Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kivleniekam 13. vieta Nāciju kausā, pamatsacensībās iekļūst arī Mauriņš

Rolands Eliņš

Kivleniekam 13. vieta Nāciju kausā, pamatsacensībās iekļūst arī Mauriņš
Inārs Kivlenieks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Leikplesidas trasē ASV aizvadīta Nāciju kausa izcīņa kamaniņu sportā, kurā tika veikta arī atlases Pasaules kausa izcīņas otrā posma pamatsacensībām, kas notiks rīt (pēc Latvijas laika - šovakar). Ināram Kivleniekam pietika ar 13. vietu, bet Kristapam Mauriņam arī finiša nesasniegšana netraucēja iegūt vietu pamatsacensībās.

Latvijas kamaiņu izlases pārstāvji šajās sacensībās piedalījās tikai vīru konkurencē, jo mūsu vienīgā dāma kura devusies uz ASV un Kanādā paredzētajiem posmiem, Elīza Tīruma un divvietīgā ekipāža Andris Šics/Juris Šics startē spēcīgāko sportistu grupā un PK 2.posma pamatsacensībām kvalificējušies automātiski.

"Viessman" Pasaules kausa otrā posma pamatsacensībām kvalificējās arī abi mūsu vīri. Inārs Kivlenieks finišēja pēc 52.526 sekundēm un bija 13. ātrākais trasē, Nāciju kausa uzvarētājam Viktoram Kneibam zaudējot 0.851 sekundes. Savukārt Kristaps Mauriņš uzrādīja starta rekordu (6.368 sekundes), taču diemžēl nefinišēja. Neraugoties uz to, viņš tika iekļauts sportistu grupā, kuri ir kvalificējušies PK 2.posma pamatsacensībām, jo to ieguva visi Nāciju kausa dalībnieki šajā disciplīnā.

Pamatsacensības Leikplesidā uzsāks divnieku ekipāžas, kuras startēs 16:55 pēc Latvijas laika. Latvijas duetam Andrim un Jurim Šiciem ielozēts devītais starta numurs, bet kopumā piedalīsies 17 ekipāžas. Jāatgādina, ka pirmajā posmā viņi otrā brauciena kļūdas dēļ ieņēma vien 11. vietu, savukārt kritienu piedzīvojušie Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš šajā posmā nepiedalīsies.

Pēc labāko noskaidrošanas divnieku konkurencē pie darba ķersies vīriešu vieninieki, kuru starts paredzēts neilgi pirms astoņiem vakarā pēc Latvijas laika. Mauriņš trasē dosies kā pirmais, bet Kivleniekam ticis astotais starta numurs 32 sportistu konkurencē. Savukārt rīt paredzētas sieviešu un komandu stafetes sacensības.

Nāciju kausa izcīņa, vīrieši

V.SportistsValstsRez.
1.V. KneibsKrievija51.675
2.T. VestsASV51.677
3.J. KopangsNorvēģija51.772
13.I. KivlenieksLatvija52.526
-K. MauriņšLatvijanefinišēja

Piedalījās 20 sportisti

PK 2.posms pamatsecensību programma:

LaiksNotikums
5.decembris
16:55divnieku pirmais brauciens
18:15divnieku otrais brauciens
19:40pirmais brauciens vīriešiem
21:15otrais brauciens vīriešiem
6.decembris
16:30pirmais brauciens dāmām
17:50otrais brauciens dāmām
19:40komandu stafete

Pēc Latvijas laika

Informāciju sagatavoja:
Mērija Ansviesule

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-05 10:17, pirms 10 gadiem
Kur lūdzu netā var redzēt?