Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Haoss futzāla izlases vārtos: LFF vadībā domstarpības par Labuta reputāciju

Agris Suveizda

Haoss futzāla izlases vārtos: LFF vadībā domstarpības par Labuta reputāciju
Igors Labuts un Renārs Šķesters-Kambals. Foto: FC Petrow/FS Nikars

Šodien gatavošanos otrdienas spēlei pret ranga līderi Spāniju uzsāks Latvijas telpu futbola izlase. Galvenā trenera Artūra Šketova rīcībā veselības problēmu vai aizņemtības darbā dēļ nebūs lēruma vadošo spēlētāju, bet trešdienas vakarā telpu futbola sabiedrību satricināja arī bijušā izlases spēlētāja un viena no "Nikara" līderiem Dmitrija Zabarovska ieraksts sociālajos tīklos, kritizējot Latvijas Futbola federāciju par pēkšņu izmaiņu kandidātu sarakstā. Ar šo ierakstu pēcāk dalījās vai komentēja arī virkne citu bijušo izlases spēlētāju un pašreizējo Virslīgas klubu futzālistu vai vadītāju.

Dmitrijs Zabarovskis kritizē telpu futbola un federācijas amatpersonas
"Mūsu Latvijas telpu futbolā ir daudz lietu, kuras man nav pieņemamas:
- kad izlases treneris pārvilina spēlētājus no citiem klubiem uz savu klubu, sakot "tādā veidā būsi tuvāk izlasei";
- kad lēmumus par nacionālo un jauniešu izlasēm pieņem cilvēki, kuri pat neapmeklē Latvijas telpu futbola čempionātu spēles;
- kad izlases treneris savas personīgās attiecības ar cilvēkiem nostāda augstāk par nacionālās izlases interesēm.

Bet tagad runa ir par elementāru, cilvēcīgu cieņu! Audzēknis, spēlētājs un kluba "FK Nikars" kapteinis Renārs Šķesters-Kambals saņem savu pirmo izsaukumu uz Latvijas nacionālo telpu futbola izlasi, viņa vārds tiek publicēts Latvijas Futbola federācijas sociālajos tīklos. Viņš saņem apsveikumus no tuviniekiem, komandas biedriem un futbola skolas "Nikars" audzēkņiem, kardināli maina savus plānus, lai pēc pāris stundām uzzinātu, ka uz izlasi ir nolemts izsaukt kādu citu?! Par kādu telpu futbola attīstību mēs varam runāt, ja izlases vadība atļaujas tā attiekties pret jaunajiem spēlētājiem? Man ir lūgums izlases vadībai un futbola federācijai oficiāli atvainoties Renāram un atzīt, ka notikušais Latvijas telpu futbolam nav norma," rakstīja Dmitrijs Zabarovskis, kura brālis Konstantīns ir iekļauts 14 kandidātu sarakstā.

LFF ģenerālsekretārs ir pret Labuta izsaukšanu
Lai arī Zabarovska ieraksts bija par viņa komandas biedru Šķesteru-Kambalu, juceklis izlases kandidātu sarakstā galvenokārt ir saistīts ar Latvijas čempionu Igoru Labutu, kurš nupat aizvadīja lielisku spēli Čempionu līgā ("Petrow" pagarinājumā ar 3:4 piekāpās Slovākijas "Lučenec"). Tā kā darba dēļ pieejams nebūs veterāns un ilggadējais valstsvienības pirmais numurs Aigars Bondars un arī otrs "Petrow" vārtsargs Kaspars Nerets, izlases un "Rabas" galvenais treneris Artūrs Šketovs bez sava kluba pamatvārtsarga Kaspara Žurova vēlējās izsaukt arī Labutu. Taču federācijā bijuši pretinieki šādam izsaukumam, ņemot vērā 30 gadus vecā spēlētāja reputāciju lielā futbola karjerā – par spīti tam, ka Labuts vasarā uzvarēja Sporta arbitrāžas tiesā, kas reabilitēja viena gada diskvalifikāciju jau izcietušo vārtsargu, atzīstot, ka spēle Īrijas čempionātā patiešām ir tikusi ietekmēta, taču nav bijis pietiekami daudz pierādījumu, lai par vainīgu atzītu konkrēti Labutu.

Klīda runas, ka trenera vēlmei veto esot uzlicis federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, bet pēcāk Labutu tomēr atļāvis izsaukt prezidents Vadims Ļašenko, kurš pats savulaik Šketova vadībā kopā ar Dmitriju Zabarovski spēlējis izlasē. Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka neatbalstīja "Petrow" vārtu vīra iekļaušanu sarakstā: "Ja treneris vēlas pieredzējušu vārtsargu no čempionu komandas, tā ir viņa izvēle, taču savas domas un nostāju neesmu mainījis. Tas ir arī pagātnes un reputācijas jautājums, ko tagad lieliski parāda publiski komentāri – ne tikai anonīmi." Arī Ļašenko portālam uzsvēra, ka sastāvs ir trenera izvēle un ka federācija tajā nedrīkst iejaukties: "No savas puses es tikai sacīju, ka neesmu pret izsaukumu. Sastāvs ir trenera ziņā – tā ir viņa atbildība. Ja Labutam ir atļauts spēlēt un nav nekādu pierādījumu [par spēļu sarunāšanu], mēs nevaram aizliegt spēlēt." Jāpiebilst, ka augustā Labuts pārbaudes spēlēs pret Igauniju bija arī Latvijas pludmales futbola izlases rindās, bet toreiz šis izsaukums federācijas gaiteņos tādu ievērību neizpelnījās.

Labuts portālam Sportacentrs.com pauda, ka nožēlo, ka Šķesteram-Kambalam radusies šāda situācija, taču pats ir priecīgs par savu izsaukumu un plašākus komentārus pirms treniņnometnes nevēlējās sniegt, lai neradītu liekas diskusijas un varētu koncentrēties savai debijai valstsvienībā. Bijušā Rēzeknes "Blāzmas", "Gulbenes", Daugavpils "Daugavas", "Ilūkstes", Jūrmalas "Spartaka", Portugāles "Atletico" un Īrijas "Athlone Town" vārtsarga ierakstu sociālajos tīklos vasarā, noliedzot savu dalību sarunātās spēlēs un aicinot nepieļaut raganu medības, varat lasīt šeit.

Šķesters-Kambals novēl mācīties no kļūdām, LFF viņam atvainojas
Federācija beigu beigās izpildīja Šketova vēlmi un ļāva izsaukt Labutu, bet Šķesteram-Kambalam, kurš pirms gada bija Latvijas U19 izlases kapteinis Rīgā notikušajā Eiropas finālturnīrā, pirmais īstais izsaukums vēl būs jāgaida. "23.novembrī saņēmu zvanu no izlases trenera Artūra Šketova ar jautājumu, vai mani var iekļaut izlases spēlētāju kandidātu paplašinātajā sarakstā, kam es piekritu. 30.novembrī pārrunājām to, ka man būs jābrauc uz izlasi un vai es varēšu sakārtot savas ikdienas lietas, lai dotos uz Spāniju," portālam Sportacentrs.com sacīja Rēzeknes futbola audzēknis. "Nepilnas dienas laikā noorganizēju to, lai varētu izbrīvēt laiku un doties palīgā izlasei, forsējot pārvākšanos uz jaunu dzīvokli, lai varētu pildīt savas saistības ar iepriekšējā dzīvokļa īpašnieku, mainot treniņu grafiku FS "Nikars" futbola skolas audzēkņiem, saskaņojot visu ar augstskolu un atceļot vairākas tikšanās, kas bija paredzētas izlases periodā.

Ziņa par izsaukumu tika publicēta LFF sociālajos tīklos, tāpēc paspēju saņemt visai daudz apsveikumu no saviem tuviniekiem, draugiem, komandas biedriem, mūsu futbola skolas audzēkņiem un citiem līdzcilvēkiem, par ko vēlos tiem pateikt milzīgu paldies, jo jūsu atbalsts ir man tiešām ir svarīgs! Paspēju 30.novembrī vakarā padalīties ar šo ziņu arī ar saviem audzēkņiem mūsu futbola skolas treniņā, redzēju kā viņos iedegās acis un viņi rada motivāciju sev, jo tajā mirklī viņiem biju kā patiess piemērs, bet es tāds esmu centies un vienmēr centīšos būt, neatkarīgi no blakus apstākļiem. 1.decembrī vēlu vakarā saņēmu zvanu gan no LFF prezidenta Vadima Ļašenko, gan no izlases trenera Artūra Šketova, kuri man paziņoja, ka ir nolemts uz izlasi izsaukt citu spēlētāju. Sarunas detaļas un skaidrojumi par to, kāpēc tomēr izsaukts kāds cits, lai paliek pie manis, jo neuzskatu, ka tas ir pareizi personīgās sarunas izklāstīt publiski. Nākamajā rītā biju ļoti vīlies un diezgan sašutis par šo situāciju, tāpēc visu šo situāciju izrunāju ar savu draugu, komandas biedru un FS "Nikars" vadītāju Dmitriju Zabarovski. Kopumā varu tikai novēlēt jaunajiem spēlētājiem nenonākt manā vietā un ceru, ka LFF izdarīs secinājumus un spēs mācīties no savām kļūdām. Vēlu veiksmi komandai gaidāmajā spēlē ar Spānijas izlasi un drošu braucienu, šajā nenoteiktības laikā."

Zabarovskis prasīja publisku atvainošanos, un federācija vakar savā mājaslapā tādu arī sniedza. "Pārsteidzīgas komunikācijas dēļ sākotnēji tika izziņots, ka treniņnometnes sastāvā iekļauts vārtsargs Renārs Šķesters-Kambals. Spēlētājam ir izskaidrots, kāpēc šāda situācija izveidojās. LFF un Latvijas izlases treneru korpuss ir pateicīgi par spēlētāja atsaucību un gatavību palīdzēt valstsvienībai. LFF atvainojas spēlētājam par neērtībām, ar kādām viņam nākas saskarties," teikts organizācijas paziņojumā. "Tagad koncentrējamies treniņprocesam, gatavojamies spēlei ar Spāniju. Šobrīd kā nekad iepriekš komandai nepieciešama vienotība," piebilda galvenais treneris Šketovs.

Latvijas izlase 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošo grupu turnīru uzsāks otrdienas pēcpusdienā, plkst. 14:00 pēc Latvijas laika viesojoties Madridē. Vēl šajā apakšgrupā spēlēs arī Slovēnija un Šveice. Visas izlases pirmoreiz vēsturē aizvadīs divu apļu turnīru ar izbraukuma un mājas spēlēm, un uz finālturnīru Nīderlandē dosies visu astoņu grupu uzvarētājas un sešas no astoņām otro vietu ieguvējām, bet abas pārējās otrās vietas pārspēlēs izspēlēs pēdējo ceļazīmi. Izlasei bez jau pieminētajiem Bondara un Nereta nevarēs palīdzēt arī dvīņi Artūrs un Aleksandrs Kuļešovi, Maksims Seņs, Jurijs Halimons, Dmitrijs Jakovļevs, Artūrs Jerofejevs, Sergejs Oļeškovs, Rolands Putāns, Eduards Martins un Oskars Ikstens.

Slēpts komentārs: Reaktors2

  +3 [+] [-]

, 2020-12-04 10:13, pirms 3 gadiem
Lai arī Zabarovska ieraksts bija par viņa komandas biedru Šķesteru-Kambalu, juceklis izlases kandidātu sarakstā galvenokārt ir saistīts ar Latvijas čempionu Igoru Labutu, kurš nupat aizvadīja lielisku spēli Čempionu līgā ("Petrow" pagarinājumā ar 3:4 piekāpās Slovākijas "Lučenec").
Es laikam skatījos citu spēli - jā Labuts izvilka pāris momentus bet arī ielaistie vārti vismaz 2 divi bija uz viņa sirdsapziņas - nemaz nerunājot par to, ka vārtsargam jāprot spēlēt ar kājām pat lielajā futbolā, bet futzālā vēl jo vairāk - visas piespēles ko izspēlēja Nikars - Labuts izsita autā , neatkarīgi no tā deva uz labu vai kreiso kāju... Ja šāds ir izlases vārtsargs - nu tad nevajadzētu sacerēties ka futzālisti kaut ko sasniegs (par reputāciju nemaz nerunājot..)

  +4 [+] [-]

, 2020-12-04 10:29, pirms 3 gadiem
Esmu tālu no futbola , bet nākas lasīt par nebeidzamo bardaku LFF biedrībā.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-04 11:50, pirms 3 gadiem
vēl viens kauna traips visai futbola sabiedrībai, ka nespēk izstumt netīrumus..

paskataties tos klubus - vienă rindā tikai TOTO klubi! var arī pārskatīt klubu spēļu momentus, komēdija

     [+] [-]

, 2020-12-04 12:35, pirms 3 gadiem
lajuku aferistu neparspet...

  +3 [+] [-]

, 2020-12-04 15:10, pirms 3 gadiem
Gorkša laikā "atsevišķi kadri" bardaku taisīja speciāli un brīžiem tas viņiem izdevās.
Šobrīd, kad šie "atsevišķie kadri" pārņēmuši varu LFF, bardaks iestājies automātiski.

     [+] [-]

, 2020-12-04 20:45, pirms 3 gadiem
Zinas kaut kads valinks kaut ko burkskeja par izlasi...kas ir sis pajolis...