Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Kā teiktu Dārziņš: mēsliņš iekrita"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Kā teiktu Dārziņš: mēsliņš iekrita"
Rodrigo Ābols
Foto: AP/Scanpix

Tieši Rodrigo Ābola precīzais metiens deviņas minūtes pirms pamatlaika noslēguma palīdzēja Latvijas izlasei atspēlēties, pasaules čempionātu sākot ar uzvaru pār Norvēģijas valstsvienību. Centra uzbrucējs norādīja, ka šajā situācijā superīgi nospēlējis Miķelis Rēdlihs, bet fenomenālu piespēli atdevis Mārtiņš Karsums.

"Spriežot pēc rezultāta, bija grūta spēle, bet nevienā momentā nenolaidām spārnus. Jutām, ka bijām labāki, ka mazliet vairāk kontrolējām ripu. Manuprāt, arī mūsu uzbrukumi bija bīstamāki. Svarīga uzvara," atspēlēšanos no divu vārtu deficīta rezumēja Rodrigo Ābols. "Arī Bobs teica, ka spēlējam labi. Mēs viņus forsējām, neļāvām neko izdarīt viegli. Teica, lai tā turpinām, un tieši tā arī darījām. Varbūt trešo periodu nesākām tik labi, taču labi bija tas, ka savācāmies."

Aizvadot savu trešo pasaules čempionātu, Ābols guva pirmos vārtus, deviņas minūtes pirms pamatlaika noslēguma panākot izlīdzinājumu. "Protams, bija liels prieks, un to laikam varēja redzēt," smaidot sacīja centra uzbrucējs. "Treniņos bija atstrādāta iziešana no zonas. Tālāk Miķelis superīgi nospēlēja pusbortā – nevis iemeta tālāk, bet uzkāpa uz ripas, lai pārējiem būtu laiks. Karsums atdeva fenomenālu piespēli, un man veiksmīgi iekrita. Kā teiktu Lauris [Dārziņš] – mēsliņš iekrita."

Ābols atzina, ka emocijas bijušas pārāk spilgtas, tāpēc nebija laika satraukties par zīmīgās ripas paņemšanu piemiņai. Tāpat emocijas bijušas sakāpinātas brīdī, kad Rūdolfs Balcers atnesa komandai uzvaru. "Pats skatījos ar žokli vaļā, un vēl negaidīju, ka viņš noliks uz neērto satvērienu. Super, prieks par Rūdžu – pirmā spēle un jau divi vārti, turklāt pret saviem skolotājiem norvēģiem."

Pēc Ābola domām, tikt pie diviem punktiem mačā, kurā komanda atradusies iedzinējos ar 0:2, esot labs iznākums. Tikt pie panākuma palīdzēja arī veiksme, pamatlaika beigās palīdzot vārtu stabam. "Biju ar muguru pret momentu. Ja godīgi, likās, ka bija iekšā. Uzausa atmiņas no mana pirmā čempionāta Prāgā, kad ar Vāciju bija 1:1, tad viņi iemeta un uzvarēja. Bija sliktas sajūtas, jo skaņa nebija štangai raksturīgā. Biju ļoti priecīgs, kad tiesnesis iznāca un rādīja, ka nav vārtu," teica centra uzbrucējs.

"Par deviņiem zaudējumiem pārbaudes spēlēs vispār nedomājām. Tikai centāmies uzlabot sniegumu. Šī bija labākā spēle, un jāturpina tādā pat garā," teica Ābols.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-05 18:52, pirms 6 gadiem
Tieši par šito Dārziņu iedomājos. Ābols malacis, mēsliņi vienmēr ir svarīgi!

  +6 [+] [-]

, 2018-05-05 18:59, pirms 6 gadiem
Lai krīt arī turpmāk!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-05 19:15, pirms 6 gadiem
haha - teicu, ka uzvarēs tas, kuram iekritīs mēsliņš

     [+] [-]

, 2018-05-05 21:55, pirms 6 gadiem
Šādus golus puikām mācību filmās jārāda! Slaloms...

     [+] [-]

, 2018-05-06 07:01, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет лишь с помощью миостимулятора. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Домашнего качка

     [+] [-]

, 2018-05-06 07:18, pirms 6 gadiem
Var jau sevi noniecināt, taču kombinācija bija skaista un rezultāts likumsakarīgs!