Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Nets" cīņa pret tiešajiem konkurentiem, "Blue Jackets" dodas uz rietumkrastu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Nets" cīņa pret tiešajiem konkurentiem, "Blue Jackets" dodas uz rietumkrastu
Rodions Kurucs ceļā uz grozu. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Ziemeļamerikas sporta arēnās spēles paredzētas vairākiem Latvijas sportistiem. NHL spēlē Losandželosā uz uzvaru takas centīsies atgriezties Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, savukārt NBA laukumos cīnīsies Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks, malā paliekot savainotajiem Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam.

NHL

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā ''Blue Jackets'' šonakt ar spēli Losandželosā pret vietējo ''Kings'' sāks rietumkrasta izbraukumu. Tā ietvaros Kolumbusas vienība aizvadīs piecas spēles, paviesojoties arī Anaheimā, Sanhosē un Lasvegasā.

25 gadus vecais Merzļikins ''Blue Jackets'' vārtos pēc konkurenta Jonasa Korpisalo traumas aizvadījis trīs pilnas spēles pēc kārtas. Izdevies arī tikt pie pirmajām divām uzvarām NHL laukumos, bet iepriekšējā mačā mājas arēnā ''Blue Jackets'' ar 2:3 piekāpās Sanhosē ''Sharks'', liekot punktu veiksmīgajai sērijai, kad bija izdevies tikt pie punktiem 12 spēlēs pēc kārtas. Latviešu vārtsargs zaudējumā tika galā ar 25 no 28 pretinieku metieniem.

''Par šo sēriju tā arī īsti neesam runājuši,'' gaisotni komandas iekšienē komentēja ''Blue Jackets'' galvenais treneris Džons Tortorella. ''Vienkārši cenšamies spēlēt pareizi un domāt par katru nākamo spēli, par to [sērijas beigām] nav vērts galvu lauzīt. Problēma ir acu priekšā - mēs zaudējām spēli. Un, manuprāt, nenospēlējām labi,'' atzina treneris. Veiksmīgais sezonas nogrieznis ļāvis Kolumbusai atkal iesaistīties cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs - šobrīd gan komanda Metropolitēna divīzijā ieņem sesto vietu.

Ar šī vakara pretinieci ''Kings", kas ir viena no NHL pastarītēm, latviešu vārtsargu pārstāvētā ''Blue Jackets'' šosezon tikusies vienreiz - 19. decembrī Kolumbusā izdevās gūt virsroku papildlaikā ar 3:2. Gaidāms, ka šajā mačā ''Blue Jackets'' sastāvā atgriezīsies divi iepriekš savainotie hokejisti - aizsargs Markuss Nutivāra un uzbrucējs Emils Bemstrēms, bet uz jautājuma zīmes vēl ir viena no uzbrukuma līderiem Kema Atkinsona atgriešanās.

23 gadus vecais Kivlenieks, kurš izsaukts no AHL traumētā Korpisalo prombūtnē, līdz šim spēles vērojis no rezervistu soliņa. Tiesa, pēc cīņas pret ''Kings'' nākamo maču ''Blue Jackets'' aizvadīs jau dienu vēlāk Anaheimā, kas, iespējams, varētu pavērt iespēju Kivlenieka debijai pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Spēle Losandželosā sāksies pulksten 5:30 pēc Latvijas laika.

NBA

Sīva cīņa gaidāma Rodiona Kuruca pārstēvētajai Bruklinas ''Nets'', kas viesos mērosies spēkiem ar Orlando ''Magic''. Abas komandas ir tiešās konkurentes viena otrai Austrumu konferences tabulā - ''Nets'' ar 16 uzvarām 34 spēlēs ieņem septīto pozīciju, bet ''Magic'', kas tikpat uzvaru izcīnījusi 36 mačos, ierindojas vietu zemāk.

Bruklinas komanda šobrīd uzkrājusi jau piecu spēļu zaudējumu sēriju, kamēr Orlando izcīnījusi divas uzvaras iepriekšējās piecās spēlēs. Kuruca spēles laiks iepriekšējos piecos mačos svārstījies no 12 līdz 19 minūtēm. Iepriekšējā mačā pret ''Raptors'' latvietim 17 minūtēs septiņi punkti, trīs atlēkušās bumbas, pa vienai rezultatīvai piespēlei un bloķētam metienam.

Neskatoties uz ieilgušo melno joslu, ''Nets'' galvenais treneris Kenijs Atkinsons saglabāja optimismu: ''Kad sāku šo darbu [trenēt ''Nets''], sezonā uzvarējām 20 spēles un bijām sliktākā komanda līgā. Šādām sērijām esam gājuši cauri un tā vienkārši ir daļa no šīs spēles. Četros mačos bijām ļoti tuvu tam, lai uzvarētu. Ticu savai komandai - tas pārbaudīs mūsu raksturu, bet mēs atgūsimies.''

Spēlē pret Toronto sastāvā atgriezās viens no komandas līderiem Keriss Leverts, kurš 16 minūtēs guva 13 punktus, tomēr ESPN ziņo, ka aizsargs īkšķa savainojuma dēļ izlaidīs spēli Orlando. Tāpat ''Nets'' nāksies iztikt arī bez pieredzējušā centra Deandrē Džordana, kurš iepriekšējā mačā guva ceļgala savainojumu. Bruklinas un Orlando spēle sāksies 2:00 pēc Latvijas laika.

Sesto mājas spēli pēc kārtas aizvadīs Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas ''Wizards'', kas uzņems Austrumu konferences vicelīderi Bostonas ''Celtics''. ''Wizards'' snaiperis Bertāns gan savainojuma dēļ būs spiests izlaist arī šo spēli - rūjienietis nav spēlējis kopš 22. decembra. Joprojām nav skaidrības par pirksta traumu guvušā centra Īena Mahinmi dalību spēlē, līdz ar to situācijā, kad komanda palikusi bez vairākiem garā gala spēlētājiem, arvien lielāka loma būs jāuzņemas Anžejam Pasečņikam.

Nupat Vašingtonai izdevās pārtraukt divu spēļu zaudējumu sēriju, iepriekšējā mačā pieveicot spēcīgo Denveras ''Nuggets'', un Pasečņiks aizvadīja vienu no statistiski labākajām spēlēm NBA - latviešu centram nedaudz pietrūka līdz double-double, 13 gūtiem punktiem pievienojot astoņas atlēkušās bumbas. ''Wizards'' un ''Celtics'' cīņa sāksies 2:00 pēc Latvijas laika.

Rietumu konferences sestās vietas īpašniece Dalasas ''Mavericks'' lūkos izcīnīt 23. uzvaru šosezon, savā laukumā uzņemot Čikāgas ''Bulls''. Gaidāms, ka mājiniekiem nāksies iztikt bez Kristapa Porziņģa, kura sakarā tiek ieturēta piesardzība ceļgala traumas dēļ. Iepriekšējā mačā ''Mavericks'' ar 120:123 piekāpās ''Hornets'' un ar triple-double izcēlās Luka Dončičs, kurš tomēr nespēja aizvest komandu līdz uzvarai - Porziņģa un Tima Hārdeveja prombūtnē slovēnim tika pārmesta pārāk individuāla spēle. Hārdevejs, kurš šosezon izcēlies ar 13,7 punktiem vidēji spēlē, ļoti iespējams, izlaidīs arī spēli pret ''Bulls'' savainojuma dēļ. ''Mavericks'' un ''Bulls'' spēle sāksies 3:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/nets/news/previ...
https://www.espn.com/
https://www.nhl.com/bluejackets

  +2 [+] [-]

, 2020-01-06 18:01, pirms 4 gadiem
O Punduris arī iesaistīts izvirtībās!!! Laikam sportacentra bosi noteica, ka nekādā gadījumā nedrīkst basketbolu un hokeju rakstīt atsevešķi🤔

  +3 [+] [-]

, 2020-01-06 18:02, pirms 4 gadiem
Cerams Kivlenieks spēlēs pret Ducks, bet tikai lai iedotu Merzlim atpūtu pēc 40 no 40 atvairītiem metieniem Los Andželosā

     [+] [-]

, 2020-01-06 18:04, pirms 4 gadiem
Nhl mājas lapā rakstīts, ka spēle ir 10:30 pm, tas ir 22:30 vakarā? Bet laika starpība ir +10h. Kaut ko nesaprotu, man sanāca, ka spēle 8:30 no rīta.

     [+] [-]

, 2020-01-06 18:09, pirms 4 gadiem
Nu es nezinu, kāds varbūt izskaidros

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 18:23, pirms 4 gadiem
4567 rakstīja: O Punduris arī iesaistīts izvirtībās!!! Laikam sportacentra bosi noteica, ka nekādā gadījumā nedrīkst basketbolu un hokeju rakstīt atsevešķi🤔
Kāds vispār var sakarīgi uzrakstīt kāpēc tiek jaukts basis ar hoķi? Kaut kāds super viltīgs gājiens? Sportacentr, pārstājiet pīpēt zāli! Ja pīpējiet tad vismaz brīvdienās.

     [+] [-]

, 2020-01-06 18:26, pirms 4 gadiem
igors_ivanovs_2171473632862681 rakstīja: Nhl mājas lapā rakstīts, ka spēle ir 10:30 pm, tas ir 22:30 vakarā? Bet laika starpība ir +10h. Kaut ko nesaprotu, man sanāca, ka spēle 8:30 no rīta.
Pēc Austrumkrasta laika 22:30. Kolumbusa ir Austrumkrastā pēc laika zonas. Losandželosa rietumos.

Spēle būs 5:30 pēc mūsu laika.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-06 19:03, pirms 4 gadiem
igors_ivanovs_2171473632862681 rakstīja: Nhl mājas lapā rakstīts, ka spēle ir 10:30 pm, tas ir 22:30 vakarā? Bet laika starpība ir +10h. Kaut ko nesaprotu, man sanāca, ka spēle 8:30 no rīta.
Kur izraki, ka starpība ir 10h? Vienmēr standarts ir 7 stundas (izņemot pāris nedēļas, kad laikus pārgriež.

     [+] [-]

, 2020-01-06 19:22, pirms 4 gadiem
Starpība starp LA un LV ir 10h, bet nhl mājaslapā spēļu laiki ir pēc austrumu krasta laika ET. Biju domājis, ka spēļu laiki mājaslapā ir rakstīti pēc pilsētas laika, kurā notiek spēle.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-06 19:24, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kur izraki, ka starpība ir 10h? Vienmēr standarts ir 7 stundas (izņemot pāris nedēļas, kad laikus pārgriež.
To, ka Amerikā ir vairākas laika zonas, to jau Tu nebiji pamanījis, vai ne?

     [+] [-]

, 2020-01-06 23:21, pirms 4 gadiem
ķipa vairāk var nopelnīt, kad saliek 2 lielos sporta veidus vienā rakstā? spirtacentrs tur līmeni

     [+] [-]

, 2020-01-07 03:14, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: To, ka Amerikā ir vairākas laika zonas, to jau Tu nebiji pamanījis, vai ne?
Nu vismaz nba mājas lapā, man šķiet, ka visus laikus raksta pēc vienas zonas, nevis katrai komandai pēc savas.

     [+] [-]

, 2020-01-07 04:30, pirms 4 gadiem
Ko wizards dara jau otro spēli pēc kārtas

     [+] [-]

, 2020-01-07 09:05, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: To, ka Amerikā ir vairākas laika zonas, to jau Tu nebiji pamanījis, vai ne?
Nu tad to vajadzēja zināt, ka visām spēlēm laikiem ir klāt ET. To tā kā vajadzēja pamanīt, vai ne?