Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vaičule pēc karjeras otra labākā rezultāta: "Vēl būs iespēja rītdien"

Rolands Eliņš

Vaičule pēc karjeras otra labākā rezultāta: "Vēl būs iespēja rītdien"
Gunta Vaičule. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Gunta Vaičule, tikko kā uzrādījusi karjeras otro labāko rezultātu 400m distancē, intervijā Latvijas medijiem pauda apņēmību rīt uzrādīt vēl labāku laiku un iekļūt pusfinālā. "Bet nekas jau vēl nav zaudēts, tāpēc pagaidām nepārdzīvoju. Rīt visas iespējas vēl kvalificēties pusfinālam," sacīja Vaičule.

"Dabūju trūkties, jā. Bet, kā redzams uz tablo, karjeras otrs labākais rezultāts (51.13)," par aizvadīto skrējienu ar smaidu sacīja Gunta Vaičule. "Par to es lepojos, jo cīņā par vietām konkurence bija milzīga. Vēl būs iespēja rītdien, pieiešu tai ar lielu atbildību un centīšos to izmantot."

Sacensību formāts paredz, ka pusfinālā iekļūst trīs no katra priekšskrējiena labākajām sportistēm, bet pārējās otrdien piedalīsies pēdējās cerības skrējienos. Lai tiktu pusfinālā, tur būs jāuzvar savā skrējienā.

Uz jautājumu par šodienas taktikas izdošanos Vaičule atbildēja apstiprinoši: "Pirmie 200 metri bija visnotaļ ātri, tāds arī bija plāns. Zināju, ka man jātur līdzi polietei Kačmarekai, kas skrēja pa ceturto celiņu (Guntai bija trešais celiņš) tieši priekšā, viņa ir viena no pasaules līderēm. Teiktu, ka man bija paveicies ar pozīciju. Vēl jānoskatās skrējiens atkārtojumā, bet sajūtu līmenī viss likās taktiski labi."

"Bet jā, ja man priekšā būtu nevis Kačmareka, bet gan lēnāka skrējēja, tad droši vien arī man pirmie 200 metri būtu lēnāki," turpināja Latvijas sprintere.

Skrējiena pirmajā pusē Vaičule turējās pat uz labāko trijnieka robežas, taču beigās ātruma pietrūka. "Mēs ar to rēķināmies," viņa atzina. "Ir ļoti, ļoti smagi jāstrādā, lai varētu noturēt ātrumu visas distances garumā. (..) Bet nekas jau vēl nav zaudēts, tāpēc pagaidām nepārdzīvoju. Rīt visas iespējas vēl kvalificēties pusfinālam."

Arī rītdien svarīga būs iegūtā vieta skrējienā, nevis personīgais laiks. Vaičule pastāstīja, ka šodienas skrējienā ļoti vadījusies pēc priekšā esošās polietes: "Mans uzdevums bija maksimāli turēt viņai līdzi un bija jācīnās par trešo vietu. To arī centos darīt. Bet šajā sacensību formātā savā ziņā tomēr silda doma, ka ir garantēts arī otrs skrējiens"

Guntas personīgais rekords ir 50.83 sekundes, no kura viņa šodien atpalika 0.3 sekundes. Tā bija piektā reize viņas karjerā, kad viņa sacensībās izskrējusi no 51.50 sekundēm, un starp šodienas priekšskrējienu 47 dalībniecēm tas bija 22. labākais laiks (kopā pusfinālā iekļūs 24 sportistes). Vaicāta, vai viņa šobrīd jūt, ka rītdien var uzlabot šodienas rezultātu, Latvijas vieglatlēte atbildēja apstiprinoši.

"Jā, es to varu. Kārtīgi jāizguļas un jāatjaunojas," viņa apņēmīgi noslēdza.

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!