Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pormalis: "Nejūtamies vainīgi, ka Rīgā nav LBL atbilstošas zāles"

Pormalis: "Nejūtamies vainīgi, ka Rīgā nav LBL atbilstošas zāles"
Foto: wikimapia.org

Aizvadītajā svētdienā "Daugavas" sporta namā bija jānotiek "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlei starp "Barons kvartāls" un "Jēkabpils" komandām, taču pāris dienas pirms mača oficiāli tika paziņots, ka spēle ir atcelts, jo LBL 1. divīzijas spēles nevar tikt aizvadītas līgas nolikumam un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajiem noteikumiem atbilstošās zālēs. "Barons kvartāls" valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis pauž neizpratni par pieņemto lēmumu un aicina pagaidīt līdz LBS valdes sēdei ceturtdien.

Piektdien tika ziņots, ka LBS valde izskatījusi 2016. gada 29. oktobrī notikušās spēles starp "Barons kvartāls" un "Ventspils" laikā notikušo incidentu, kura rezultātā "Ventspils" basketbolists Andrejs Gražulis guva smagu savainojumu (kājas lūzumu). Ticis konstatēts, ka savainojumu veicinošs faktors bija FIBA prasībām neatbilstošā groza konstrukcija, kuras izmantošana LBL 1. divīzijas spēlēs līdz šim pieļauta izņēmuma kārtā, ja tam piekrīt iesaistītās komandas.

"Iepriekšējā valdes sēde notika 17. novembrī, bet par šo svarīgo lēmumu mums tika paziņots 11 dienas vēlāk jeb piecas dienas pirms paredzētā mača," neizpratni pauž Pormalis. "LBL izpilddirektors esot klausījies sēdes audioierakstu un tajā izskanējis šāds lēmums."

Šobrīd izveidojusies interesanta situācija - trešdien "Barons kvartāls" sporta namā "Daugava" uzņems "Jūrmalu/Fēnikss" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā, taču atklāts paliek jautājums, vai svētdien baroni "Daugavā" varēs uzņemt jūrmalniekus LBL ietvaros. "Vairākas zāles neatbilst kaut kādām prasībām. Jautājums ir par to, kā tas tiek saskaņots. Pirms šīs sezonas saņēmām saskaņojumu no visiem klubiem, izņemot "VEF Rīga". Vienlaikus mēs braucām uz Aizkraukli un spēlējām pret "VEF Rīga", lai gan tur grozi atrodas vēl par 20 centimetriem tuvāk nekā "Daugavas" sporta namā. Tad gan neviens nekādu saskaņošanu neprasīja," atgādina "Barons kvartāls" valdes priekšsēdētājs.

"Ja reiz sezonas sākumā mums atļāva spēlēt "Daugavas" sport namā, tad visam jābūt kārtībā. Varbūt kādam vienkārši nepatīk, ka mēs uzvaram un uz mūsu mačiem pēdējā laikā nāk daudz skatītāju?" vaicā Pormalis. "Plāns B? Viss ir ļoti vienkārši. Esam Rīgas basketbola komanda un nejūtamies vainīgi, ka galvaspilsētā nav LBL kritērijiem atbilstošas sporta zāles. Ir Olimpiskais sporta centrs, bet tur jau mājo trīs basketbola komandas - "VEF Rīga", Latvijas Universitāte un "TTT Rīga", kā arī notiek pasākumi citos sporta veidos."

"Problēmas risinājums nav tik vienkāršs. Nevar nomainīt grozus un uz priekšu! Tas nav vienkārši uztaisīt sienā caurumu. Ir nepieciešams projekts. Mēs esam ceļā uz to. Risinām sarunas ar "Daugavas" sporta namu, lai uz nākamo sezonu viss būtu atbilstoši nolikumam. Piemēram, Tartu joprojām spēlē uz groziem, kas ir piestiprināti no augšas, taču tas neliedz tur aizvadīt Igaunijas čempionāta, BBL vai Eirokausu spēles. Gražuļa trauma bija ļoti nepatīkama situācija, taču tā bija vienīgā vairāku gadu laikā," saka Pormalis.

"Ceturtdien būs valdes sēde, uz kuru esam uzaicināti arī mēs. Tad arī spriedīsim par šo jautājumu," piebilst Pormalis. Līdz tam LBS valde uzdevusi Latvijas basketbola līgu galvenajam tiesnesim Agnim Pērkonam sagatavot ziņojumu par spēļu zāļu atbilstību "OlyBet" LBL nolikumam un FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-05 17:15, pirms 7 gadiem
Kas pa hui*am?

     [+] [-]

, 2016-12-05 17:18, pirms 7 gadiem
Kaut kā biju šo palaidis garām - sportacentrā bija kaut kur raksts par nenotikušo spēli?

 +10 [+] [-]

, 2016-12-05 17:18, pirms 7 gadiem
Pirms šīs sezonas saņēmām saskaņojumu no visiem klubiem, izņemot "VEF Rīga". Vienlaikus mēs braucām uz Aizkraukli un spēlējām pret "VEF Rīga", lai gan tur grozi atrodas vēl par 20 centimetriem tuvāk nekā "Daugavas" sporta namā.

Tač teicu, ka Vef MĀJAS spēlēs tajās sādžu zālītēs, kur viņi spēlē arī derētu pārbaudīt.

 +12 [+] [-]

, 2016-12-05 17:26, pirms 7 gadiem
Šī valsts ir vienkārši slima pašos pamatos.
Valsts veido tik koncertzāles un pjedestālus tūdaliņiem tāgadiņiem, bet netur līdzsvaru sporta sakarā. Slava bogu Daugavas stadions ievieš kkādu cerību, bet tas būs tikai VIENS milzīgs projekts, kas ir spiests kā milzīgs sūds vairāk nekā 20 gadus.
Ja nebūtu PČ hokejā, tad ne tikai hokejs būtu bez kvalitatīvas arēnas (un mēs nekad nebūtu piedzīvoši tādu basketbola vājprātu, kā savulaik 2006. gadā ASK plosījās ar Baronu, bet arī Hokejs dzenātu ripu uz Juglas ezera. Valsts arī futbolam nebija spējīga panākt pretī - proti, UEFA dod 7 miljonus un aicina nākt valsti talkā, bet redz, investīcijas pa 7 miljoniem nav vajadzīgas, jo paši mēs neko nevēlamies.
Valsts, kurās sporta infsatrustruktūra ir drausmīgā līmenī, ir lemtas neveiksmei. Paskatieties jebkuru citu valsti - pat Moldovas, Maķedonijas, Bulgārijas u.c. valstis šobrīd attsīta arvien jaunus un jaunus projektus.

Priekā! Tūdaliņ, tāgadiņ...

     [+] [-]

, 2016-12-05 17:50, pirms 7 gadiem
Laikam kādam łoti nepatīk tas Barons.. Nu šogad jau labi izskatījās Barons, skatītāji arī nāca

  +5 [+] [-]

, 2016-12-05 17:52, pirms 7 gadiem
Barons pārstāvis saka - kādam grauž, ka Barons visu laiku uzvar un skatītāji apmeklē spēles! Tā nu gluži par tām uzvarām nebūs vis.
Labi, pārejam pie nopietnās tēmas. Ja BBL var spēlēt, tad LBL arī varētu, jo BBL>LBL. Domāju, ka nāksies "izņēmuma kārtā" atcelt šo lēmumu un tomēr izspēlēt LBL spēles Daugavas SN. Tas būtu tikai taisnīgi - nemainīt noteikumus čempionāta gaitā.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-05 17:59, pirms 7 gadiem
Mārupe, Hanzas vsk., 49.vsk - šitās kāda neder? Kādreiz jau spēlēja

  +5 [+] [-]

, 2016-12-05 18:10, pirms 7 gadiem
Baronam jāpārceļas uz sporta manēžu un kabatzaglis Šneps var iet uz sauso tualeti ar savu valdi

  +1 [+] [-]

, 2016-12-05 18:18, pirms 7 gadiem
Daugavas sporta nams to projektu ar 2 caurumiem sienā pa Ziemassvētku brīvdienām varētu sabīdīt. Vai tas arī ir pus gadu jāsaskaņo?

  +4 [+] [-]

, 2016-12-05 18:33, pirms 7 gadiem
Pareizi jau sāka. Šķūņi ne zāles.... kādam tas var patikt kādam nē...gražulis 100% nebūs pēdējais gadījums....vai tad nevar tak jaunos grozus uzlikt. Viens pats zonne var visu nosponsorēt..... tik nesaprotu ja vakar derēja, tad kāpēc šodien neder

     [+] [-]

, 2016-12-05 19:04, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Baronam jāpārceļas uz sporta manēžu un kabatzaglis Šneps var iet uz sauso tualeti ar savu valdi
Atvainojos, ja uz sporta manēžu, tad Baronam būs no Šnepa k-ha uzńēmuma Sportahalle grīda, grozi, tablo un tad Šepa kgs ies nevis uz sauso tualeti, bet gan uz Kohler vai Svarowski porcelāna izstrādājumu

  -2 [+] [-]

, 2016-12-05 20:29, pirms 7 gadiem
Par VEF pieminēšanu nesaprotu, jo klubi var attiekties no spēlēm reģionos, kur problēma? Lai gan tādā Daugavpilī halle ir daudz labāka par DSN

  -1 [+] [-]

, 2016-12-05 21:08, pirms 7 gadiem
diezgan ticami, ka VEF piespiedis podziņas - protams, ka nepatīkami ka viņi pat Rīgā nav populārākais klubs ..

cik traumējās dēļ konstrukcijas un cik kautvai dēļ tām debīlajām reklāmām - vai kāds vispār apsprieda to aizliegšanu?

     [+] [-]

, 2016-12-05 21:13, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Par VEF pieminēšanu nesaprotu, jo klubi var attiekties no spēlēm reģionos, kur problēma? Lai gan tādā Daugavpilī halle ir daudz labāka par DSN
Domāju ka nevar atteikties

  +8 [+] [-]

, 2016-12-05 21:42, pirms 7 gadiem
...Vaina nav vecaja,romantiskaja Daugavas CSN,-nama,kur savus uzvaras laurus plukusas legendaras TTT,-ASK,-VEF,-RADIOTEHNIKA meistarkomandas,-nama kur savas spozakas speles vadijusi Karamiseva Smildzina Semjonova Valdmanis Krumins Muiznieks Karnitis Drake Valters Bugajenkovs Selivanovs Vilde traumas var gut,traumas gust jebkura sporta zale,jebkura futbola laikuma,jebkura tenisa korta...-no traumam nav pasargats neviens sportists,-tajas nav vainojams nedz stadiona skrejcels,vai laikums,-nedz kada sporta zale,-tas ir negadijums,negadijums kas var notikt jebkura vieta,jebkura laika Riga Ventspili Liepaja Valmiera Tallina Vilna un vainojamas te nebut nav sporta celtnes...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-05 22:12, pirms 7 gadiem
piekrītu Vilnim!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-05 22:13, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: Domāju ka nevar atteikties
Var var atteikties, ir kārtīgi jāpasapņo, lai Lembergu tāds Šņeps komandētu + BKV ir savs cilvēks fiba un tā vai tā spētu ietekmēt un šo Barona lietu man šķiet, ka tieši Pleinics pacēlis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-05 23:18, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: Mārupe, Hanzas vsk., 49.vsk - šitās kāda neder? Kādreiz jau spēlēja
Hanzā katrs grozs ir savā augstumā, grīda traģiska, tablo čakarējas un jumts arī pa reizie pil. 49. vsk manumprāt neder, jo iekārtie grozi. Mārupē gan laikam viss ok, bet tā tīri teorētiski jau vairs nav Rīga.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-05 23:54, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Pirms šīs sezonas saņēmām saskaņojumu no visiem klubiem, izņemot "VEF Rīga". Vienlaikus mēs braucām uz Aizkraukli un spēlējām pret "VEF Rīga", lai gan tur grozi atrodas vēl par 20 centimetriem tuvāk nekā "Daugavas" sporta namā.

Tač teicu, ka Vef MĀJAS spēlēs tajās sādžu zālītēs, kur viņi spēlē arī derētu pārbaudīt.
"Sādžu zālītēs..." Nu, nu. Un kā tad nu sanācis, ka pašai lielākajai SĀDŽAI nav savas piemērotas zāles, kur attiecīgiem klubiem uzspēlēt basīti? Viena par lielu un dārgu, otrā par mazu, trešai grozi neštimmē... Tad jau drīz ne vien pēc labas gribas ūdensgalvas klubiem būs piespiedu kārtā jābrauc uz "sādžu" zālītēm vai vispār jāpārceļas prom uz provincēm.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-06 00:21, pirms 7 gadiem
[quote rafaello]
Mārupe, Hanzas vsk., 49.vsk - šitās kāda neder? Kādreiz jau spēlēja

Mārupe ar 49.vidusskolu atkal neder, jo tur ir piekaramie grozi, ko LBL1 nolikums neatļauj.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-06 08:11, pirms 7 gadiem
karlsbuz rakstīja: [quote rafaello]
Mārupe, Hanzas vsk., 49.vsk - šitās kāda neder? Kādreiz jau spēlēja

Mārupe ar 49.vidusskolu atkal neder, jo tur ir piekaramie grozi, ko LBL1 nolikums neatļauj.
A kas par vainu ir tiem piekaramajiem groziem? Kāpēc nedrikst ?

  +2 [+] [-]

, 2016-12-06 10:24, pirms 7 gadiem
cobra30 rakstīja: A kas par vainu ir tiem piekaramajiem groziem? Kāpēc nedrikst ?
gam jau bīstamība, ka kāds danku karalis var noraut zemē... Bet nu kopumā drusku cirks - paši atļauj un paši aizliedz. Vieni negrib Rīgā spēlēt, citiem neļauj. Lieliska rūpe par Latvijas auditorijas lielāko daļu. Skaidrs, ka LBS nav jāceļ halles, bet līdzīgi kā lff vai lhf taču var provēt kādu projektu sadarbībā ar Rīgas domi izbīdīt. Ar LOK, galu galā - tak ir šiem naudas infrastruktūras uzlabošanai! IZM! Nu nevajag monstrus celt, bet var taču pie kādas skolas uzcelt, pārtaisīt zāli ~ 1000 un visi būs laimīgi!
Ventspilī bez OC varētu spēlēt vēl divās!!! Jā, tajās abās ir iekārtie grozi, bet grozus jau var pārvest no OC. Var jau brēkt, ka par nozagtu naudu celts, bet reāli ir tā, ka domes cilvēki (un ne jau vadība) atrada veidus, kā piesaistīt finansējumu un pie šīm hallēm tikt. Protams, ieguldīja arī pašvaldība. Rīgas domei vairāk domā , kā sēdēt parādos ar sab transporta dotācijām pensionāriem, nevis kā iepriecināt jaunākus vai vēl tikai topošos vēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 11:40, pirms 7 gadiem
Kāda laba zāle ar pāris tūkstošu vietām Rīgā derētu.
Bet noniecināt daugavas sporta namu? Tur ir spēlējušipasaules mēroga zvaigznes un viss bija okei. Zāle mājīga, laukums labi pārredzams no jebkuras vietas. Kārt''ejais formālais murgs, bez nopietna iemesla!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-06 12:39, pirms 7 gadiem
Kā šodien atceros Brocēni - CSKA NEBLā, Armands Šķēle vs AK47. Otrais gan bija labāks, bet Armandam bija arī pārīc smuku mūvu... legendary, bik senākās spēlēs arī biju, bet neatceros
Karoč basis tur jāsaglabā, po ļubom
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-08 23:15, pirms 7 gadiem
Tač teicu, ka Vef MĀJAS spēlēs tajās sādžu zālītēs, kur viņi spēlē arī derētu pārbaudīt.

Kādas vēl lauku zāles, Tu pamuiķi Rīga nav visa Latvija, sādža Tu atradies vecis, kurš visu dzīvi Rīgā nodzīvojis. Kārtējais kuram pie monitora 10 pirksti gaisā laikam esi