Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Hokeja eksperti: "Šādai Latvijas uzvarai jāpalīdz psiholoģiski"

Ints Megnis
Ints Megnis

Hokeja eksperti: "Šādai Latvijas uzvarai jāpalīdz psiholoģiski"
Atvars Tribuncovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc deviņiem zaudējumiem pārbaudes spēlēs Latvijas hokeja izlasei psiholoģiski bija ļoti svarīgi uzvarēt pirmajā pasaules čempionāta mačā, uzskata kādreizējais valstsvienības aizsargs Atvars Tribuncovs.

Latvijas hokeja izlase sestdien mačā pret Norvēģiju pirmā ielaida divus vārtus, tomēr spēja atspēlēties un meistarīgi uzvarēja pagarinājumā. Divus vārtus iemeta Rūdolfs Balcers, kurš piedzima 1997. gada 8. aprīlī - 19 dienas pirms izlases debijas pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Savukārt reizi izcēlās par gadu vecākais Rodrigo Ābols.

"Komandai ir raksturs, tas uzreiz redzams. Tāpat pārsteidza jaunie talanti. Par Balceru, protams, ka ir dzirdēts, bet viņš nav tik daudz redzēts. Jaunais uzbrucējs nospēlēja teicami," pastāstīja Atvars Tribuncovs, kurš savulaik pārstāvēja Latvijas izlasi desmit pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. "Pēc nokļūšanas iedzinējos Latvija parādīja raksturu un nepadevās. Otrais un trešais periods bija noteicošie, kas pārlauza spēles gaitu."

Tribuncovs neuzskata, ka Balcers tik labs bija tāpēc, ka karjeras ievadā ilgstoši spēlēja tieši Norvēģijā. "Tas varbūt dod kādu pārliecību, bet kopumā neiespaido. Domāju, vairāk iespaidoja tas, ka viņš pašlaik spēlē ASV un mums ir treneris no Ziemeļamerikas. Līdz ar to viņam nebija ilgi jāpielāgojas un jāpierod pie trenera prasībām, bet bija tām jau gatavs - tas pats, ko pirms nedēļas no viņa prasīja klubā, klubā, tagad bija šeit."

"Cerams, ka šādi arī turpināsim - uzvarai jādod pārliecību un jāpalīdz psiholoģiski. Jā, deviņi zaudējumi pārbaudes spēlēs teorētiski neko neizsaka, tomēr psiholoģiski šāda uzvara bija svarīga," saka kādreizējais aizsargs. "Varbūt vairāk gaidījām no pieredzējušajiem līderiem, kuri izlasē ir gadiem. Šoreiz jaunie palīdzēja šiem līderiem, nospēlēja uz emocijām un iedeva pozitīvu lādiņu pārējiem. Pārsvarā tas būtu jādara pieredzējušajiem, tomēr nevar teikt, ka viņi nospēlēja sliktāk - komanda viens otru uzmundrināja, pavilka."

"Latvijai bija grūti spēlēt, jo pirms čempionāta līdzi nāca nedrošība par savām spējām - ja pārbaudes mačus nevar vinnēt, grūti ticēt sev. It kā viņiem bija pārliecība, ka visam jābūt, tomēr līdz šim nebija rezultāta. Labi, ka sākām pret Norvēģiju - būtu mums pretim nākuši somi vai amerikāņi, būtu vakars, jo pirmās spēles parasti tramīgas," uzskata kādreizējais vārtsargs Edgars Lūsiņš, kurš saka, ka pārbaudes spēlēs varbūt kāds vēl improvizēja, tomēr pasaules čempionātā visi pieturējās pie atrunātā un vairs neviens sevi nežēloja.

"Vienmēr bijis tā, ka čempionātā vārtus gūst tie, kuri pirms tam metuši arī sezonas laikā. Ne jau laimīgas sakritības dēļ Balcers guva vārtus. Nākamajos mačos vēl viņam jāpiebalso Robertam Bukartam ar Miku Indraši. Tomēr pats svarīgākais šodien bija uzvarēt, lai sajustu garšu. Tagad būs vieglāk," saka Lūsiņš, kurš gan uzsver, ka ir vienalga, kurš iemet, jo līdzjutēji gaida uzvaras nevis vārtus. "Labāk uzvarēt nesmuki, nekā skaisti zaudēt. Pirmā spēle tiešām bija ļoti svarīga tieši rezultātam."

"Soča (Kristaps Sotnieks) nospēlēja tīri tā neko, nekautrējās iet uz priekšu. Turklāt arī citi aizsargi spēlēja droši. Uzbrukumam jāsākas tieši no aizsardzības. Savukārt pie 0:2 psiholoģiski labi nospēlēja Elvis Merzļikins. Neviens nepārmestu, ja tobrīd viņu nomainītu, tomēr treneri noticēja un arī viņš pats parādīja, ka ir gatavs," teica Lūsiņš, kurš arī uzskata, ka spēlēšana tieši pret Norvēģiju Balceram neko nemainīja. "Viņam bija papildus adrenalīns, jo šī taču bija pirmā īstā spēle izlasē. Tas, ka pretī nāca Norvēģija, bija tikai sakritība. Ne jau norvēģi spēlē pēc vārdnīcas, kuru iztulkojot zini pa kuru pusi jāiet uzbrukumā. Viņš skaļi pierakstījās un ieguva pārliecību, ka meistarības līmenis atbilst pasaules čempionāta prasībām. Tagad ir tikai jautājums cik ilgs laiks būs vajadzīgs, kamēr viņš iekļūs Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pasaules čempionātā ir daudzi skauti, kuri turnīra gaitā pārliecināsies, ka viņš ir gatavs nākamajam līmenim."

Nākamajā spēlē Latvija jau svētdienas vakarā spēkosies ar Somiju, kas čempionātu sestdienas pēcpusdienā atklāj ar dueli pret Dienvidkoreju. "Somijai sastāvs ne tuvu nav tāds, kādu varēja dabūt un pat nav tāds, kā bija olimpiskajās spēlēs. Ja skatāmies mūsu grupas potenciālos favorītus Somiju, Kanādu un ASV, tieši somi šeit varētu būt trešie. Domāju, ka pret ASV un Kanādu mums būs grūtāk nekā pret Somiju," saka Lūsiņš.

Ja Latvijas pirmajos gados pasaules čempionātā augstākajā divīzijā Latvija vairākas reizes smagi zaudēja Somijai (0:6 1998. gadā, 0:5 2006. gadā), pēdējās četras Latvijas un Somijas spēles pasaules čempionātos uzvarētājiem bijis tikai vienu vārtu pārsvars.

"Pret Somiju mums allaž bijis mazs rezultāts," pauž Lūsiņš. "Ja spēsim būt disciplinēti, pret Somiju var spēlēt. Vienīgi jautājums cik daudz mums ļaus mest pa vārtiem, jo Somija ir disciplinēta. Momentu veidošana un ātrums varētu būt Somijas priekšrocības pret Latviju."

Latvijas spēle ar Somiju svētdien sāksies plkst. 21:15.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-05 18:50, pirms 6 gadiem
Rīt nav ko zaudēt tā jau nav tik svarīga spēle, bet jāiet uz visu! Bet tivu ka līdzīga spēle būs! Galvenais, lai Gudļevskis nelažo tā kā pret Kanādu!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-05 19:53, pirms 6 gadiem
Kur tad experts G.Paste?

     [+] [-]

, 2018-05-06 07:01, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет лишь с помощью миостимулятора. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Домашнего качка