Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kaprioti nosauc 17 Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kaprioti nosauc 17 Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes
Marta Levinska un Paula Ņečiporuka. Foto: CEV

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti nosaucis 17 volejbolistes, kuras 8. maijā sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas mačiem, informē federācija.

Kandidāšu sarakstā piecas spēlētājas šosezon spēlējušas ārvalstīs. Marta Levinska sezonu aizvadījusi NCAA sacensībās ASV, Elvita Dolotova un Anija Jurdža spēlēja Ungārijas čempionātā, Paula Nikola Ņečiporuka – Somijā un Vlada Pridatko – Austrijā. No pašmāju klubiem lielākā pārstāvniecība ir RVS/LU klubam (astoņas volejbolistes), bet RSU/MSĢ pārstāvēta ar trim spēlētājām.

“Šogad būs tikai Eiropas Sudraba līgas sacensības. Kaut arī mums ir tikai divas nedēļas, lai sagatavotos, vēlos, lai visas spēlētājas šogad apgūst spēles sistēmu – ne tikai tās, ar kurām esam strādājuši RVS/LU, bet arī, piemēram, Kristīne Gabranova, Anna Kovala un Marta Levinska,” par šīs vasaras izlases iecerēm saka izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti, kurš uzsver, ka vēl vairākas spēlētājas nevarēja iekļauties izlasē darba pienākumu dēļ. “Ir arī vairākas spēlētājas, kuras, iespējams, izlasē spēlēs citās pozīcijās, nekā pieradušas šajā sezonā. Piemēram, Kristīne Kramēna, kura iepriekšējā gadā mums bija libero, tiks mēģināta kā otrā tempa spēlētāja.”

Gatavošanās 8. maijā sāksies “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā. Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlases pirmā spēle būs pret Igauniju 27. maijā Tartu. Pret igaunietēm ieplānotas arī divas pārbaudes spēles, kas 20. un 21. maijā notiks Paidē.

“Divas pārbaudes spēles – tas nav daudz. Es pat teiktu, ka mēs arī Sudraba līgu varam vairāk uztvert kā sagatavošanās procesu nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Protams, sapnis ir iekļūt finālčetriniekā. Es teiktu, ka tieši Igaunija ar astoņām labos ārzemju klubos spēlējošajām volejbolistēm mūsu grupā ir galvastiesu pārāka par pārējām komandām,” saka treneris. “Tomēr mums jāatceras, ka īstais mērķis ir nākamais gads un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Mums jāizveido pēc iespējas labāka komanda un jāmēģina tikt finālturnīrā.”

Eiropas Sudraba līgas grupā kopā ar Latviju un Igauniju spēlēs arī Ziemeļmaķedonija un Austrija, kura kā finālčetrinieka turnīra rīkotāja jau nodrošinājusi vietu labāko vidū. Pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz finālčetrinieku Grācā.

Latvijas izlases kandidātes

Cēlājas – Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras “MAV Elore”, Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU).

Pirmā tempa spēlētājas – Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas – RVS/LU), Kristīne Gabranova (“SuFA klubs”/DU).

Diagonālās spēlētājas – Marta Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU), Vlada Pridatko (Hartbergas “TSV Sparkasse”, Austrija).

Otrā tempa spēlētājas – Anija Jurdža (Ņīreģhāzas “Fatum”, Ungārija), Paula Ņečiporuka (Rovaniemi “Arctic Volley”, Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala, Kristīne Leskinoviča (abas – RSU/MSĢ).

Libero spēlētājas – Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas – RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

Komandas personāls – Daniele Kaprioti (galvenais treneris), Arvils Keišs un Inguna Minusa (trenera asistenti), Roni Rekola (fiziskās sagatavotības treneris/fizioterapeits), Mareks Maksimovs (statistiķis), Kristaps Čerņavskis (komandas menedžeris).

Kā jau ziņots, Anija Jurdža tika atzīta par 2022. gada Latvijas labāko volejbolisti. Studiju dēļ pērn izlasē nespēlēja Marta Levinska - četrkārtējā Latvijas labākā volejboliste (2018, 2019, 2020, 2021).

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2023-05-05 15:20, pirms gada
Arvien vairāk jautājumu izlases vadībai. Kur Evelīna Rutkovska, Lasma Ozola, Monta Urbāne, Irbē Lazda, Petra Nečeporuka, Katrīna un Karmena Strukas?

  +1 [+] [-]

, 2023-05-05 15:38, pirms gada
Marta Levinska sarakstā, tā ir uzvara! Man pietrūkst Petras Ņečiporukas un Lāsmas Ozolas. Strukām vēl jāpaaugas. Rutkovska, Urbāne un Lazda nav tādas spēlētājas, kurām obligāti jābūt starp kandidātēm.

     [+] [-]

, 2023-05-05 16:14, pirms gada
Nenosauktas visas ir B izlasē un arī trenesies

     [+] [-]

, 2023-05-05 17:00, pirms gada
Kas tas par B izlasē un kur viņi spēles?

     [+] [-]

, 2023-05-06 08:00, pirms gada
Strukām labāk paveiktos pludmales volejbolā.