Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard" ielaiž vārtus otrajā papildlaikā, sērijā pret Ufu būs sestā spēle

Hārtlija "Avangard" ielaiž vārtus otrajā papildlaikā, sērijā pret Ufu būs sestā spēle
Temu Hartikainens svin uzvaru pār "Avangard". Foto: Sputnik/Scanpix

Boba Hārtlija vadītā "Avangard" piedzīvoja zaudējumu otrajā papildlaikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences fināla sestajā mačā pret Ufas "Salavat Yulaev" - 2:3. Rezultāts sērijā 3:2 "Avangard" labā, bet Hārtlija komandai tā bija pirmā neveiksme savā laukumā šajā "play-off" izcīņā.

Šodien „Avangard” nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Teilors Beks, kurš iedzīvojās savainojumā sērijas ceturtajā spēlē. Arī „Salavat Yulaev” bija sastāvā problēmas: spēlē nepiedalījās Ufas kapteinis Grigorijs Paņins, kurš guva traumu iepriekšējā cīņā, ka arī diskvalificētais aizsargs Aleksejs Semjonovs.

Tomēr uzbrukumā šādu problēmu viesiem nebija, un jau trešajā minūtē „Salavat Yulaev” 69. numurs Aleksandrs Burmistrovs ieslidoja „Avangard” zonā un ar neatvairāmu metienu no iemetiena apļa atklāja rezultātu – 0:1.

Hārtlija vadītā komanda turpināja izpildīt trenera plānu, veidoja vairākus bīstamus momentus pie Juhas Metsolas vārtiem, un pirmā perioda vidū panāca izlīdzinājumu. Jau „Avangard” 69. numurs Sergejs Šumakovs vārtu priekšā saņēma piespēli no Kirila Semjonova un no tuvās distances iebakstīja ripu vārtos – 1:1. Trešdaļas pēdējā minūtē Ufas leģionārs Jonass Kempainens vienatnē izslidoja pret Igoru Bobkovu, bet šajā duelī vārtsargs izrādījās spēcīgāks.

Pirmais noteikumu pārkāpums tika fiksēts tikai otrajā trešdaļā, kad uz noraidīto soliņu devās Ufas aizsargs Dmitrijs Kugriševs. „Avangard” vairākumu izmantoja, lai gan izdarīja to ne visai tipiski - Makss Talbo no aizvārtnes pagrūda ripu uz priekšu, tā trāpīja Metsolam pa kājsargu un ieslīdēja vārtos – 2:1.

Jau nākamajā epizodē „Salavat Yulaev” spēlētājs Artjoms Sergejevs zaudēja ripu savā zonā, to savāca Talbo un mēģināja piespēlēt Dāvidam Dearnē, taču Ufas aizsargs pārtvēra šo piespēli, un arī izdarīt metienu uzbrucējam īsti nesanāca.

Trešajā periodā viesu leģionārs Līnuss Ūmarks devās uz noraidīto soliņu, jo Ufa kļūdījās maiņas laikā. Mājiniekiem izdevās iemest trešo ripu, taču „Salavat Yulaev” treneris izmantoja „coach challenge” un vārtu guvums netika ieskaitīts, jo tajā epizodē Deniss Zernovs iesita Metsolam pa roku. Kas neizdevās Balašihas komandai, izdevās Ufai – spēlējot vairākumā Ūmars izdarīja metienu no šaurā leņķa, Temu Hartikainens aizsedza skatu vārtsargam un ripa ielidoja viņam aiz muguras – 2:2.

Arī atlikušajās minūtēs līdz pamatlaika beigām viesu leģionāru maiņai bija vairākas labas iespējas izraut uzvaru, bet lielisks „Avangard” vārtos bija Bobkovs. Pamatlaiks noslēdzās ar 2:2, bet papildlaikā pirmās minūtes viesi pavadīja uzbrukuma zonā, piespiežot Zernovu pārkāpt noteikumus.

Overtaimā komandas nedomāja spēlēt aizsardzībā, un skatītājiem par prieku veidoja momentus uzbrukumā. Visvairāk dominēja Ufas leģionāri, kuriem bija vairākas lieliskas iespējas gūt „Salavat Yulaev” trešos vārtus, arī „Avangard” hokejisti bija tuvu, lai noslēgtu spēli. Tomēr arī ceturtajā periodā vārtsargi bijuši spēcīgāki, un arī pēc četriem periodiem uz tablo bija divi divnieki.

Otrajā papildlaikā abas vienības spēlēja piesardzīgāk, bet noguruma dēļ arvien biežāk parādījās kļūdas piespēlēs. Veiksmīgāki izrādījās viesi, un arī šoreiz uzvaru atnesa leģionāri – Hartikainens piespēlēja Kempainenam, kurš no vārtu priekšās iebakstīja ripu vārtsargam starp kājsargiem – 2:3. Arī Hārtlijs pieprasīja „coach challenge”, bet tiesnešu lēmums nemainījās – vārtu guvums ir ieskaitīts.

Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis 3:2 „Avangard” labā. Sērijas sestā spēle notiks Ufā 8. aprīlī.

KHL Gagarina kausa konferenču fināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle*7. spēle*Sērijā
CSKA – SKA2:13:11:2P.1:33:007.04.09.04.3-2
Avangard – Salavat Yulaev4:3P.4:11:54:22:3 PL08.04.10.04.3-2

  +1 [+] [-]

, 2019-04-06 21:04, pirms 6 gadiem
Tāda haļava Ufai, paveicās konkrēti ka Omskas neizmantoja tās rupjās Ufas kļūdas OT gan pirmajā, gan otrā sākumā.

6 spēle šai sērijai jābeidzas, lai var CSKA un Omska uzkapāt fināla(komandas kuras gagarinu vēl nav pacēlušas līdz šim)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-06 22:18, pirms 6 gadiem
Riktīgs kolhozs! Kā varēja Avangardam to trešo golu neieskaitīt?

     [+] [-]

, 2019-04-07 03:53, pirms 6 gadiem
Autor, 3. golu Kempainens iemeta nevis vārtsargam starp kājām, bet gan gar tuvo stabu. Ja skatījies, to nevarēja neredzēt daudzajos atkārtojumos, kad tika vētīta šīs ripas iemešanas leģitimitāte.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-07 07:56, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Tāda haļava Ufai, paveicās konkrēti ka Omskas neizmantoja tās rupjās Ufas kļūdas OT gan pirmajā, gan otrā sākumā.

6 spēle šai sērijai jābeidzas, lai var CSKA un Omska uzkapāt fināla(komandas kuras gagarinu vēl nav pacēlušas līdz šim)
Kāda te haļava, paskat kā Avangards nevienu spēli tīti nevar nospēlēt nemeklējot video atkārtojumos visādus iemeslus, Ufa paņems sēriju.

     [+] [-]

, 2019-04-07 09:45, pirms 6 gadiem
opiums2 rakstīja: Kāda te haļava, paskat kā Avangards nevienu spēli tīti nevar nospēlēt nemeklējot video atkārtojumos visādus iemeslus, Ufa paņems sēriju.
Ufu glābj Metsolas fantastiskā spēle un šoreiz arī Omarka izcilais metiens, kad šie tika pie izlīdzinājuma. Un vēl- negodīga tiesāšana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja