Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: PSG revanšējas "Porto" un uzvar grupā

A grupa: PSG revanšējas "Porto" un uzvar grupā
Spēles sākums Zagrebā tika aizkavēts sniegputeņa dēļ
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas A grupā aizvadītas pēdējās spēles. Par grupas uzvarētāju, pateicoties Parīzē izcīnītajai uzvarai ar 2:1 pār "Porto", kļuva PSG. Tikmēr Zagrebas "Dinamo" pirmo punktu grupu turnīrā kompensācijas laika piektajā minūtē nodrošināja Ivans Krstanovičs, izraujot neizšķirtu (1:1) derbijā pret Kijevas "Dynamo".

PSG - Porto

Lai arī jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija zināms, ka tieši bagātais Francijas PSG un Portugāles čempionāta līdere „Porto” turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā, situāciju A grupas galvgalī nācās atrisināt tieši Parīzē.

Kā jau varēja paredzēt, kontroli pār maču jau no pirmās minūtes pārņēma mājinieki, un jau otrajā minūtē teicamu vārtu gūšanas iespēju Zlatanam Ibrahimovičam ar piespēli no kreisā flanga izkārtoja Havjers Pastore, taču bumba pēc zviedra sitiena no vārtu priekšas lidoja gar tālo vārtu stabu. Neilgi pēc tam no bīstamas pozīcijas pāri vārtiem sita Esekjels Laveci. Lai arī turpinājumā spēlē ik pa brīdim vajadzēja iesaistīties arī mājinieku vārtsargam Sirigu, PSG vēl aizvien piederēja izteikts pārsvars.

Pūliņi atmaksājās 29. minūtē, kad francūži meistarīgi izmantoja standartsituāciju – bumbu pēc Maksvela centrējuma ar galvu Heltona vārtos ieraidīja Tjagu Silva. Negaidīti, bet jau pēc četrām minūtēm „Porto” atjaunoja neizšķirtu – Danilu laukuma labajā malā tika galā ar Pastori, piespēlēja Džeksonam Martinesam, kurš bumbu ar galvu no nelielas distances ietrieca vārtu tīklā, gūstot savus trešos vārtus grupu turnīrā un ļaujot komandai doties atpūtā pie neizšķirta – 1:1.

Līdzīgi kā pirmais, arī otrais puslaiks iesākās ar mājinieku spiedienu; ielisku iespēju neizmantoja Žeremijs Menezs, tiesa, drīz vien vadība tika atjaunota – 61. minūtē neveikli nospēlēja Heltons, nespēdams notvert tuvajā stūrī lidojošo bumbu pēc nepārāk spēcīgā Esekjela Laveci raidījuma (2:1).

Pēc dažām minūtēm gan portugāļi varēja rezultātu izlīdzināt, taču Lučo Gonzalesam neizdevās bumbu ieraidīt praktiski tukšos vārtos. Lai arī mača izskaņā spēle nedaudz saasinājās, nevienā brīdī francūžu snieguma dēļ neradās šaubas par gala iznākumu, līdz ar to PSG noturēja pārsvaru un tika pie kārotās pirmās vieta A grupā.

Dinamo Zagreb - Dynamo Kyiv

Ja Parīzē varēja vērot kvalitatīvu futbolu, tad grupas pastarīšiem – Zagrebas „Dinamo” un Kijevas „Dynamo” – sniegoto laikapstākļu dēļ Zagrebā spēkošanās izvērtās sarežģīta, taču ne mazāk skatāma.

Lai gan pēc nospēlētām desmit minūtēm ekstremālo apstākļu dēļ spēle tika pārtraukta, laukuma kvalitāte ātri tika uzlabota, līnijas tika iekrāsotas sarkanas un mačs varēja atsākties. Pirmajā puslaikā vairāk uzbruka mājinieki, tomēr reālu vārtu gūšanas momentu bija salīdzinoši maz; tas gan neliedza Andrijam Jarmoļenko ar sitienu no aptuventi 20 metriem kompensācijas laikā pārspēt Ivanu Kelavu. 1:0 pēc pirmajām 45 minūtēm kijeviešu labā.

Spēles otrajā daļā viesi daudz izteiktāk sāka aizsargāties, kā rezultātā zagrebiešiem, laikapstākļu nomocītiem, bīstamus uzbrukumus izveidot izdevās salīdzinoši reti. Puslaika otrajā daļā mājinieki veica vairākas spēlētāju maiņas, kuras nesa augļus pašā mača izskaņā – 96. minūtē (!) paša nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja uz maiņu uznākušais Ivans Krstanovičs, apmānot Maksimu Kovaļu un gūstot Zagrebas vienībai goda vārtus grupu turnīrā – 1:1!

Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Porto2:1 (1:1)Tjagu Silva 29' Laveci 61' – Martiness 33'
Dinamo Zagreb – Dynamo Kyiv1:1 (0:1)Krstanovičs 90+5' (11m) – Jarmoļenko 45+1'
VKomandaSUNZVAP
1.PSG650114:315
2.Porto641110:413
3.Dynamo Kyiv61236:105
4.Dinamo Zagreb60151:141

  -2 [+] [-]

, 2012-12-05 00:10, pirms 12 gadiem
Prātīgi PSG būs 1/2 ČL!

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 13:12, pirms 12 gadiem
Vesais18 rakstīja: Prātīgi PSG būs 1/2 ČL!
Lēnāk pār tiltu, draudziņ!