Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par saķeršanos ar treneri diskvalificē Rondo, "Grizzlies" piesaista Duglasu

Andrejs Siliņš

Par saķeršanos ar treneri diskvalificē Rondo, "Grizzlies" piesaista Duglasu
Reižons Rondo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" vadība diskvalificējusi saspēles vadītāju Reižonu Rondo par saķeršanos ar komandas treneri Džimu Boilenu.

Nedēļas nogalē "Bulls" negaidīti zaudēja "Mavericks", bet kādā no epizodēm Rondo nebija mierā ar trenera Džima Boilena aizrādījumiem, runāja pretī un pat meta ar dvieli trenera virzienā, ziņo "Chicago Tribune". Kluba vadības oficiālajā paziņojumā gan netiek norādītas specifiskas spēlētāja darbības, vien tas, ka tās bijušas komandai kaitējošas.

Rondo jau esot atvainojies komandai par notikušo, tomēr kluba vadība tik un tā diskvalificējusi basketbolistu uz vienu spēli. Šī ir jau septītā reize kopš 2012. gada, kad Rondo saņem sodu no savas komandas vai līgas par disciplīnas jautājumu pārkāpšanu.

Šajā sezonā Rondo, par kuru "Bulls" komandas biedri izsakās tikai labu, vidēji 30 minūšu laikā guvis 8,5 punktus, atdevis 7,2 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 6,7 atlēkušās bumbas.

Memfisas "Grizzlies" noslēgusi līgumu ar Toniju Duglasu, kurš pirmssezonā bija ar Klīvlendas "Cavaliers", tomēr neizturēja konkurenci un pirms sezonas tika atbrīvots. 30 gadus vecais Duglass NBA ienāca 2009. gadā, kad ar 9. numuru spēlētāju draftēja Losandželosas "Lakers". Septiņās sezonās aizsargs vidēji 19,2 minūtēs guvis 7,8 punktus un atdevis 2,6 piespēles.

"Grizzlies" sastāvā nu ir 16 spēlētāji, lai gan drīkst būt 15. Klubs bija spiests izmantot "grūtību izņēmuma" ("hardship exception" - no angļu valodas) iespēju, jo komandā ir virkne savainoto spēlētāju. Šādu izņēmumu noteikumi pieļauj gadījumā, ja komandai ir vismaz četri savainotie vismaz divu nedēļu garumā. "Grizzlies" no ierindas izkrituši jau seši spēlētāji: Maiks Konlijs, Čandlers Pārsonss, Zeks Rendolfs, Džeimss Eniss, Vinss Kārters un Brendens Raits.

Duglass cīņā par līgumu ar "Grizzlies" izkonkurēja Vilu Bainamu un Kendelu Māršalu, kuri arī kandidēja uz šo vietu un atrādījās komandas vadībai.

     [+] [-]

, 2016-12-06 07:59, pirms 7 gadiem
Tipisks Rondo, kāpēc kāda komanda vēl grib šito princesi, nesaprotu...

     [+] [-]

, 2016-12-06 09:22, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Tipisks Rondo, kāpēc kāda komanda vēl grib šito princesi, nesaprotu...
nu nākošsezon varēs rukāt Ķīnā, jo baidos, ka attieksme nemainīsies. var saķerties ar vienu treneri, bet ne jau katru pēc kārtas.