Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

ATP pasniedz Gulbim balvu par iekļūšanu ranga "Top 10"

Rolands Eliņš

ATP pasniedz Gulbim balvu par iekļūšanu ranga "Top 10"
Ernests Gulbis un ATP prezidents Kriss Kermods
Foto: Atpworldtour.com

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Kanādas pilsētā Toronto kopā ar trim citiem tenisistiem saņēmis īpašu balvu no ATP prezidenta Krisa Kermoda par iekļūšanu ranga desmitniekā.

Tenisa ranga pirmais desmitnieks ir karjeras mērķis teju visiem tenisa pasaules pārstāvjiem, un jūnijā to beidzot sasniedza arī Ernests Gulbis, aizvadot lielisku Francijas "Grand Slam", kurā aizkļuva līdz pusfinālam. Lai arī vieta pirmajā desmitniekā netika nosargāta ilgi (trīs nedēļas), viņa veikums no vēstures vairs nepazudīs, un ATP organizācija tās prezidenta Krisu Kermoda personā pasniegusi Gulbi īpašu balvu par pirmā desmitnieka sasniegšanu.

Šobrīd Gulbis ATP rangā atrodas 12. vietā, bet sezonas kopvērtējumā ir 11. vietā. Latvijas tenisists šovakar atgriezīsies vienspēļu turnīros pēc vairāk nekā mēnesi ilga pārtraukuma, piedaloties Toronto "Masters 1000" turnīrā. Spēles sākums apmēram 18:00 pēc Latvijas laika.

Reizē ar Gulbi līdzīgu balvu saņēmuši arī trīs citi tenisisti, kuri nesen pirmo reizi savās karjerās ielauzušies pirmajā desmitniekā - Milošs Raoničs, Grigors Dimitrovs un Kei Nišikori. Raoničs to paveica pirms gada, kļūstot par pirmo Kanādas pārstāvi tik augstā pozīcijā, Nišikori maijā palīdzēja desmitniekā debitēt Japānai, bet Dimitrovs kāpumu rangā izpelnījās ar pusfināla sasniegšanu Vimbldonā.

Izmantotie resursi:
Chris Kermode Presents Top 10 Trophies In...

     [+] [-]

, 2014-08-05 11:07, pirms 10 gadiem
[..] kuri nesen pirmo reizi savās karjerās ielauzušies pirmajā desmitniekā [..] Raoničs to paveica pirms gada [..]

Nedaudz bija aizgulējušies

  -1 [+] [-]

, 2014-08-05 11:38, pirms 10 gadiem
Laikam doma ir tāda, ka tikai reizi gadā izgatavo un pasniedz tās balviņas, nevis katru reizi, kā iekļūst, tā izsauc un apbalvo.
Jādomā dažreiz arī ar galvui līdzi, kad lasa!

     [+] [-]

, 2014-08-05 11:52, pirms 10 gadiem
UJO rakstīja: [..] kuri nesen pirmo reizi savās karjerās ielauzušies pirmajā desmitniekā [..] Raoničs to paveica pirms gada [..]

Nedaudz bija aizgulējušies
Viss loģiski - Rao iekļuva TOP-10 tieši pēc iekļūšanas pērn Canada Open. Loģiski, ka organizatori vēlās atgādināt sava tautieša panākumu. Vispār jau, pēdējā laika Raoniča spēle rāda, ka sestā vieta rangā - nav griesti. Milošs mierīgi var pacelties augstāk.

     [+] [-]

, 2014-08-05 12:37, pirms 10 gadiem
Gulbis kāpēdējais no tiem, ceru ka tie nebūs karjeras griesti, varēs uzkāpt vēl augstāk!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-05 14:03, pirms 10 gadiem
Dmitry rakstīja: Viss loģiski - Rao iekļuva TOP-10 tieši pēc iekļūšanas pērn Canada Open. Loģiski, ka organizatori vēlās atgādināt sava tautieša panākumu. Vispār jau, pēdējā laika Raoniča spēle rāda, ka sestā vieta rangā - nav griesti. Milošs mierīgi var pacelties augstāk.
Arī pirmā pozīcija nav viss. Var turpināt tiekties uz -1., -2. utt.