Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Badosa un Zidanšeka Parīzē pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Badosa un Zidanšeka Parīzē pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā
Paula Badosa. Foto: AFP/Scanpix

Parīzē karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniedza spāniete Paula Badosa un slovēniete Tamāra Zidanšeka (pirmais ceturtdaļfināls valsts vēsturē). Viena no viņām spēlēs pusfinālā, jo abās otrdien tiksies savstarpējā cīņā.

Paula Badosa (WTA 35.) otro gadu pēc kārtas spēlēja "French Open" astotdaļfinālā. Viņa oktobrī neizturēja spriedzi un ar 5:7, 2:6 zaudēja Laurai Zīgemundai (#66), bet šodienas mačā devās favorītes lomā un ar 6:4, 3:6, 6:2 sakāva 2019. gada finālisti Marketu Vondrušovu (WTA 21.). Mačā pārsvarā darbojoties no aizsardzības, čehu kreile nogura vairāk par pretinieci un pēdējā setā viņai bija grūtāk pretoties spānietes uzbrukumiem.

Badosa sešus gadus pēc uzvaras "French Open" junioru turnīrā pirmoreiz sasniedza pieaugušo turnīra ceturtdaļfinālu. Viņa arī minētajā junioru turnīrā apspēlēja Vondrušovu, viņu pieveicot pusfinālā ar 6:4, 7:6(8). Šodien abām bija pirmā tikšanās pieaugušo sacensībās.

Maijā Belgradā pirmo WTA titulu izcīnījusī Badosa šodien svinēja devīto uzvaru pēc kārtas. Viņa šogad uz māla uzvarējusi 17 no 19 mačiem (sezonas līdere). Par divām uzvarām mazāk ir Parmas čempionei Koko Gofai, kura astotdaļfinālu spēlēs rīt.

Aizstāvot vien nelielu daļu no pirms diviem gadiem nopelnītajiem finālistes 1300 punktiem, Vondrušova piedzīvos būtisku kritumu WTA rangā, nokļūstot četrdesmitnieka beigās vai nedaudz zemāk (atkarīgs no "French Open" un Notingemas WTA 250 turnīra rezultātiem).

Ranga 85. vietā esošā Tamāra Zidanšeka pirms "French Open" bija nospēlējusi astoņus "Grand Slam" turnīrus, ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu. Izloze Parīzē viņai neko labu nesolīja, jo pirmajā mačā bija jātiekas ar pasaules septīto raketi Bjanku Andresku, taču slovēnietei izdevās izglābties 3:20 stundas ilgā mačā. Zidanšekai vēl viena atspēlēšanās bija 3. kārtā pret Kateržinu Sinjakovu (0:6, 7:6(5), 6:2).

Zidanšeka šodien ar 7:6(4), 6:1 pieveica Soranu Kirsteju (WTA 54.), kura pirms 12 gadiem Parīzē sasniedza savu vienīgo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Slovēniete 1. setā pie 5:6 serves geimā ar "forehand" raidījumu labajā stūrī atspēlēja setbumbu. Sorana salūza pēc tam, kad 2. seta pirmajā geimā nespēja izmantot trīs breikbumbas. Viņa setā vienīgo geimu ieguva pie rezultāta 0:5.

Zidanšeka kļuva ar pirmo Slovēnijas pārstāvi, kura sasniegusi "Grand Slam" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu. Piebilstams, ka 1977. gadā "French Open" uzvarēja Mariborā dzimusī Mima Jaušoveca, kura pārstāvēja Dienvidslāviju.

Anastasija Pavļučenkova (WTA 32.) ar 5:7, 6:3, 6:2 uzvarēja Viktoriju Azarenku (WTA 16.), viņu pieveicot tikai otro reizi septiņos mačos, turklāt šodien bija pirmā reize, kad krieviete Baltkrievijas sportisti pārspēja pabeigtā cīņā. 2015. gadā Sinsinati gūtā 1:6, 3:0 uzvara notika mačā, kuru Azarenka pārtrauca kājas savainojuma dēļ.

Pavļučenkova šodien dominēja ar aktīvāku spēli un vadībā bija visos setos – zaudētajā 1. setā viņai bija breiks ar 3:1 un 30:0 pārsvaru serves geimā, taču kļūdas liedza iegūt trīs geimu handikapu. Azarenka, kurai savainojumu dēļ pirms "French Open" šosezon nebija neviena māla seguma turnīra, nolūza ceturtajā cīņā.

Pavļučenkova otrajā mačā pēc kārtas trīs setu cīņā pieveica Baltkrievijas tenisa zvaigzni – viņa 3. kārtā sakāva pasaules ceturto raketi Arinu Sabaļenku. Pavļučenkova otro reizi sasniedza "French Open" ceturtdaļfinālu, astoņniekā Parīzē atgriežoties pēc 10 gadu pārtraukuma.

"French Open 2021", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(21) Elena Rybakina – (7) Serena Williams6:3 7:5
(31) Anastasia Pavlyuchenkova – (15) Victoria Azarenka5:7 6:3 6:2
(33) Paula Badosa – (20) Marketa Vondrousova6:4 3:6 6:2
Tamara Zidansek – Sorana Cirstea7:6(4) 6:1