Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes pārliecinoši revanšējas igaunietēm

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas volejbolistes pārliecinoši revanšējas igaunietēm
Latvijas valstsvienības volejbolistes aizsardzībā. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Otrajā savstarpējā pārbaudes spēlē "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā divu dienu laikā Latvijas sieviešu volejbola valstsvienība ar 3-0 (25:16, 25:18, 25:15) sakāva Igaunijas komandu, kura gan spēlēja eksperimentālā sastāvā. Arī papildus setā uzvarēja (25:22) Latvijas volejbolistes.

Cīņu Latvijas izlasei, salīdzinot ar dienu iepriekš, sāka Junora Vagele Lāsmas Ozolas vietā, kā arī “libero” Liene Šimkuse un Megija Grundmane.

Mačs pēc diviem Levinskas uzbrukumiem sākās ar 6:3 Latvijas labā, bet pēc Karmenas Strukas bloka Latvijas valstsvienība pret eksperimentālā sastāvā spēlējošajām igaunietēm panāca 13:7. Punktu ar uzbrukumu setam pielika Struka – 25:16.

Arī otrais sets, laukumā atgriežoties vairākām Igaunijas izlases pamatsastāva spēlētājām, pēc Levinskas uzbrukuma sākās ar Latvijas pārsvaru – 4:0. Igaunietēm izdevās pietuvoties rezultātā, taču ne panākt neizšķirtu, Latvijas uzvaru setā ar sekmīgu uzbrukumu apzīmogojot Megijai Dambrehtei.

Arī trešajā setā, kad Igaunijai laukumā bija gandrīz ideālais sastāvs, latvietes strauji palielināja pārsvaru, pēc diviem Jurdžas uzbrukumiem rezultāts kļuva 15:6. Igaunija izkāra balto karogu, atkal dodot vietu laukumā vairākām rezervistēm, un sets beidzās pēc komandas kapteines Ņečiporukas netveramas serves.

Papildu setā, kurā laukumā pārsvarā bija volejbolistes, kuras divu dienu laikā spēlējušas bija mazāk, ar 25:22 pēc veiksmīgas Kristīnes Kramēnas aizsardzības, kad bumba no viņas piezemējās Igaunijas izlases laukuma pusē, pārākas bija Latvijas izlases volejbolistes.

Latvijas izlasē 16 punktus guva Megija Dambrehte, 14 punktus – Marta Levinska, abām pa trim punktiem sakrājot ar servi, 13 punktus guva Paula Ņečiporuka, bet 10 punktus – Anija Jurdža. Pretiniecēm rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Karmela Varesa.

“Man patika visi četri pārbaudes mači. Vakar mēs nospēlējām ļoti labi, par ko liecināja arī statistika. Man liekas, ka Latvijā šīs meitenes mīl par to, ka viņas cīnās. Viņas mācās cīnīties ar vēsu prātu, bet no sirds, progresējot volejbola elementos,” pārbaudes spēļu veikumu raksturoja Latvijas izlases galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti. “Man uzvara vai zaudējums ir daļa no procesa. Mēs neesam ģēniji uzvarot un slikti zaudējot. Iespējams, ka šī uzvara ir viens klikšķis procesā, taču svarīgākais ir process. Protams, uzvarēt ir patīkami. Šobrīd mēs saprotam, ka varam spēlēt ar šādām komandām.”

“Šobrīd man ir gandrīz simtprocentīgi skaidrs, kuras meitenes spēlēs Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā. Tas apmēram bija skaidrs jau nedaudz agrāk, taču vēlējāmies, lai treniņprocesā piedalās visas 18 spēlētājas. Arī šodien viņas vairāk vai mazāk visas spēlēja. Tas ir svarīgi ne tik daudz šī brīža kā tuvāko gadu dēļ, jo šī izlase šādā sastāvā varēs spēlēt vēl vairākus gadus,” skaidro Kaprioti.

Aizvadītie dueļi kalpoja kā iespēja sagatavoties 2026. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīram, kurā šā gada augustā un nākamā gada jūlijā latvietes spēkosies pret Melnkalnes un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībām. Pēc nedēļas mājas spēle pret melnkalnietēm.

Iepriekšējā finālturnīra dalībnieces igaunietes ielozētas vienā grupā ar Izraēlu un Slovēniju.

Azerbaidžānā, Čehijā, Turcijā un Zviedrijā paredzēto finālturnīru sasniegs katras grupas uzvarētāja un četras no sešām otro vietu ieguvējām.

Izmantotie avoti:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...