Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Olmens nedomā par favorītu statusu: ''Mēs gribam uzvarēt! Iesim un uzvarēsim''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Olmens nedomā par favorītu statusu: ''Mēs gribam uzvarēt! Iesim un uzvarēsim''
Kails Olmens. Foto: Basket.lv

Latvijas basketbola komandas ''VEF Rīga'' līderis Kails Olmens intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' pauda, ka viņš plāno finālā demonstrēt līdzīga veida sniegumu, kādu pēdējā pusfinālā sērijas mačā pret ''Liepāju''. Lai arī VEF tiek uzskatīts par favorīti, Olmens pauž, ka neviens par to nedomā, sakot, ka šosezon komanda nav uzvarējusi nevienā turnīrā, tādējādi visi vēlas sezonu noslēgt pozitīvi.

Jau sestdien 8. maijā sāksies 2020./2021. gada sezonas Latvijas basketbola līgas fināls, kur savā starpā spēkosies ''VEF Rīga'' un BK ''Ventspils'' komandas. Ja ventspilnieki finālā iekļuva sīvā cīņā, tad VEF trijās spēlēs uzvarēja ''Liepāju'' un jau 1. maijā nodrošināja ceļazīmi uz finālu. Tajā VEF spēlēs 12. reizi pēc kārtas.

Trešajā spēlē lielisku sniegumu demonstrēja amerikāņu leģionārs Kails Olmens, kurš ir komandas rezultatīvākais spēlētājs LBL ar 18.5 punktiem vidēji mačā. Olmens konkrētajā spēlē izcēlās ar 35 punktiem, realizējot 14 no 22 izmestajiem metieniem. ''Vēlējos būt agresīvs. Spēles sākumā iekrita pāris metieni no distances un trīs punktu līnijas, pēc kā ieguvu ritmu uzbrukumā un pārliecību. Turpināju uzbrukt. Tā bija viena no manām sezonas labākajām spēlēm. Ko līdzīgu demonstrēšu arī finālā,'' pārliecināts par sevi intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' joprojām ir Olmens.

Gan pusfinālā pret ''Liepāju'', gan finālā pret ''Ventspili'' Jāņa Gailīša vadītā komanda tiek uzskatīta par favorīti. Spēlēs pret liepājniekiem otrajā un trešajā cīņā varēja manīt koncentrācijas zudumu, ko apstiprina arī Olmens, sakot, ka tā notiek, ja vienība nonāk lielākā pārsvarā: ''Mēs esam pārliecināti par savām spējām un spēlējām kā komanda. Esot priekšā ar lielu starpību, pazaudējām koncentrēšanos.'' Apkārtējās runas pirms fināla Olmens un komanda neņem vērā, sakot, ka ''play-off'' uzvarēt var visi. Apliecinājums tam bijis apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas ''Final6'', kurā ''VEF Rīga'' grūti klājas gan pusfinālā pret ''Ogri'', gan vēlāk finālā pret ''Kalev/Cramo'', kurā tika piedzīvots zaudējums. Olmens atzīst, ka šis bijis sāpīgs zaudējums, jo komanda labi sagatavota atbildīgajiem mačiem, taču tā varēja labāk nospēlēt atsevišķās epizodes, kuras noslēgumā kļuvušas par izšķirošajām. ''Mēs gribam uzvarēt. Mēs iesim un uzvarēsim. Šosezon neesam uzvarējuši nedz FIBA Čempionu līgā, nedz Latvijas-Igaunijas čempionātā, tāpēc sezona jāpabeidz pozitīvi.''

Olmenam šis būs pirmais profesionāļa karjeras vietējās līgas fināls. Savas karjeras laikā viesspēlētājs pavadījis sezonu Grieķijā, kura gan Covid-19 dēļ tika priekšlaicīgi pārtraukta. ''Esmu saviļņots. Gribu būt čempions! Mums ir liela ticība komandā vienam par otru. Zinām, uz ko esam spējīgi, lai uzvarētu šīs spēles,'' pirms izšķirošajām sezonas cīņām pauda basketbolists.

Visās regulārās sezonas spēlēs uzvaras svinēja tieši VEF. Ja četrās no tām spēkošanās bija visai sīva, tad pēdējā rīdzinieki uzvarēja ar 44 punktu pārsvaru. Lai arī ir atsevišķi momenti, kuri jāierobežo ''Ventspils'' spēlē, Olmens uzsvaru liek uz rīdzinieku spēles uzlabošanu aizsardzībā un metienu realizācijā: ''Mums jāspēlē ar pārliecību un jāiemet savi metieni. Jāspēlē labi aizsardzībā. Nedrīkstam ļaut viņiem izcīnīt vairāk atlēkušās bumbas. Kriss Kofijs ir labs cīnītājs par bumbām, viņa darbība zem groziem ir jāierobežo. Uzbrukumā viņiem jāliek mest grūti metieni.''

''Būtu forši, ja iegūtu MVP balvu, taču šobrīd domāju tikai par to, kā iegūt čempiontitulu,'' uz jautājumu, vai mērķē iegūt līgas vērtīgākā spēlētāja titulu, atbildēja Kails Olmens.

Sērijas pirmā spēle 8. maijā Daugavas sporta namā, tiešraide Best4Sport TV kanālā.

LBL finālsērija 2021

DienaLaiksVietaSpēle
08.0517:00DSNVEF – Ventspils
11.0519:00VentspilsVentspils – VEF
14.0519:00DSNVEF – Ventspils
17.0519:00VentspilsVentspils – VEF
19.0519:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)
21.0519:00VentspilsVentspils – VEF (ja nepieciešams)
23.0517:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)

     [+] [-]

, 2021-05-06 17:01, pirms 3 gadiem
Šogad leģi tiešām priecē!Gribas jau cerēt ka saglabās vismaz kādu,bet mēs jau zinam kā mums ar to ir...Pēc labām sezonām parasti nozūd!

     [+] [-]

, 2021-05-06 19:18, pirms 3 gadiem
Olmens labs bet atsevišķās spēlēs, kuras svarīgas, pazūd. Jācer ka paņems čempi un mvp. Uz nākamo sezonu moš madsens paliks. Melņus atstāt laikam neteāli

  -1 [+] [-]

, 2021-05-06 20:05, pirms 3 gadiem
un pat finālu nvarēs redzēt TV,super...

     [+] [-]

, 2021-05-06 20:10, pirms 3 gadiem
coldasice rakstīja: un pat finālu nvarēs redzēt TV,super...
best4sport.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-06 21:58, pirms 3 gadiem
Jā, tas ir pazors, ka nevar parādīt galvenajā TV. Es nekad neskatos un neskatīšos kkādus best4sport. Sviests

     [+] [-]

, 2021-05-06 22:11, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: best4sport.
Ja Tu dzīvo laukos vai neērtā vietā privātmājā, kaut kur nomalē, es neesmu vainīgs, Sāvādāk neredzu nevienu iemeslu, lai Tev būtu kaut kas kopīgs ar tet. Citi operātori šo kanālu nepiedāvā un atsevišķi, tikai vienu kanālu arī nevar paņemt.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-07 00:51, pirms 3 gadiem
coldasice rakstīja: Ja Tu dzīvo laukos vai neērtā vietā privātmājā, kaut kur nomalē, es neesmu vainīgs, Sāvādāk neredzu nevienu iemeslu, lai Tev būtu kaut kas kopīgs ar tet. Citi operātori šo kanālu nepiedāvā un atsevišķi, tikai vienu kanālu arī nevar paņemt.
vispār man tieši arī ir tet!nevajag di*st.
Vienmer var atrast alternatīvu ,visi vienmēr tikai čīkst ka kautko kautkur nerāda.Kā redzi daudzi te tādi nav .

  -1 [+] [-]

, 2021-05-07 00:52, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Jā, tas ir pazors, ka nevar parādīt galvenajā TV. Es nekad neskatos un neskatīšos kkādus best4sport. Sviests
Nu tad neskaties. citi ieslēgs un redzēs.tieši tik vienkārši,iedomājies?!

     [+] [-]

, 2021-05-07 06:56, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Olmens labs bet atsevišķās spēlēs, kuras svarīgas, pazūd. Jācer ka paņems čempi un mvp. Uz nākamo sezonu moš madsens paliks. Melņus atstāt laikam neteāli
Kaut kas teica, ka Allmenam ir 1+1 līgums. Lai gan Pao skatās uz viņa pusi

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:25, pirms 3 gadiem
Olmens labs, gadās ka pārcenšas. Maz ticams, ka paliks VEFā.

     [+] [-]

, 2021-05-07 10:40, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: vispār man tieši arī ir tet!nevajag di*st.
Vienmer var atrast alternatīvu ,visi vienmēr tikai čīkst ka kautko kautkur nerāda.Kā redzi daudzi te tādi nav .
Tev ir tet, jo nebija, ko izvēlēties vai esi no tiem, kas skraida no viena pie otra, ka tik akcija, tet ir dārgāks ar mazāku kanālu piedāvājumu, Rīgā to izvēlēties ir neracionāli.

     [+] [-]

, 2021-05-07 12:02, pirms 3 gadiem
Iedod olmenam pilsonību lai spele latvijas izlase