Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota pagaidām bez kluba

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsone-Žogota pagaidām bez kluba
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Vilnis Kozlovskis

Anete Jēkabsone-Žogota sezonas sākumu sagaida bez kluba, taču joprojām pieļauj iespēju turpināt spēlēt, basketboliste pirmdien, 5. septembrī, pastāstīja telefonsarunā ar Sportacentrs.com .

Spēlētāja iepriekšējās sezonas laikā saņēma piedāvājumus no trīs Eirokausu klubiem – divām Turcijas komandām un “TTT Rīga”. Pārrunas ar Latvijas čempionēm izvērtās vairāku mēnešu garumā, taču vasaras otrajā pusē noslēdzās bez rezultāta, jo klubs nespēja apmierināt spēlētājas prasības.

“Šobrīd aktuālu piedāvājumu nav,” teica Jēkabsone-Žogota. “Aģents turpina meklēt piedāvājumus, bet pie kopsaucēja neesam nonākuši. Pieļauju domu, ka šī varētu būt mana pēdējā sezona basketbolā. Otrā iespēja ir vairāk pievērsties ģimenes dzīvei.”

“Savu pēdējo sezonu iedomājos un plānoju savādāk,” turpināja spēlētāja. “Iespējams, ka izskatīšu jaunus piedāvājumus, izvērtēšu tos un, ja priekšlikums būs labs, spēlēšu. Neraujos spēlēt par katru cenu un, gadījumā, ja nebūs atbilstoša piedāvājuma, uztveršu to mierīgi. Vienlaikus pieļauju iespēju, ka ātrāk došu priekšroku ģimenes dzīvei. Vēlējos pabeigt karjeru mājās, taču nespējām vienoties ar TTT.”

2016. gada sezonā Anete Jēkabsone-Žogota pārstāvēja Kurskas “Dynamo”, trenera Mārtiņa Zībarta vadībā izcīnot bronzas medaļu Krievijas Premjerlīgā. Sezonas lielāko daļu “lakstīgalu” galvenā trenera pienākumus veica Gundars Vētra, taču Eirolīgas ceturtdaļfinālā piedzīvotā neveiksme pret Orenburgas “Nadezhda” liedza viņam saglabāt darbu Kurskā.

Latviešu aizsardze piedalījās 23 Premjerlīgas spēlēs, vidēji 26:44 minūtēs guva 11,2 punktus, izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles, pārķēra 1,6 bumbas un ieguva +/- rādītāju 12,7. Spēlētāja realizēja 50% divpunktu un 37% trīspunktu metienu.

FIBA Eirolīgā aizsardze sacentās 16 spēlēs, vidēji 32,1 minūtē sameta 14,0 punktus, izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, izdarīja 2,1 piespēli, pārķēra 0,6 bumbas un izprovocēja 1,3 piezīmes. Jēkabsone-Žogota realizēja 56,5% divpunktu un 48,0% trīspunktu metienu.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 14:49, pirms 8 gadiem
Ja godīgi es domāju, ka TTT vajadzētu pielikt pūles, lai savāktu budžetu un atdzīvinātu komandu Eiropas līmenī. Jo pa lielam pašlaik LV basī šī niša ir tukša, un ja TTT spētu spēlēt sieviešu Eirolīgā, tas varētu pulcināt daudz skatītājus un lielu interesi Latvijā.

     [+] [-]

, 2016-09-05 15:45, pirms 8 gadiem
Tēva pēdās- uz VEF!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 16:17, pirms 8 gadiem
...nu, bēdīgi....bet ja tirgus nedod Anetes prasīto cenu, varbūt drusk jànolaiž?...visskumjāk izklausās tas, ka šobrīd nav aktuālu piedàvājumu...bet Turcijā spēlēt - spridzina un pilsoņu karš ar kurdiem...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 16:36, pirms 8 gadiem
vispār jocīgi dzirdēt, ka šāda līmeņa un atpazīstamības spēlētājai nav sakarīgu piedāvājumu. droši vien sieviešu basketbola tirgus ir mazāks un piesātinātāks, kā vīriešu. Katrā gadījumā, skatoties statistiku, neliekas, ka laiks "kārt kedas".

     [+] [-]

, 2016-09-05 16:48, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi es domāju, ka TTT vajadzētu pielikt pūles, lai savāktu budžetu un atdzīvinātu komandu Eiropas līmenī. Jo pa lielam pašlaik LV basī šī niša ir tukša, un ja TTT spētu spēlēt sieviešu Eirolīgā, tas varētu pulcināt daudz skatītājus un lielu interesi Latvijā.
Sapirka taču, no amerikas pat!

     [+] [-]

, 2016-09-05 17:09, pirms 8 gadiem
Lai TTT kaut ko sasniegtu Eirolīgā, vajag jaudīgu centru...vislaik cerēju uz Zentu, taču viņai šķiet ar basketbola motivāciju ir švaki...dotumi ir, bet aiziet uz Zviedrijas ziemeļiem Umeo...naudas jau laikam vairàk tur, bet vai būs progress ?
Ar Kūlīti kā pamatcentru neko Eiropà neizdarīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-05 17:53, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi es domāju, ka TTT vajadzētu pielikt pūles, lai savāktu budžetu un atdzīvinātu komandu Eiropas līmenī. Jo pa lielam pašlaik LV basī šī niša ir tukša, un ja TTT spētu spēlēt sieviešu Eirolīgā, tas varētu pulcināt daudz skatītājus un lielu interesi Latvijā.
Domāju varēja arī Valmierā spēlēt ar vīriem, sliktāka noteikti nebūtu par tādu Haraldu Kārli, vismaz iemest var