Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Daņiļenko ar 13 gūtiem vārtiem nogremdē savu bijušo komandu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daņiļenko ar 13 gūtiem vārtiem nogremdē savu bijušo komandu
Kristīne Daņiļenko. Foto: LSPA women handball team

Latvijas sieviešu handbola Virslīgas jaunās sezonas otrajā spēlē nedaudz negaidītu uzvaru svinējusi LSPA, kas izbraukumā ar 27:21 sakāva Ludzas "Latgolu". Uzvarētāju labā 13 vārtus iemeta bijusī "Latgola" handboliste Kristīne Daņiļenko.

Virslīgas pirmajā mačā 21. septembrī LSPA handbolistes izbraukumā cieta pamatīgu sakāvi Dobelē, ar 13:31 piekāpjoties vietējai "REIR". Arī šodien favorītes uz panākumu bija tieši mājinieces ludzānietes.

Tiesa jau no spēles sākuma pastāvīgi nelielu pārsvaru ieguva LSPA komanda, kas pirmo puslaiku noslēdza ar divu vārtu pārsvaru - 14:12. Pēc pārtraukuma studentes guva trīs bezatbildes vārtus, pirmoreiz mačā iekrājot piecu vārtu pārsvaru - 17:12. "Latgols" turpinājumā tā arī atgūties vairs nespēja, piedzīvojot negaidītu neveiksmi.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar pieciem vārtiem bija Linda Krole, kamēr viešņām bez Daņiļenko lielisku sniegumu parādīja arī Ida Marija, kuras rēķinā seši precīzi raidījumi. Jāpiezīmē, ka LSPA komanda uz Ludzu bija atbraukusi tikai deviņu spēlētāju sastāvā.

Handbola Virslīga sievietēm, 5. oktobris

Ludzas "Latgols" - LSPA 21:27 (12:14)
Latgols: Krole 5, Cibuļska 4, Oļipova 3, Savicka 2, Dergačeva 2, Klementjeva 2, Haindrava 2, Strogonova 1.
LSPA: Daņiļenko 13, Marija 6, Lapsa 4, Daukste 2, Mārtiņa 1, Pudovska 1.