Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" turpina uzvaru sēriju arī Toronto, nonāk soli no konferences fināla

Andrejs Siliņš

"Cavaliers" turpina uzvaru sēriju arī Toronto, nonāk soli no konferences fināla
Kevins Lavs un Jons Valančūns
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Lebronam Džeimsam gūstot 35 punktus, Klīvlendas "Cavaliers" naktī uz sestdienu izcīnīja trešo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, ar rezultātu 115:94 izbraukumā apspēlējot Toronto "Raptors" un nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Austrumu konferences finālā.

Mājiniekiem šoreiz nācās iztikt bez vienas no savām zvaigznēm Kaila Laurija, kurš sērijas otrajā mačā savainoja potīti. Neraugoties uz "Raptors" grūtībām mājās trāpīt no distances (pirmais tālmetiens pēc 12 garām aizmestiem tika realizēts vien trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām), pirmās trīs ceturtdaļas rezultāts auga līdzīgi. Pēc trim līdzīgām ceturtdaļām pēdējā "Cavs" ieslēdza nākamo ātrumu, liekot Toronto aizmest garām desmit no pirmajiem 11 metieniem pēdējā ceturksnī, ar ko arī bija gana, lai veiktu izšķirošo izrāvienu. Spēles beigu rezultāts - 115:94.

Lebrons Džeimss uzvarētāju labā izcēlās ar 35 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, Kairijs Ērvings un Kevins Lavs pievienoja pa 16 punktiem, bet Lavam arī 13 bumbas zem groziem. Četrus no sešiem tālmetieniem trāpīja štata snaiperis Kails Korvers, gūstot 14 punktus.

"Raptors" rindās ar 37 punktiem izcēlās Demārs Derouzens, bet lietuviešu centrs Jons Valančūns, kurš atgriezās savas komandas sākuma pieciniekā, guva 19 punktus un izcīnīja astoņas bumbas.

"Cavaliers" pēcsezonā arvien nav jutusi zaudējuma rūgtumu un izcīnījusi uzvaras jau septiņos mačos pēc kārtas, turklāt otrajā kārtā panākumi izcīnīti daudz pārliecinošāk, nekā tas tika paveikts pirmajā kārtā pret "Pacers". Klīvlenda kļuvusi par pirmo komandu kopš Mineapolisas "Lakers" 1949. un 1950. gadā, kas divās sezonās pēc kārtas izslēgšanas turnīru sākusi ar septiņiem panākumiem pēc kārtas (pagājušajā sezonā "Cavs" izcīnīja pat desmit uzvaras pēc kārtas).

Šobrīd "Cavs" ir vadībā pret "Raptors" ar 3-0, un jau naktī uz pirmdienu Kanādā var pielikt punktu sērijai.

     [+] [-]

, 2017-05-06 08:27, pirms 7 gadiem
Cik neinteresanti!
Varbūt vismaz jazz-warriors sērijā būs kāds pavērsiens?

     [+] [-]

, 2017-05-06 08:42, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Cik neinteresanti!
Varbūt vismaz jazz-warriors sērijā būs kāds pavērsiens?
tad jau drīzāk rītvakar Cavs nenoskaņosies un zaudēs

  +3 [+] [-]

, 2017-05-06 09:44, pirms 7 gadiem
Atceros bija 32kg un bukmeikera spriešana par NBA playoff un bukijs apgalvoja, ka šajā duelī priekšroka ir TOR. Nodomāju, ka pārklausījies esmu, bet nē - šis tik stāsta argumentus , kuru dēļ TOR ņems CLE. Jau tad teicu, ka role players Tucker un Ibaka nemaina divu līderu nevarību un zauriem nav šansu pret Cavs. Tagad par to var pārliecināties. Protams, ka viena ķieģeļbračkas izkrišana par labu Raps nenāks, bet viņa esamība neko būtiski nemainītu - Cavs vienkārši ir galvastiesu pārāka komanda. Nevajag tik daudz ieciklēties uz reg. sezonu, kur lielākā daļa Cavs laiž luni un atsit rubli - kad esi čempions un ar to pašu sastāvu iebrauc nākamajā sezonā, turklāt tev komandā ir Lebrons, negribas diži iespringt uz def, bet playoff ir cits basis.

Joprojām par rudā rūjēnieša bazeri pār Lebrona rokām fināla 7. spēlē!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 09:50, pirms 7 gadiem
Vēl tik atliek piebilst, ka trijiem pretendentiem īstais playoff basis sāksies conf. finālā. Gan Boston, gan Wahington ir reāli paņemt 2 spēles no Cavs, kaut gan vairāk par vienu nezin vai būs. Vairāk variantu ir Wizardiem tieši mačupu dēļ 1. un 2. numurā. Wall ir garāks un spēcīgāks par Kyrie un tieši nosegt viņu būs galvenais uzdevums, ja Wizardi ies tālāk. Nevar arī mainīties ar JR vietām, jo Beal arī nav nekāda dāvana priekš Kyrie. Savukārt mazais ar kolektīvām pūlēm ir vieglāk nosedzams un arī otrajā nr. nav nekā Beal līdzīga.

GSW un SAS spēles būs interesantākais playoff basis līdz finālam.

     [+] [-]

, 2017-05-06 10:03, pirms 7 gadiem
Salidzinot defa paarus vajag njem vera ari parejo komandu. Lai kads tur Wall/KI iznakums nebuutu LJ un KL sametis trukstosus puktus. Cavs ir gandriz ideals sastavs, tapat ka Gsw. Spuras.. liekas taa isti vienu poziciju atpaliek un izsprukt var tikai ar buzzeru.

     [+] [-]

, 2017-05-06 10:26, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Vēl tik atliek piebilst, ka trijiem pretendentiem īstais playoff basis sāksies conf. finālā. Gan Boston, gan Wahington ir reāli paņemt 2 spēles no Cavs, kaut gan vairāk par vienu nezin vai būs. Vairāk variantu ir Wizardiem tieši mačupu dēļ 1. un 2. numurā. Wall ir garāks un spēcīgāks par Kyrie un tieši nosegt viņu būs galvenais uzdevums, ja Wizardi ies tālāk. Nevar arī mainīties ar JR vietām, jo Beal arī nav nekāda dāvana priekš Kyrie. Savukārt mazais ar kolektīvām pūlēm ir vieglāk nosedzams un arī otrajā nr. nav nekā Beal līdzīga.

GSW un SAS spēles būs interesantākais playoff basis līdz finālam.
Wizards trūkst atlētisma garajā galā. Poļu āmurs ir spēcīgs, bet grozu aizsargāt nespēj, tā pat arī trūkst bez Portera, kurš varētu čakarēt Lebi, vismaz mēģināt to darīt, tā kā Wizards izredzes ir vnk iemest vairāk nekā pretinieks, jo ar defu es neredzu, kā viņi var uzvarēt! Wall un Beal rāda labākos sniegumus un beigu daļās netrīc roka. Bet neredzu vairāk par 2 spēlēm, kā Wizards varētu paņemt. Bostonai vispār nav izredžu pret cavs, kaut gan mani Tomass jau ir pārsteidzis šosezon pārāk bieži. Spurs GSW varētu būt mazliet interesantāk. Pops gan jau ir kko izdomājis, kaut gan tomēr Lenardam būs grūta cīņa, viņam jāsedz KD, bet viņu segs Iguodala. Domāju, ka šāda kombinācija viņu nokausēs.
Viss iet uz kārtējo cavs-GSW finālu!

     [+] [-]

, 2017-05-06 11:36, pirms 7 gadiem
Es arī īsti nesaprotu, ar ko Wizards ir lielākais drauds Cavs. Vienīgā problēma, ko es redzu tajā duelī priekš Cavs, ir Vola segšana. Bet jebkurā gadījumā neredzu, kā tik limitēta komanda bez jēdzīga pavadošā sastāva var sagādāt jebkādas lielākas problēmas.

Tie, kas paredzēja, ka Raps sagādās lielākās nepatikšanas Cavs, domāja loģiski, jo Takers un Ibaka tika paņemti tieši ar domu apturēt Lebi un co un tā doma bija laba. Taču sakarā ar Raps tika ignorēta viena lieta - Raps līderi playofos pazūd no spēles uz spēli. Būtībā viss notiek pēc mehānisma - DD pavilks vienu spēli, kamēr Laurijs otru un katru otro abi sūkās kā amatieri. Tā kā komandā nav nevienas jēdzīgas trešās vijoles, uz ko varētu paļauties uzbrukumā, lai tā izvilktu maču, kad kāds no abiem tirliņiem atkal choko, tad komandai nav izredžu uzvarēt Cavs.

     [+] [-]

, 2017-05-06 11:55, pirms 7 gadiem
Cavs varam kritizēt cik gribam, bet Lebja komanda atkal un atkal līdz konfas finālam nezaudē ne spēli

     [+] [-]

, 2017-05-06 14:10, pirms 7 gadiem
Tad, kad līderi ir daudz maz līdzīgi, tad role playeriem ir nozīme. Šajā gadījumā Cavs trio ar Lebronu priekšgalā nav pat vērts salīdzināt ar ķieğeļbračkām. Tagad - Takers ar Ibaku neko nemaina, jo līderi ir nekādi. Piem., priekš GSW vai SAS viņi būtu labs papildinājums, bet te tiek ņemti bezmaz kā 3. un 4. vijole un Lebrona stoperi, bet viņi tādi nav. Tas pats Ibaka bija labs pie pusija un rw, bet te viņš ir tá teikt "ne cepts, ne vārīts"... ne līderis, ne roleplayer ar labiem līderiem.