Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Radulovs, Segīns un Klinberjs rāda meistarklasi, Beržeronam 4+1

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Radulovs, Segīns un Klinberjs rāda meistarklasi, Beržeronam 4+1
Dalasas "Stars" hokejisti svin vārtu guvumu spēlē pret Edmontonas "Oilers" (5:1)
Foto: Glenn James/NHLI/Getty Images

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sestdienas vakara mačā otro uzvaru pēc kārtas svinējusi Filadelfijas "Flyers", kas ar rezultātu 6:3 apspēlēja Sentluisas "Blues". Tikmēr lielisku spēli turpina demonstrēt Dalasas "Stars" pirmās divas maiņas, kuras nokārtoja graujošu panākumu (5:1) pār šosezon negaidīti vāji spēlējošo Edmontonas "Oilers". Naktī uz svētdienu četrus vārtus guva Bostonas "Bruins" uzbrucējs Patrīss Beržerons.

Flyers 6, Blues 3

Sentluisas vārtos pēc trīs maču pārtraukuma stājās pamatvārtsargs Džeiks Alens, kamēr mājinieku cietoksni sargāja Braiens Eliots. Viesu vārtsargam jau pats spēles sākums padevās ļoti neveiksmīgs, kad trešajā minūtē "Blues" zonā labi pacīnījās NHL pirmo maču aizvadošais Tairels Golburns, ripai nonākot pie Skota Loutona, kurš to no asa leņķa raidīja pāri Alena plecam - 1:0 "Flyers".

Mājinieki turpināja savu ofensīvu, septītajā minūtē izceļoties vēlreiz - pretuzbrukumā "Flyers" kapteinis Klods Žirū deva piespēli savam partnerim, tomēr ripa rikošetā pret "Blues" aizsargu ielidoja viesu vārtos (2:0).

Viesi glābiņu nespēja rast arī otrajā trešdaļā, teju trīs minūšu nogrieznī "Flyers" hokejisti Džordans Vīls un Šons Kuturjē no 2:0 panāca jau graujošo 4:0, praktiski izšķirot mača likteni.

Viesi gan nedomāja padoties un pēc skaistiem Ivana Barbaševa, kā arī pieredzējušā Pola Stastnija panākumiem trešā perioda 12. sekundē bija pietuvojusies līdz divu precīzu metienu attālumam (2:4). Tomēr pakaļdzīšanās turpinājums īsti nesekoja, "Flyers" iemetot gan piektos (Veins Simondss), gan sestos vārtus (Kuturjē), izcīnot panākumu ar 6:3.

Filadelfijas "Flyers" pēc pagalam neizteiksmīgā sezonas sākuma ir krietni vien pietuvojusies "play-off" zonai no kuras lidotājus tagad šķir vien divi punkti. Savukārt "Sentluisas "Blues" par spīti pēdējā laikā vairāk piedzīvotajām neveiksmēm joprojām atrodas Centrālās divīzijas otrajā pozīcijā.

Stars 5, Oilers 1

Šajā mačā daudz kas tika izšķirts sešu minūšu laikā pirmajā trešdaļā, kad "Stars" guva trīs vārtus, panākot 3:0. Pirmajā panākumā lieliska tālā piespēle padevās aizsargam Jonam Klinberjam, visu pārējo izgājienā divi uz vienu aizsargu nokārtojot Taileram Segīnam un Aleksandram Radulovam (1:0).

Nākamajos divos vārtu guvumos kā uz paplātes piespēles Džeimijam Benam (2:0) un Segīnam (3:0) pasniedza jau Radulovs.

Kaut arī "Oilers" izdarīja vairāk metienu, tomēr vārtus līdz trešajai trešdaļai guva tikai un vienīgi "Stars", 25. minūtē 4:0 panākot zviedram Matiasam Janmarkam. Pēc šī pavērsiena "Oilers" vārtos Kema Talbota vietā stājās nesen maiņas darījumā no Monreālas "Canadiens" iegūtais Als Montoja.

Līdz mača noslēgumam komandas apmainījās ar vienu vārtu guvumu, "Stars" svinot uzvaru ar 5:1. Teksasas klubs ar 51 punktu Rietumu konferences ietvaros ieņem sesto vietu, kamēr "Oilers" ir par 12 punktiem, kā arī par vienu aizvadītu cīņu mazāk.

Bruins 7, Hurricanes 1

"Bruins" uzbrucējam Patrīsam Beržeronam jau pirmajā trešdaļā izdevās gūt divus vārtus un atdot rezultatīvu piespēli, kas ļāva ne tikai komandai ielikt pamatīgus pamatus uzvarai (5:1), bet arī pašam 32 gadus vecajam hokejistam aizsniegties līdz savam 700. rezultativitātes punktam NHL karjerā.

Bostonai spēle vedās no rokas jau pirmajā trešdaļā, Beržeronam rezultātu atklājot mazākumā. 14. sezonu līgā spēlējošajam Beržeronam otrajā trešdaļā izdevās gūt vēl divus vārtus, pirmoreiz profesionāļa karjerā vienā mačā izceļoties ar četriem vārtu guvumiem. Tas ir arī "Bruins" kluba atkārtots rekords. Zīmīgi, ka Beržerons visu savu karjeru pavadījis tikai Bostonas komandā.

"Bruins" tā bija trešā uzvara pēc kārtas, un komanda ar 52 punktiem ieņem otro pozīciju Atlantijas divīzijā. Savukārt Karolīnai tas bija trešais zaudējums pēdējās četrās cīņās, un komanda ieņem vien piekto pozīciju Metropolitena divīzijā.

NHL regulārā sezona, 6./7. janvāris

SpēleRezultāts
Flyers - Blues6:3
Stars - Oilers5:1
Bruins - Hurricanes7:1
Maple Leafs - Canucks3:2 PM
Senators - Lightning6:3
Coyotes - Rangers1:2 PM
Avalanche - Wild7:2
Flames - Ducks3:2
Kings - Predators3:4
Slēpts komentārs: pernambucano

  +3 [+] [-]

, 2018-01-07 03:42, pirms 6 gadiem
Njā, kad jāskatās patiess hokejs aizokeāna pūstošo kapitālistu izpildījumā, tad Pernambuks uzlicis modinātāju uz Habarovskas spēles sākumu.
Kā saka, uz Beržerona 4 goliem viņam uzšķaudīt!: )
4+1 nieka 30:45 minūtēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-07 09:55, pirms 6 gadiem
Kas ir Berdžerons??? Zinu tikai Beržeronu

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 10:07, pirms 6 gadiem
Kas ar Jāgru noticis?
Tad spēlē, tad nespēlē. Šonakt nespēlēja. Punktu liks NHL karjerai?

     [+] [-]

, 2018-01-07 10:26, pirms 6 gadiem
Flame pa priekšu izlaiž divu vārtu pārsvaru,bet iemet uzvaras vārtus 16 sekundes pirms beigām.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 11:32, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kas ar Jāgru noticis?
Tad spēlē, tad nespēlē. Šonakt nespēlēja. Punktu liks NHL karjerai?
Runā, ka puses sķirsies. Calgary Flames, Jaromir Jagr working on an exit...
Slēpts komentārs: pernambucano

  -4 [+] [-]

, 2018-01-07 11:58, pirms 6 gadiem
Radulovs pieradija ka KHL>NHL !!!!! Bravo Sanja !

  -1 [+] [-]

, 2018-01-07 12:06, pirms 6 gadiem
erikxxl rakstīja: Radulovs pieradija ka KHL>NHL !!!!! Bravo Sanja !
ja bl@ kā tad , čalis kas aizmuka no KHL uz NHL

  -3 [+] [-]

, 2018-01-07 12:12, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: ja bl@ kā tad , čalis kas aizmuka no KHL uz NHL
Ko nozīmē aizmuka? Pieņēma piedāvājumu būtu pareizāk teikt, biedr trolli!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 15:25, pirms 6 gadiem
Lai arī kāds dažkārt mēdz būt Radulovs, tomēr meistarība viņam vienmēr ir bijusi ļoti augstā līmenī! Manuprāt, canadiens vajadzēja censties viņu noturēt!