Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistiem vēl viens klupiens pret igauņiem

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas volejbolistiem vēl viens klupiens pret igauņiem
Mirklis no Latvijas un Igaunijas valstsvienību spēles. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība "Rimi" Olimpiskajā centrā ar 0-3 (23:25, 22:25, 20:25) kapitulēja Igaunijas komandai, piedzīvojot otro zaudējumu divu dienu laikā.

Vakar latvieši uzvarēja vienā no setiem, taču zaudētajos cēlienos mājinieki lielāku pretestību izrādīja šovakar. Pirmajā setā Latvija no 16:22 pietuvojās līdz 22:23. Lielu daļu no otrā seta latvieši bija priekšgalā, tomēr beigās atkal neveiksme, savukārt trešajā jau pārliecinošāks sniegums igauņiem.

“Šodienas spēlē lielākā starpība bija bloka kvalitātē. Pretinieki šajā elementā bija labāki, un mums blokā ir jāprogresē. Mums jācenšas vairāk bumbu aizķert blokā. Pozitīvais ir, ka mēs varam ar Igauniju spēlēt. Tāpat man nepatika arī pārāk daudzās kļūdas, servējot tīklā,” par sestdienas spēli teica Latvijas izlases galvenais treneris Rainers Vasiļjevs.

“Vērtējot visas četras spēles kopā, tās bija vērtīgas. Igaunija spēlēja stabilāk par Čehiju. Mēs pierādījām, ka varam spēlēt ar šādas klases komandām. Un tagad mūsu uzdevums ir šo spēli, kādu varam spēlēt, demonstrēt pastāvīgāk,” par pārbaudes mačiem saka treneris. “Man kā jaunam trenerim komandā bija vērtīgi redzēt šīs spēles un sajust, cik katrs spēlētājs var komandai palīdzēt. Viena lieta ir redzēt spēlētājus kā pretiniekus, bet cita – savā komandā, saprotot, kādu ieguldījumu katrs var dot komandai, lai sasniegtu tās mērķus. Un tādā ziņā šīs spēles bija ļoti vērtīgas.”

Latvijas izlase šomēnes un nākamā gada vasarā cīnīsies 2026. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā, tajā spēkojoties pret Kosovas un Slovākijas valstsvienībām. 17. augustā latvieši Gjilanā eksaminēs kosoviešus, kuri starptautiskā apritē nav spēlējuši kopš 2018. gada, bet 25. augustā Jelgavā uzņems slovākus.

Bulgārijā, Itālijā, Rumānijā un Somijā paredzēto finālturnīru sasniegs katras grupas uzvarētāja un četras statistiski augstvērtīgākās no sešām otro vietu ieguvējām.

Izmantotie avoti:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...