covid iet mazumã un ne jau sporta aréna ir infekcijas epicentrs
cik tu vari īdēt?

  -2 [+] [-]

, 2021-06-06 14:22, pirms 3 gadiem
Visas neveiksmes ar ćempionãtu vien pierãda, ka nekãda diźã sporta, hokeja fanu tauta neesam, ja nu vienîgi pie alus kausiem varam sacensties, bet arî tur vãcieśi UN ćehi mums ieliks!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 14:24, pirms 3 gadiem
Uz finālu palikušas tikai 50 biļetes???

     [+] [-]

, 2021-06-06 14:28, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: cik tu vari īdēt?
Ja tev sports un hokejs neinteresé, tad paklusé, tieśi déł tãdiem faniem mûsu hokejistiem pietrûka atbalsts! Tev varbùt Pavłuts vai kãds maksã,ka tik dedzîgi aizstãvi visas valdîbas, birokrãtu neizdarîbas?!

  +4 [+] [-]

, 2021-06-06 15:10, pirms 3 gadiem
Kā jau iepriekš minēju, ar biļešu cenām kazjolkalvītis pāzels aptirsās. Vienlaikus minēju diezgan šausminošo piemēru tajā pašā arēnā Rīga. Eiropas čemja finālturnīra basketbolā spēlē Latvija - Igaunija bija diezgan daudz brīvu vietu. Un igauņu līdzjutēji, būdami skaitliskā mazākumā, pārkliedza vietējos. Lai basketa zemē Latvijā uz finālturnīra spēli to arēnu negāztu otrādi, ir vajadzīgs diezgan nopietns iemesls. Toreiz tādi bija divi - krūmu ģenerālis Voins un Šnupis. Pēc tam arī rīkotāji sita sev pa uzplečiem un smakojošām apakšbiksēm, sevi slavējot par lieliski sarīkotu pusčempionātu.
Ja tuvākajās dienās ieraugat Bunci, Koz(j)iolu, Kalvīti, turieties ielas pretējā pusē. Aromāts...

     [+] [-]

, 2021-06-06 15:11, pirms 3 gadiem
Gaidu Armanda Pučes komentāru iekš MVP!!!

  +6 [+] [-]

, 2021-06-06 15:23, pirms 3 gadiem
Starp citu, uz šī vakara galveno maču Mavs - Clippers biļetes maksā, sākot ar 168 USD. Eirikos tas būtu 138,65. Un tā ir Amerika un Losandželosa!!!

  -3 [+] [-]

, 2021-06-06 15:36, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Starp citu, uz šī vakara galveno maču Mavs - Clippers biļetes maksā, sākot ar 168 USD. Eirikos tas būtu 138,65. Un tā ir Amerika un Losandželosa!!!
Nu jaa diezgan dargi prieksh vieteejaa chempionaata un speeles kas interesee tikai mavs un clipers faniem.

  +3 [+] [-]

, 2021-06-06 17:42, pirms 3 gadiem
vai būs intervija ar talismanu Spaikiju- kāds ir viņa redzējums ?

  +3 [+] [-]

, 2021-06-06 18:17, pirms 3 gadiem
Cik Rīgas urlas atnāca pavērot savas "ģeržavas" pajājienu Kanādas rezervistiem ?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 18:18, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: vai būs intervija ar talismanu Spaikiju- kāds ir viņa redzējums ?
Tā arī nesapratu ežuks bija Spieķis, Speķis vai Spēķis ?

     [+] [-]

, 2021-06-06 18:20, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Starp citu, uz šī vakara galveno maču Mavs - Clippers biļetes maksā, sākot ar 168 USD. Eirikos tas būtu 138,65. Un tā ir Amerika un Losandželosa!!!
Dalasā bija no 120$ , nav jau LA...

     [+] [-]

, 2021-06-06 18:43, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Tā arī nesapratu ežuks bija Spieķis, Speķis vai Spēķis ?
citos avotos ir minēts kā pelēks cernobiļas fantoms sakarā ar sēru apaļo gadskārtu

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 19:08, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: citos avotos ir minēts kā pelēks cernobiļas fantoms sakarā ar sēru apaļo gadskārtu
Vajadzēja nosaukt par Ježbolu, tad lavieši, kazahi un slāvi uzreiz saprastu bez skaidrošanas.

     [+] [-]

, 2021-06-06 19:12, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Aizgāju pa 110 EUR uz Latvijas spēli, manuprāt adekvāta cena, ņemot vērā to, ka skatītāju skaits ierobežots un spēle tiešām bija svarīga, izšķiroša.
"Adekvāta cena", ka arēna bija piepildīta par 1/3 no kopējo vietu skaita.

  +5 [+] [-]

, 2021-06-06 19:39, pirms 3 gadiem
Normāla cena šā brīža situācijai būtu no 10 līdz 20 eiro par dienas biļeti

  +2 [+] [-]

, 2021-06-06 19:53, pirms 3 gadiem
Daugaviñś- mûsu lielãkais ierocis mûsu skatîtãji, kas śoreiz pietrûka.
AR to viss ir pateikts, bet daudzi to nesaprot, tãtad viñi no hokeja, no sporta łoti maz saprot!
Savs laukums ir liela priekśrocîba, kas mazliet seko sportam zin, ka pieméram olimpiskãs spélés rikotãjvalsts vienmér izcîna daudz medałas.
Latvija śoreiz neizmantoja sava laukuma priekśrocîbas, skatîtãju atbalstu un to atcerésies arî péc 10 gadiem!

     [+] [-]

, 2021-06-06 19:57, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Normāla cena šā brīža situācijai būtu no 10 līdz 20 eiro par dienas biļeti
Jã, 20maijã atverot 5 kases un internetu visas biłetes bûtu stundas laikå izpãrdotas.

     [+] [-]

, 2021-06-06 20:03, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jã, 20maijã atverot 5 kases un internetu visas biłetes bûtu stundas laikå izpãrdotas.
Renē bilda, ka viņiem , t.i., IIHF, ir liels ieguvums, varbūt viņš uzlikto cenu preiskurantu rēķibāja SUI frankos vai pat belaru rubļos

  +2 [+] [-]

, 2021-06-06 20:09, pirms 3 gadiem
Valdība vainīga pie biļešu cenām. Wtf?Kalvītim visi vainīgi tikai ne paši. Fazels vispār peld kaut kur citā galaktikā.

     [+] [-]

, 2021-06-06 20:28, pirms 3 gadiem
Kalvītis vēl nav iesniedzis atskaiti Fāzelim, tas pajols pareizinaja dienas biļešu cenas ar x2660 un sasummēja savā prātiņā .

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 20:31, pirms 3 gadiem
Turklāt tā biļešu nauda ir stipri aizdomīga. Kāds te iepriekš iesvieda norādi uz interviju ar Cūkaspeķīti, Tajā Aigariņš saka tieši:
PARASTI nauda par biļetēm paliek čempionāta organizatoriem.

Un kur tad paliks tagad - sīknaudas kukulītis Šveices zobenzonu ārstelim kopā ar Batjku?

     [+] [-]

, 2021-06-06 20:36, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Aizgāju pa 110 EUR uz Latvijas spēli, manuprāt adekvāta cena...
Nu jā, kādam no vipložas parastas vakariņas vai pudele vīna...

     [+] [-]

, 2021-06-06 21:06, pirms 3 gadiem
no 1 puses organizatoru "najebālovkas" fanu maciņos, no otras- tr. Rodžera pasākumu bremzējošās aktivitātes- vinigrets ar pazaudētām cerībām un attiecīgām beigām. Vismaz Saeima iedeva nākotnes vīziju kā operatīvs adekvāts lēmējorgāns

  +1 [+] [-]

, 2021-06-06 21:23, pirms 3 gadiem
rronijs rakstīja: Nu jaa diezgan dargi prieksh vieteejaa chempionaata un speeles kas interesee tikai mavs un clipers faniem.
Saķēru punci un garšīgi nosmējos. NBA - vietējais čempionāts? Tad atbildi - kam interesē pč hokejā? Amerikā un Kanādā par to visiem nosplauties, tāpat Lielbritānijā. Dienvidamerikā, Ķīnā, Indijā un Austrālijā par tādu neviens pat dzirdējis nav. Interesants (varbūt) tas ir Antarktīdas pingvīniem un Grenlandes roņu mazuļiem
Pārdomas - ja Poziņģis, Lenards un Džordžs (šī vakara nba spēles turīgākie džeki) vēlētos, tad abas hokeja pč finālistu komandas viņi varētu nopirkt tikpat mierīgi kā nabagmāju ar visiem vecīšiem.
Jau iepriekš atvainojos, ja kādam mans teksts liekas aizskarošs. Jo ne jau vienmēr naudā (algās) ir patiesība.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-07 07:11, pirms 3 gadiem
Sēžot mājās faniem pie TV nav nekādi hokeja svētki, ielas tukšas, tūristu naudiņa neienāca ne viesnīcās, ne restorānos, lidmašīnas turpinām lidināt pustukšas, šie bija svetki Rinkijam, Kalvītim un Fazelim, bet ne tautai