Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" īpašniece: "Mans brālis pierādīja, ka ir pilnīgi nepiemērots vadīt klubu"

Andrejs Siliņš

"Lakers" īpašniece: "Mans brālis pierādīja, ka ir pilnīgi nepiemērots vadīt klubu"
Džīnija un Džims Basi pirms pieciem gadiem vēl plecu pie pleca
Foto: AFP/Scanpix

Saspringtas attiecības šobrīd valda Basu ģimenē Kalifornijā - Losandželosas "Lakers" īpašnieces Džīnijas Basas brāļi Džims un Džonijs vēlas atņemt māsai tiesības vadīt klubu, savukārt Džīnija atgādinājusi, kāpēc Džimam vairs nav vietas organizācijā.

Džims Bass pēdējās trīs ar pusi sezonas bija "Lakers" prezidents basketbola jautājumos, jo tā vēlējās viņa tēvs, nelaiķis Džerijs Bass. Savā testamentā Bass novēlēja klubu Džīnijai, taču Džimam bija jādod iespēja trīs gadu laikā kā prezidentam basketbola jautājumos izveidot komandu, kas var izcīnīt titulu.

Džims bravūrīgi teica, ka viņam vajadzēs tikai vienu gadu triju vietā, bet realitātē pat ar teju četriem gadiem nebija gana, lai tas notiktu. Februārī Džīnija atbrīvoja no amata gan brāli Džimu, gan ilggadējo ģenerālmenedžeri Miču Kapčeku, bet par prezidentu basketbola jautājumos iecēla Maģisko Džonsonu. Džims ar notikušo acīmredzot nav mierā - nav pagājis pat mēnesis, bet abi ar brāli Džoniju jau sarīkojuši skandālu.

Brāļi ieplānojuši tikšanos ar mazajiem īpašniekiem (Basu ģimenei pieder 66% kluba akciju) un centīsies ievēlēt jaunu valdi, kurā vairs nebūtu Džīnijas. Māsa vērsusies tiesā ar lūgumu aizliegt brāļiem šādi rīkoties un pamatojusi to ar ne visai glaimojošiem izteikumiem Džimam.

"Man jāvērš uzmanība uz to, ka Džims jau pierādījis pilnīgu nepiemērotību kā viceprezidents basketbola operācijās, tāpēc man viņu nācās aizvietot," citēta Basa. "Neraugoties uz faktu, ka devu savam brālim Džimam milzīgu laiku sevi pierādīt šajā lomā... vairs nevarēju atļauties to, ka turpinās kluba iznīcināšana, kāda tā bijusi pēdējos gados."

Tāpat Džīnija Basa paudusi satraukumu - ja mainīsies valde, kurā nebūs vietas pašai Džīnijai, varētu tikt atlaists Maģiskais Džonsons, kas savukārt novestu pie neatgriežamām sekām un kaitētu kluba tēlam un vērtībai. Tiesas lēmums gaidāms 15. maijā.

Izmantotie resursi:
Los Angeles Times - California, national and...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-06 20:38, pirms 7 gadiem
Un dāma ļoti veiksmīgi vada klubu?

google jeanie buss playboy

     [+] [-]

, 2017-03-06 22:37, pirms 7 gadiem
Nu, bija jau arī Lakers nolaists!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 22:52, pirms 7 gadiem
Vēl viens pieràdījums, ka mantinieki vairumà gadījumu ir auni...

     [+] [-]

, 2017-03-07 09:15, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Un dāma ļoti veiksmīgi vada klubu?
google jeanie buss playboy
ja tā viena un tā pati persona ... viss skaidrs ar Lakers