Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

IIHF Disciplinārā komisija noraida Krievijas un Baltkrievijas apelācijas

Agris Suveizda

IIHF Disciplinārā komisija noraida Krievijas un Baltkrievijas apelācijas
IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) neatkarīgā Disciplinārā komisija noraidījusi Krievijas un Baltkrievijas apelācijas par tām piespriestajām diskvalifikācijām.

Četras dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā IIHF Padome 28.februārī atstādināja visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus no tās rīkotājām sacensībām.

IIHF Disciplinārā komisija, noraidot apelāciju, norāda, ka Padome Krieviju un Baltkrieviju atstādināja drošības apsvērumu dēļ, nevis piemēroja šīm valstīm sankcijas. Komisijas ieskatā lēmums nebija diskriminējošs un bija atbilstošs situācijai, kā arī tas atbilda IIHF Statūtiem.

Tāpat IIHF Disciplinārā komisija nonākusi pie secinājuma, ka lēmums atņemt Krievijai 2023.gada pasaules čempionātus pieaugušajiem un junioriem bija pamatots, jo IIHF Padomei bija pamatotas bažas par hokejistu, skatītāju un mediju drošību un pārvietošanās brīvību turnīru laikā.

Krievijai un Baltkrievijai ir tiesības šos lēmumus pārsūdzēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/37555/...
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-07-05 18:08, pirms 2 gadiem
Galvanis nav drošības apdraudējumi (kas arī ir), bet gan tas, ka IIHF labi apzinās, ka pretējā gadījumā daudz valsts paziņotu, ka uz agrsorvalsti spēlēt nedosies tieši politisku un ētisku apsvērumu dēļ. Līdz ar to čempis vienkārši nevarētu notikt.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-05 18:11, pirms 2 gadiem
Divkoši bija skaidri jāpasaka nespēlēsiet starptautiskās sacensībās ,kamēr neizvāksieties no Ukrainas kā minimums šā gada sākuma robežās.Un protams kamēr nesamaksās Ukrainai kompensāciju par sagrauto infrastruktūru.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-05 19:21, pirms 2 gadiem
Šis jautājums Krievijā/Baltkrievijā sāp un gan jau turpinās sūdzēties iekšējās propagandas veidošanas nolūkos. Lasot disciplinārās komisijas lēmumu, izskatās, ka drošības arguments ir tas, kas ļauj juridiski noraidīt apelāciju. Bet kā jau te raksta, ir skaidrs, ka tos čempionātus boikotētu.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 21:01, pirms 2 gadiem
Šis vēl ir drosmīgi, Renē Fāzela laikā ne sankcijas uzliktu, ne čempi atņemtu.

     [+] [-]

, 2022-07-05 22:22, pirms 2 gadiem
Pandora rakstīja: Šis vēl ir drosmīgi, Renē Fāzela laikā ne sankcijas uzliktu, ne čempi atņemtu.
Iespeejams, bet man tieshaam buutu interesanti redzeet kaa pajolis Faazels izgroziitos shajaa situaacijaa - atnjemt krieviem chempi vinsh nebuutu speejiigs, bet tam notiekot daudzas valstis tur nebrauktu ... nu un ko dariit ???

     [+] [-]

, 2022-07-06 10:58, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Iespeejams, bet man tieshaam buutu interesanti redzeet kaa pajolis Faazels izgroziitos shajaa situaacijaa - atnjemt krieviem chempi vinsh nebuutu speejiigs, bet tam notiekot daudzas valstis tur nebrauktu ... nu un ko dariit ???
tādā gadījumā būtu tests tam, cik IIHF kā organizācija ir demokrātiska. Arī šīs apelācijas noraidīja neatkarīga komisija, gribas domāt, ka tā tas arī būtu strādājis iepriekš, bet kas lai to zina.