Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Žirū: "Spēli nezaudē vienā epizodē, bet otrie vārti atstāja iespaidu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Žirū: "Spēli nezaudē vienā epizodē, bet otrie vārti atstāja iespaidu"
Aleksandrs Žirū guva vārtus arī pret "Donbass"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien 24. zaudējumu sezonā piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", savā laukumā ar 1:4 piekāpjoties Doņeckas "Donbass". "Otrie ielaistie vārti bija neveiksmīgi - ripa atsitās pret slidu un atrada ceļu mūsu vārtos. Līdz tam mums bija iniciatīva," maču komentēja vienīgos "Dinamo" vārtus guvušais Aleksandrs Žirū.

"Laukumā iznācām noskaņojušies, pirmie guvām vārtus, bet tikpat ātri arī ielaidām. Otrie vārti bija pagalam neveiksmīgi – ripa atsitās pret slidu un ielidoja vārtos. Tobrīd mums piederēja pārsvars un iniciatīva, taču spēle uzreiz mainījās," zaudēto spēli komentēja Žirū. "Beidzamajā trešdaļā radījām daudz momentu, bet visi palika neizmantoti, nespējām iemest ripu vārtos."

Kanādiešu uzbrucējs gan nepiekrita, ka otrie ielaistie vārti salauza spēli: "Tas nenotiek vienā brīdī. Domāju, ka turpinājām spēlēt labi, arī treneri uz soliņa bija noskaņoti pozitīvi – viņi redzēja, ka darbojamies labi un ir iespēja atgūties. Tomēr jāatzīst: ja gadās ielaist tik neveiksmīgus vārtus, tad noturēt iniciatīvu nav viegli."

"Kaspars Daugaviņš nospēlēja lieliski, atlika tikai iemest. Atbrīvojos, sagaidīju piespēli, un paveicās," vienīgos "Dinamo" vārtus aprakstīja Žirū. Sakarā ar Nacionālās hokeja līgas lokauta beigām Daugaviņš pēdējo spēli "Dinamo" jau aizvadījis. "Viņš ir viens no komandas vadošajiem spēlētājiem – protams, viņš pietrūks. Atliek novēlēt veiksmi."

Ar 40 spēlēs gūtajiem 14 vārtiem Žirū ir Rīgas "Dinamo" labākais vārtu guvējs. Pretinieku vārtsargus viņam izdevies pārspēt jau pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas. Septiņi no deviņiem Rietumu konferences izlases uzbrucējiem tuvākajā laikā dosies uz Ziemeļameriku un gatavosies NHL sezonai.

Vai Žirū redz iespēju piedalīties Visu Zvaigžņu spēlē? "Par to neesmu pat iedomājies. Manuprāt, man izredžu nav. Ja no komandas būtu jāizvirza kāds spēlētājs, tad izvēlētos Mārtiņu Karsumu – tieši viņš ir "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs."

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, viesos tiekoties ar Maskavas "Spartak".

  +5 [+] [-]

, 2013-01-06 22:08, pirms 11 gadiem
Nu cerams, ka atlikušos mačus mūsējie nokapās godam! Veiksmi!!!

P.S. Prieks, ka Žiru atvēries pēdējās spēlēs.

  -3 [+] [-]

, 2013-01-06 22:10, pirms 11 gadiem
Ja Žirū nebūt rokas mētājis pa gaisu.....turpat bija Šekura,varbūt būtu iesitis....

  +6 [+] [-]

, 2013-01-06 22:14, pirms 11 gadiem
ka būtu , ja būtu .. bla , bla bla
naninoi rakstīja: Ja Žirū nebūt rokas mētājis pa gaisu.....turpat bija Šekura,varbūt būtu iesitis....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-01-06 22:35, pirms 11 gadiem
Ābols jau teica, ka Daugaviņa neesamība neko neietekmēšot...., diezin vai viņa pieminētie aizvietotāji ir tāda kalibra , kā Kaspars. Vismaz jau pieklājības pēc varēja kaut ko labu pateikt.....

     [+] [-]

, 2013-01-06 23:12, pirms 11 gadiem
reāli , ko tagad Daugaviņa esamība vai neesamība var ietekmēt ? puikiņ , sapnis par play off sen jau izsapņots , tāpēc tagad vairs nav stapības , kas spēlē Davgaviņs , Skvarcovs vai kāds jaunais no Liepājas vai KH Rīga .
kastasir rakstīja: Ābols jau teica, ka Daugaviņa neesamība neko neietekmēšot...., diezin vai viņa pieminētie aizvietotāji ir tāda kalibra , kā Kaspars. Vismaz jau pieklājības pēc varēja kaut ko labu pateikt.....